BÜYÜK MUTLULUK
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 69 kiloda mücadele eden Busenaz Sürmeneli, seri başı olarak katıldığı organizasyonda ilk turu bay geçti. Son 16 turunda Polonyalı rakibi Karolina Koszewska'yı, çeyrek finalde ise Ukraynalı Anna Lysenko’yu net bir skorla yendi. Yarı final müsabakasında Hindistan'dan Lovlina Borgohain’i mağlup etmeyi başaran Sürmeneli, finalde ise Çinli Hong Gu'u geçerek olimpiyat şampiyonu olmayı başardı ve altın madalya kazandı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve Busenaz Sürmeneli'nin takım arkadaşları, heyecanlı müsabakayı Trabzon'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) birlikte izlediler. Busenaz'ın olimpiyat şampiyonu olduğunun açıklanmasının ardından salonda büyük bir heyecan ve mutluluk yaşandı.

HEPİMİZİ AĞLATTI
Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli’nin bu başarısının ardından tebrikler art arda geldi. İşte o tebrik mesajlarından bazıları… Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Hepimizi ağlattı bu kız. Busenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu.”

YERİMDE DURAMADIM
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Busenaz Sürmeneli’nin final karşılaşmasını izlerken yerimde duramadım. Muhammet Ali’nin boks karşılaşmasını izlerken bu kadar heyecanlanıyordum birde Sürmeneli’nin karşılaşmasında heyecanlandım. İşte Trabzon’un kızları, Türk boks tarihine altın harflerle isimlerini yazdılar. Boksta 1984’de Los Angeles 51 kiloda Eyüp Can bronz madalya alarak ilk madalya alan boksörümüz olmuştu. Bu zamana kadar çeşitli sıkletlerde alanlar da oldu ama hiçbir zaman altın madalya alan bir boksörümüz olmadı.

Bunu Trabzonlu bir sporcumuz başardı. Çok gururluyuz çok mutluyuz. Yine bir diğer Trabzonlu boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu olimpiyat ikincisi oldu. Türk Boksunda kadınlarda ilk kez üç sporcu ile katıldık ve iki sporcumuz da final oynadı madalyaları alarak yurda dönecekler. Öncelikle boks antrenörü Cahit Süme’ye bu sporculara emeği gecen herkese Sürmeneli ve Çakıroğlu ailesine teşekkür ederim.”

BU ŞEHRİN GENLERİNDE VAR
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “O artık Olimpiyat Şampiyonu. Tebrikler Busenaz. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu: “Bu şehrin evlatlarının geninde hep şampiyonluk var. Tebrikler Olimpiyat Şampiyonu Busenaz.”

GURUR DUYUYORUZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “Tokyo’da tarih yazdık. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Çinli rakibi Hong Gu'yu yenerek altın madalya kazanan Milli Boksörümüz Busenaz Sürmeneli’yi tebrik ederiz. O, artık Olimpiyat Şampiyonu. Teşekkürler şampiyon. Gurur duyuyoruz.”

TOKYO’DA TARİH YAZDIK
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: “69 kiloda Olimpiyat şampiyonu olan kızımız Busenaz Sürmeneli ve hocası Cahit Süme’yi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: “Busenaz Sürmeneli; o bir Olimpiyat Şampiyonu. Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanarak tarih yazan Trabzonspor'umuzun sporcusu milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli'yi yürekten kutluyorum. Tüm Türkiye ve Trabzon seninle gurur duyuyor.”

ÖVGÜYÜ HAK ETTİNİZ
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın: “Tokyo2020’de altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli'yi ve gümüş madalya kazanan Busenaz Çakıroğlu'nu kutlar, başarılarının devamını dilerim. Türk kadınının gücünü dünyaya gösterdiniz, her türlü övgüyü hak ettiniz.” İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Gururumuz Busenaz Sürmeneli artık Olimpiyat Şampiyonu. Tebrikler Busenaz.”

KARŞILAMA BAŞARIYA YAKIŞIR OLSUN
Sosyal medyada vatandaşlardan gelen bir talebi de belirtmiş olalım. Busenaz Sürmeneli’nin bu başarısının ardından şehirde Şampiyona yakışır bu kutlama organizasyonu yapılması talep ediliyor. Şehir yöneticileri bu talebe kayıtsız kalmayacaktı diye düşünüyoruz.

Editör: Haber Merkezi