HİZMETLERİN ÖNÜ KESİLMESİN
İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, AK Parti’de ilçe başkanının istifasına neden olan Yomra Belediye Meclisi’ndeki gelişmeleri değerlendirdi. Kuvvetli, AK Parti İlçe Başkanı Avni Adanur’un istifası ile ilgili kendisinin yorum yapmasının doğru olmayacağını ifade ederken Yomra Belediye Meclisinde AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Tülay Adanur’un parti kararına rağmen, “Evet” oyu kullanmasının ilçesi için olumlu olduğuna işaret etti.

Kuvvetli, “Ben kararın Yomra için hayırlı olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle Yomra halkının hizmeti alma noktasında olumlu oy kullanan Tülay Adanur hanımefendiye teşekkür ediyorum. Hizmetlerin önü kesilmesin. Hangi siyasi parti olursa olsun, seçildikten sonra oradaki insanların ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri yapma konusunda siyasi görüşü ne olursa olsun katkı verilmesi gerekiyor.” dedi. Yomra’daki bu gelişme uzun süre daha gündemi işgal edecek gibi görünüyor.

GÜZELİM BOZTEPE’YE İHANET EDİLDİ
Ortahisar Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Oktay Söğüt, Boztepe tünelleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Söğüt bakın neler dedi: “Boztepe tünelleri ve viyadük inşaatı başlayalı tam iki sene oldu. Hemen herkesin Boztepe tünelleri ve viyadük inşaatı başladığı günden beri her gördüğünde ‘vah, vah ki vah’ deyip bazen hayıflandığı, bazen iç çektiği, bazen sinirlendiği ve nihayetinde üzüldüğü utanç ve ihanet tablosu iyice ortaya çıkmaya başladı. Bu utanç ve ihanet tablosunu göremeyen ya da görüp de ses çıkarmayan kim varsa Trabzon’a yapılan kötülüğün ortağıdır.

Her fırsatta siluet, ortak akıl, öncelik gibi süslü püslü sözler edenler, Boztepe tünelleri ve viyadüğü inşaatına başlandığında, bu şehrin STK’larının, bileşenlerinin, yaşayanlarının eleştirilerini dikkate almamış, dikkate almadığı gibi günü kurtarma adına anlamsız savunmalar yapmıştı. Bugün gelinen noktada, ele alınacak bir inisiyatif kalmamış, Boztepe tünelleri ve viyadüğü bu şehrin utancı olmuş, güzelim Boztepe’ye ve bu şehre ihanet edilmiş, Trabzon’u sözde değil özde büyükşehir yapacak Güney Çevre Yolu ise bilinmeyen bir tarihe ötelenmiştir.” Boztepe tünelleri ile ilgili tepkili açıklamalar da uzun yıllar şehrin gündemini işgal edecek. Umarız bu görsel sıkıntı söylendiği gibi bir şekilde kısa sürede bertaraf edilir.

BİRİNCİ ÖNCELİK OLMALI
Ortahisar Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Cüneyt Zorlu, Gülcemal konusunda açıklamalarda bulunarak önemli bir konuya değindi. Zorlu, “Ortahisar’da Gülcemal’e milyonlarca metre küp hafriyat boşaltıldı. Kanalizasyon atıkları Karadeniz’e akıyor. Bu durum Gülcemal tahkimatı yapılmadığı ve kaçak atık sorunu çözülemediğinden devam edecek. İleride Marmara’da oluşan müsilajın burada da olması kaçınılmaz gibi duruyor. Oksijen azlığı azot fosfor yükü Marmara'da çok fazla, Karadeniz'de belki risk daha düşük.

Ama bu şekilde giderse, çok yakın bir zamanda belki 10 yıl içerisinde, bizim sahillerimizde de görüleceği aşikar. Ortahisar sahillerindeki bu tahribata dur demek belediyenin birinci önceliği olmalı. Büyükşehir çözüm bulamadı, bulamıyor. Sanırım devletin desteği olmadan çözülemeyecek. Her işe karışan AKP’li vekillerden bu iş hakkında niye bir söz duyulmaz?” ifadelerini kullandı. Umarız, Gülcemal’de Zorlu’nun iddia ettiği gibi bir durumla karşı karşıya kalınmaz.

Editör: Haber Merkezi