KARAR BAŞIMIZIN ÜZERİNDEDİR
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 10 ilin emniyet müdürü merkeze alınırken 33 ile yeni emniyet müdürü atandı. Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Sudan'a İçişleri Bakan Müşaviri olarak atandı.

Alper atama kararı ile ilgili şunları söyledi: “Sudan’a gidiyorum. Yüce devletimizin verdiği her karar başımızın üzerinde. Trabzon Emniyet Müdürlüğü şerefli bir görevdi. Uluslararası dış bir ülkede, temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu anlamda ben Sudan Büyükelçimiz İrfan Neziroğlu’nun da Trabzonlu olmasından dolayı çok mutluyum. Sudan’da Büyükelçilik’te görev yapmak gurur bizim için. Gönlümüz Trabzon’da olacak. Bu görevi veren bütün büyüklerime şükranlarımı sunuyorum.” Trabzon’un gönlünü kazanan Alper’e biz de yeni görevinde başarılar diliyoruz.

TRABZONLU İSİMLE ÇALIŞACAK
Sudan’a İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak atanan Metin Alper, yine bir Trabzonlu ile çalışacak. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin Sudan Büyükelçisi Trabzonlu İrfan Neziroğlu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Neziroğlu, 1992 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uzman yardımcısı olarak göreve başladı.

Uzman olduktan sonra sırasıyla TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdür yardımcılığı (2003-2007), Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü (2007- 2010), Yasamadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı (2010-2011) ve TBMM Genel Sekreterliği (2011-2016) görevlerinde bulundu. Neziroğlu, halen Türkiye Cumhuriyeti Sudan Büyükelçisi olarak görev yapıyor.

BAŞARILAR DİLİYORUZ
Metin Alper’in yerine Trabzon İl Emniyet Müdürü olarak, Sivas İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan atandı. Aydoğan, 1964 yılında Trabzon'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Sakarya ve Kahramanmaraş illerinde tamamladıktan sonra, Polis Koleji’ni 1981'de, Polis Akademisi’ni ise 1985 yılında bitirdi. 1985 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Ardından Mardin, Hollanda (Misyon Koruma), Ordu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Erzurum'da görev yaptı. 2008 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi etti.

2008-2016 yılları arasında Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda, Polis Başmüfettişi olarak önemli soruşturmalarda görev aldı. 26.10.2016 tarihinde Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı görevini yürütmekteyken, 19.08.2017 tarihli kararname ile Sivas İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Dün itibarı ile de Aydoğan Trabzon'a İl Emniyet Müdürü oldu. Aydoğan evli ve 2 çocuk babası. Aydoğan’a Trabzon’a hoş geldin diyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

DÜNYAYA GÖZÜMÜ FAROZ’DA AÇTIM
Trabzon’un yeni İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ilk duygularını şöyle paylaştı: “Trabzon benim için farklı ve önemli bir yer. Dünyaya gözlerimi Trabzon Faroz’da açtım. Bütün varlığımız, emniyet, asayiş ve ulusal güvenlik için olacak. Bu bağlamda elimizden geleni sağlayacağız. Tüm bilgi ve cesaretimizi bu yönde kullanacağız. Trabzon halkıyla iç içe olmak bizim için çok önemli. Bayrağı aldığımız yerden devam ettireceğiz.”

GERÇEKTEN ÇOK ŞAŞIRDIK
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İl Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan görev değişimini yorumladı. Kaya şunları söyledi: “Gerçekten çok şaşırdık, hiç beklemiyorduk. Böylesine başarılı, böylesine halk tarafından sevilen saygı duyulan Metin Alper gibi vatanperver bir insanın bir gecede görevden alınması üzüntü verici. Neden oldu, nasıl oldu bilinmiyor fakat bilinen bir gerçek var artık bu hükümet, bu iktidar ülkeyi yönetemiyor, işini seven ve halkın sevdiği insanlar görevden alınırken aksi insanlar maalesef ödüllendiriliyor. Gerçekten üzüntü verici bir durum. Metin Alper Bey’e yeni görevinde başarılar dilerim. Yeni Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’a da hayırlı olsun.”

Editör: Haber Merkezi