TEHLİKENİN FARKINA VARAMADIK
Tüm Türkiye’de 2 günlük uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sonra ermesi ile birlikte sokak ve caddelerde insan yoğunluğu yaşandı. Yetkililer tarafından acil işi olmayan insanların dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulunulurken, maske, mesafe ve temizlik uyarısı da yapılmasına rağmen sokaktaki vatandaş yoğunluğuna anlam verilemiyor. Demek ki halen vatandaşlarımız tehlikenin farkına varmış değil.

JET MECLİS!
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığında yapıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında aralık ayı toplantılarında sadece gündem maddelerini görüşmek istediklerini belirten Başkan Zorluoğlu, Meclis üyelerinin de bu konuda olurunu aldı. Kanuni bir zorunluluk olarak Büyükşehir Belediyesinde yapılan yeni atamalarla ilgili Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesinde yönetici atamalarında Belediye Başkanının ilk toplantıda Meclis’e bilgi verme zarureti vardır. Bu noktada, Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığında bir değişikliğe gittik. Eski başkanımız Süleyman Aydın’ın yerine Vergi Müfettişi İdris Aktaş’ı atadık.

Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığında eski başkanımız Davut Çelik’in yerine Hanife Yetim’i görevlendirdik. 1. Hukuk Müşavirliğinde de vekaleten görev değişikliğine gittik. Eski Başkan Vekilimiz Avukat Kubilay Ay’ın yerine, Avukat Emine Usta’yı 1. Hukuk Müşaviri olarak görevlendirdik. Burada dikkatten kaçmaması gereken husus, 3 atamamızın ikisinin kadın olmasıdır. İnşallah bu arkadaşlarımız bize güç katacak ve daha kaliteli, daha etkin hizmet sunma yarışında bizlere önemli destek vereceklerdir. Daire başkanlığı görevinden alınan Süleyman Aydın, Davut Çelik ve Kubilay Ay’a bu zaman kadar yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. Yine ekibimizin bir parçası olarak bizimle çalışmaya devam edecekler” dedi.

Başkan Zorluoğlu’nun kısa süren bilgilendirmesinin hemen ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantısı, 19 gündem maddesinin görüşülüp, ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi. Meclis’in sadece 13 dakika sürmesi dikkat çekti.

DUYGULANDIRAN ANONS
Ordu'da, gen tedavisi için gerekli 2 milyon 400 bin dolar toplanan ve tedavisi için ailesiyle yola çıkan Trabzonlu SMA hastası Demir Ali Bayraktar ABD'de uygulanacak tedavi için önceki gün ailesiyle birlikte Ordu-Giresun Havalimanı’ndan tarifeli uçakla ilk olarak İstanbul’a gitti daha sonra buradan ABD'ye hareket etti. Küçük çocuk için kaptan pilotun şifa dileklerini içeren anonsu yolcuları duygulandırdı.

Yaklaşık 10 saatlik yolculuk yapan Bayraktar ailesi, dün Boston Logan Uluslararası Havaalanı'na ulaştı. Bu anları ise anne Ezgi Bayraktar, sosyal medyadan paylaştı. Anne Bayraktar, Boston Havalimanı'na indiklerini belirterek, sorunsuz uçuş gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bayraktar, “Demir Ali son derece mutlu. Türk Hava Yolları bizi daha uçaktan inmeden karşıladı. Çok sorunsuz bir geçiş yaptık Amerika'ya. Vizeleri kontrol etme gibi işlemler 2 dakika sürdü. Türk Hava Yolları sayesinde hızlı geçiş yaptık.” dedi.

Editör: Haber Merkezi