81 İLE GENELGE
İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde valilerin yönetimi ve koordinasyonunda ‘Kovid-19 Tedbirleri Denetimi’ yapılacağını bildirdi. Genelgede, kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek, bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlandığı ifade edildi.

Bu dönemde Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli olarak denetlenmesi amacıyla 81 İl Valiliğinin talimatlandırıldığı belirtildi.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce başta şehir içi ya da şehirlerarası toplu ulaşım araçları olmak üzere vatandaşların toplu olarak bulunduğu/bulunabileceği halka açık park, bahçe, meydan, cadde, sokak ve benzeri yerlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlar için belirlenmiş diğer kuralların denetimine yönelik gerekli planlama ve hazırlıklar yapılacak.

Denetim ekipleri, her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.) ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde düzenlenecek.

AHBAP TRABZON’DA
Trabzon'a gelen ünlü sanatçı Haluk Levent, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Trabzon’da bir mekânda konser veren Haluk Levent, Başkan Murat Zorluoğlu'nu ziyaret etti. Haluk Levent ile buluşan Murat Zorluoğlu bu anları ölümsüzleştirerek sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Zorluoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hoş geldin Ahbap” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından Murat Zorluoğlu ile fotoğrafını paylaşan Haluk Levent yaptığı paylaşımda, “Yatağa bağlı yaşayan Trabzonspor’lu Gökdeniz’in tedavisi için Trabzon’un Kurtuluş günü şenliğinde bir konser verecektim. Ama maalesef ertelenmişti. Sayın Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile kahvemizi içtik. Konser programı için tekrar görüşeceğiz” ifadelerine yer verdi.

NAKLİYECİLER RAHAT NEFES ALACAKMIŞ
Gürcistan’da, Türkiye’den giden ‘TR’ plakalı TIR’lardan ‘Tam tespit’ adı altında yıllardır 2 bin dolara kadar rüşvet istenmesi olayı ile ilgili Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun Türkiye ve Gürcistan’daki yetkililer ile gerçekleştirdiği temaslardan sonra araçların sınır kapısından tam tespit bahanesi ile geri çevrilmeyeceği sözü verilince nakliyeciler de rahatladı.

Nakliyeciler, UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’na girişimi için teşekkür ederek, “Yıllardır sınır kapısında çile çekiyorduk. Ya çetenin istediği rüşveti verip geçeceğiz ya da araçlarımız yükü ile 20 gün rehin alınacak. Araç rehin alınınca aracımızdaki yüklere de zarar veriyorlar. Bundan sonra ihracat yüklerini rahat bir şekilde adreslerine ulaştıracağız” dediler.

İMAMOĞLU GELİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurban Bayramı’nı Trabzon’da geçirecek. İmamoğlu bölgeye ziyaretinde Rize’ye de gidecek. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, bir değişiklik olmadığı takdirde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 30 Temmuz'da Rize'ye gideceğini açıkladı.

Deniz, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Rize'ye çok önem verdiğini ve 30 Temmuz'da Rizeliler ile buluşmanın heyecanı içerisinde olduğunu belirtti. İmamoğlu'na Türkiye'nin her yerinden davetler yapıldığını söyleyen Deniz, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu seçimin hemen ardından ilimize davet etmiştim. Bugüne kadar bu ziyaret nasip olmadı. Başkanımızla birkaç kez daha görüştük en son 30 Temmuz tarihinde kendisinin Rize’ye geleceğini söyledi” diye konuştu.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ
Trabzon’da yapımı devam eden Pazarkapı Mahallesi’ndeki cami ve külliye inşaatı, içeriden ilk kez görüntülendi ve basın mensuplarına inşaatın devam eden süreci anlatıldı. Caminin yapımını üstlenen firma tarafından düzenlenen basın toplantısında caminin son durumu hakkında bilgi verildi. Yapımı süren camiye şuana kadar 25 Milyon TL harcandığı açıklandı. Caminin bundan sonraki yapımı için toplamda 85-90 Milyon TL’lik bütçeye ihtiyacı olduğu açıklanırken vatandaşların yardımlarının beklendiği de kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi