BİRİSİNE ANLATSAK HALİMİZE GÜLER
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehrin önemli sorunlarından biri olan plaj sorununu çözmek için harekete geçtiklerini daha önce dile getirmişti. Başkan Zorluoğlu plaj ile ilgili konuşarak, “Projesi yapıldı. Bu kış yapacağız ve gelecek sezona yetiştireceğiz. Trabzon’un çok yakın bir noktada çok önemli bir plajı olacak” dedi. Trabzon’un bu sorununun çözülecek olması sevindirici. Ancak üzücü olan bir durumda şu ki; deniz şehrinde vatandaşı yeniden denizle buluşturmak için mücadele veriyoruz. Eloğluna anlatsak vallahi kahkaha atar güler şehrin bu durumuna.

EN BÜYÜK YANILGI
Nam-ı diğer Trabzonspor’un Mevlanası Şükrü Kuleyin, Bordo-Mavili takımla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kuleyin bakın neler dedi: “Trabzonspor’un; en büyük eksikliği ne yazık ki bir camia olamamasıdır. Camia olmak bir bütün olmaktır. Sevinç ile üzüntüyü birlikte yaşamak ve paylaşmaktır. Bizde ise tam tersi; özelikle son yıllarda göreve gelen Başkan ve yönetimler kendilerini kulübün sahibi gibi görmeleri en büyük yanılgıları olmuştur. Küçük bir başarıda sahiplenme ve havaya girme başarısızlıkta suçlu arama! Yaptıkları icraatlar eleştirilince üye ve taraftarları hain gibi görmeleri ya da göstermeleri ise artık moda olmuştur. İstanbul’da veya başka yerde başarmış ve bir şekilde zengin olmuş renktaşlar ile şehirde yaşayanlar arasında ilişkiler sürekli problemli olmuştur. Bu arada; şehir küçük kalmış kulüp ise çok büyümüştür.

Ülkenin ve Dünyanın her tarafına yayılmış muazzam aktif ve hareketli bir kitle. Kurulacak güçlü bağlar ile daha da büyüyecekken, küçük hesaplarla, küstürülen, uzaklaştırılan, bölünen kulüp olduk. İşin tuhaf tarafı görevi bırakan Başkan ve yönetimler sanki sürgün yemiş gibi istisnalar hariç kulübün ve stadın yolunu unuturlar. Her gelenin yeni adamları her gidenin geride bıraktığı adamları sürekli sürtüşür durur. Herkeste kim daha iyi Trabzonsporlu yarışı başlar. Sonra da iftira ve suçlamalar ile dedikodular gırla gider. Her başarısız sonuçta başkandan yönetime hocadan futbolcuya bırakın eleştiriyi hakaret ve küfür yağmuru başlar.

Bu yapıya camia demek mümkün mü? Bu arada; siyasete biat ise son yönetimlerin vazgeçilmez tutkusudur. Aşırı borçlandırılan kulüp siyasetin emrine girmiştir. İşin tuhafı bu kadar teslimiyete rağmen, yine de hakkı yenen emeği çalınan ve hatalı transferler ve savurganlıklarla borcu bir türlü bitmeyen bir kulüp. Ben Trabzonspor’u Osmanlı’ya benzetirim dış güçler dışardan biz ise içerden yıkmaya çalışır dururuz!

Çözüm; önce camia olmanın şartlarını yerine getirerek, ben değil biz olgusunu yerleştirip, saygı ve sevgiyle birbirimize tahammül etmeliyiz. Öncelikle hoşgörü ikliminde sevinç ve tasada Trabzonsporluluk ortak paydasında buluşmalıyız. Gelecek nesillere; öğretmemiz gereken en önemli olgu ise Trabzonsporluluk aidiyetidir! Yani saha sonucuna göre değil armaya olan bağlılık olmalıdır. Yıkılmaya yüz tutan Osmanlı’dan küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyet gibi silkinip gerçek kimliğine dönecek devrimci Trabzonspor ve haksızlıklar karşısında birlikte hareket eden camia olmalıyız. Hem Ülke futbolunun hem de dağılmaya yüz tutan camiamızın buna ihtiyacı var. Trabzonsporlu olmak ayrıcalıktır.”

AJANDADA O DA VAR
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için Halil İbrahim Demirtaş, Dündar Ayyıldız ve Yasin Aydın çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki hafta içinde de Genel Merkez tarafından kimin aday olacağına dolayısı ile de İlçe Başkanı olacağına karar verilecek. Ancak şunu belirtelim ki bu üç isimden başka bir isim de aday olabilir. O isim de Selahattin Çebi. Başkent’te Çebi’nin ismi de ajandada. Bir sürpriz olursa kimse şaşırmamalı.

Editör: Haber Merkezi