KADROMUZ GENİŞLEMEYE DEVAM EDECEK

Süper Lig’in başlaması ile birlikte biz de gazetemizin spor yazarı kadrosuna takviye yaptık. Türk basınının usta kalemlerinden Ali Kemal Yazıcı, Ulaş Özdemir ve Sinem Fıstıkoğlu’nun Trabzonspor yorumları artık gazetemizde olacak. Bu üç isme aramıza hoş geldiniz diyoruz. Bu kadroya takviye yapmak için de çalışmalarımız sürüyor. Aynı zamanda güncel, siyasi ve ekonomik değerlendirmeler yapmak üzere de yazar kadromuza yeni isimler katmak üzereyiz. Bunu da duyurmuş olalım.

 

HAYIRLI OLSUN

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde, Hizmet İş Sendikası ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında Trabel, Turkuaz, Tulaş, Trabsu, Kent ve Trabitaş anonim şirketlerinde çalışan 3 bin 11 işçinin maaşları arttı. İşçilerin zamlı maaşlarından bu ay yararlanacağı ve en düşük maaşın 8 bin ila 9 bin lira arasında değişeceği öğrenildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, işçi-memur ayrımı yapmadan tüm çalışanların yanında olmaya özen gösterdiklerini belirtti. Bu zamların belediye personeline hayırlı olmasını diliyoruz.


ARTIK İZİN VERİLMEZ HERHALDE

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların maaşlarının zamlanmasının ardından, artık Belediye personeli ek iş yapmak zorunda da kalmayacaktır diye düşünüyoruz. Şehirde görüyorduk ki, belediye personeli olmasına rağmen insanlar; büfede çalışıyordu, gazetede redaktörlük yapıyordu, konfeksiyonda kasada oturuyordu. Şimdi bu zamların ardından Büyükşehir Belediyesi’nin üst yönetiminin bu işlere izin vermeyeceği kanaatindeyiz.


CANALİOĞLU’NUN TEK İSTEĞİ VAR

Trabzon eski Belediye Başkanı ve CHP eski Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun ismi seçimler yaklaşınca yine gündeme gelmeye başladı. Canalioğlu, siyasete döner veya dönmez bunu şimdilik kestiremeyiz ama kendisinin 2023’ten tek isteği var. Bizzat dedi ki: “Trabzonspor’a kilitlenmiş durumdayım, köydeyim ve Bordo-Mavili takımımı takip ediyorum. Geçen sezon nasıl şampiyon olmuşsak 2023’te de aynı başarıyı istiyorum, şimdilik tek isteğim bu.” Canalioğlu’nun bu isteğini biz de çok istiyoruz diyelim ve siyasete girip girmeyeceğini bekleyip görelim.


SANDIĞA YANSIR MI?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini içeren 12 eylem planını açıklamıştı. Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek de açıklama yaparak, “Tarımdan ekonomiye, eğitimden yargıya birçok alanla ilgili 90 ve 360 günlük takvime bağlı eylem planlarımızı sırasıyla açıklıyoruz. Bu eylem planları siyasetin dışında birçok konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanıyor. Eylem planlarımız sadece çözüm sunmakla kalmıyor aynı zamanda bu çözümün finansmanını ve sürecin zamanını da vatandaşlarımıza aktarıyor. Bizler sahada tüm il ve ilçe yöneticilerimizle bu eylem planlarımızı anlatıyor, halkımızı bilinçlendiriyoruz.” dedi. Bakalım DEVA Partisi’nin bu çalışmaları sandığa nasıl yansıyacak. Zamanı geldiğinde göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi