GEREKEN YAPILMALI
Koronavirüs salgınının ardından hayat normalleşmeye başladı. Ancak Trabzon sahillerinde normalleşme sürecine yavaş yavaş değil de tamamen geçildiğine şahitlik ediyoruz. Özellikle Ayasofya ve Beşirli sahil bandından yürüyüş ile bisiklet yollarının yanında yer alan büfe işletmelerinde sosyal mesafe kuralına çok da uyulmadığı gelen şikayetler arasında. Gerekli mercileri bu konunda hassas davranamaya ve şikayetlere kulak vermeye davet ediyoruz. Bu konu çok hassas, gereken yapılmalı.

PROJEYİ DE GÖRELİM
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Uzungöl ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Zorluoğlu dedi ki: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle, Uzungöl’de sonbaharda 1. etabının yapımına başlanacak toplam 12 milyon liralık üstyapı çalışması gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ayın 30’unda projenin ihalesini yapıyoruz. Uzungöl’e ayrı bir önem veriyoruz.”

Bu gerçekten güzel bir adım. Çünkü el birliği ile Uzungöl’ü hiç etmiştik. Şimdi yeniden eşsiz güzellik değerini bulacak. Ancak yapılacak projeyi de vatandaşlar gibi bizler de görmek isteriz. Uzungöl’de ne yapılacaksa kağıtta da olsa paylaşın o projeyi. Bekliyoruz Büyükşehir.

NE ATAMAYMIŞ AMA…
Trabzon’da bir koltuk boş kalmaya görsün. Hemen herkes aklından geçen ismi haddine ve hakkına bakmadan oraya layık görür ve o isim atansın diye de uğraş verir. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de son günlerde böyle bir durumla karşı karşıya. Birçok isim yazıldı müdürlük için. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi sıcak bir gelişme yaşanmaz ise müdür bakanlık içinden atanacak ve başkentten gelecek. Lakin şöyle de bir şey duymadık değil.

Koronavirüs salgınının ardından sektörü hemen yeni bir müdüre teslim etmektense süreci birkaç aylığına vekaleten bakan müdürle geçip yeni müdürü sonbahar gibi atamak da düşünülmüyor değil. Bu düşünceyi birkaç gün önce göreve vekaleten bakan Mustafa Adan’ın turizme dair açıklamalarda bulunması desteklemedi değil. Ancak dediğimiz gibi sıcak bir gelişme yaşanır, olaya bir el müdahil olursa her şey de değişebilir. Bekleyip görelim.

NEDEN ÇAĞRILMAZ Kİ?
Pandemi sürecinde gördük… Şehir için en önemli konular masaya yatarken gerçekleştirilen toplantılara iktidar milletvekillerinin dışından bir isim davet edilmedi. Muhalefete bu toplantılarda görüşünü sunma hakkı tanınmadı. Bunu neden söylüyoruz, çünkü muhalif vekiller bu toplantılara davet edilmediklerini onayladıkları için.

Sağlık seferberliği ilan edilip herkesin bir araya gelmesi gerektiği pandemi sürecinde bu ayrım neden yaşandı bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var o da şehir için ortak fikir ortaya çıkması gereken durumlarda muhalefete ayrım yapılmaması gerektiğidir.

İYİYE “İYİ” DERLER
Geçtiğimiz Cuma günü Akçaabat’ta Millet Bahçesi açıldı. Bu açılışta da gördük ki sadece iktidar rozeti taşıyanlar yer aldı. Muhalefet burada da pekala yer alabilirdi. Akçaabat’ta kötü giden işler olduğunda muhalefet görevini yerine getiren, ancak iyiye de iyi diyebilmekten imtina etmeyen CHP ve İYİ Partili ilçe başkanları ve yöneticileri olduğunu biliyoruz. O isimlerde Akçaabat Millet Bahçesi’nin açılışında olmalıydı. İşte o zaman ilçeye değer katan bu bahçe tam anlamıyla da amacına ulaşmış olurdu.

SİYASET ISINIYOR
Geçtiğimiz hafta başı itibarı ile iyiden iyiye normalleşen hayatla birlikte bu hafta da Büyükşehir Belediye Meclisi toplanacak. Çarşamba günü Trabzon için alınacak kararlar Belediye Meclisi’nde gündeme yansıyacak. Aynı zamanda ilerleyen günlerde de belediyelerin bir yıllık değerlendirme toplantıları da gerçekleştirilecek. Yine iktidar ve muhalefet il başkanları ile belediye meclislerinin grup başkan vekilleri de basın toplantıları düzenleyerek değerlendirmeler gerçekleştirecek. Görünen o ki şehirde siyaset gündemi yaz ayı ile birlikte iyice ısınacak.

Editör: Haber Merkezi