YOL GÖSTERİCİSİ HACISALİHOĞLU
Demiryolu konusunda ortada sıkıntılı bir durum var ve bu iş için tüm şehir tepkisini ortaya koydu. Şimdi konunun çözüm bulması için ortak bir yol izlenmeli. Bu ortak yolda TTSO Başkanı ve aynı zamanda Demiryolu Platformu Sözcü olan M. Suat Hacisalihoğlu’nun açıklamaları dikkate alınıp bundan sonraki atılacak adımlar öyle atılmalıdır. Başkan Hacısalihoğlu şehrin akillerindendir ve konunun da uzun yıllardır takipçisidir. Her kafadan ayrı ses çıkartıp konuyu farklı mecralara çekmeye de gerek yoktur.

EYLÜL’DE AÇILACAK DENMİŞTİ…
Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun olduğu alanı farklı bir çehreye kavuşturacak Millet Bahçesi’nde çalışmalar sürüyor. Kaba inşaatı devam eden ve halen bir yeşillik görünmeyen alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Trabzon’u ziyaretinde açılışın bu ay içerisinde olacağını dile getirmişti. Son fotoğraflara bakıldığında bu çok zor görünse de kurdelenin kesileceği günü biz de merakla bekliyoruz. Bakalım açılış için verilen tarih hayat mı bulacak, yoksa lafta mı kalacak.

KİTAP KADAR DEĞERLİDİR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Arabalı Sinema etkinliği gerçekten takdirlik. Vatandaşın zaten bunaldığı, evden çıkınca bile koronavirüs sebebi ile tereddütle yaşadığı bir ortamda yapılan kültürel bir iş bizce alkışlanır. Tiyatro, müzik, sinema gibi kültürel işleri desteklemeliyiz. Tıpkı kitap okumayı ve okutmayı desteklediğimiz gibi. Sinema da en az kitap kadar kültürel bir katkıdır çünkü.

İDDİALARA BAK SEN!
Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşanacak olan Ortahisar ilçe kongresi öncesinde iddia edilenler hiç de azımsanmayacak derecede önemli. Kongre öncesinde, seçimi kazanmak için delegeler yapıldığı iddialar arasında. Yine bu delege listelerinin herkesten saklandığı da öne sürülüyor. Dediğimiz gibi bunlar iddia ama bu öne sürülenler eğer doğru ise demokrasi ile uzaktan yakından bu işin ilgisi yoktur. Varsa böyle bir tutum, bu hatadan vazgeçilmelidir.

TOP GÜNER’DE
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi bugün Eylül ayı toplantılarına başlıyor. Toplantılarda şehir için önemli konuların görüşülmesi beklenirken gözler aynı zamanda da İYİ Parti’nin Grup Başkanvekili Aslan Güner’de olacak. Bakalım Güner nasıl bir başkanvekilliği yapacak. Muhalefet olmanın hakkını Meclis’te hissettirebilecek mi? Partisinin bu konuda şüphesi yok, şimdi top Güner’de.

MECLİS’E YANSIR MI?
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ile İYİ Partili Meclis Üyesi Serkan Faiz’in diyalog kurup kurmayacağı da merak ediliyor. Son günlerde Faiz’in ağır eleştirileri karşısında Başkan Uzun, “Amacın ne” diye çıkışmıştı. Bakalım bu gerginlik Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de yansır mı? Takip edip, göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi