POZİTİF AYRIMCILIK YAPMAKTA KARARLIYIZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Zorluoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette, girişimci ve kursiyer kadınlara çiçek takdim etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Maçka ilçesi Esiroğlu Mahallesi’nde faaliyet gösteren Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği’ne ziyarette bulundu.

Başkan Zorluoğlu'na Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu ve AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur eşlik etti. Zorluoğlu, “Birbirinden güzel faaliyetleriniz, etkinlikleriniz ve çabalarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün Dünya Kadınlar Günü olması hasebiyle çalışmalarınızın ayrı bir ehemmiyeti var. Kadınlarımızın kendilerine uygun şartlar sağlandığında her alanda çok başarılı işler ortaya koyduklarının yakın şahidiyim. Trabzon'da da Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadınlardan yana pozitif ayrımcılık yapma noktasında kararlıyız.” ifadelerini kullandı. Bu tarz pozitif ayrımcılıkları biz de destekliyoruz ve bu vesile ile bir kez daha 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.

BABACAN GELİYOR
18 Mart’ta Ortahisar’da, 19 Mart’ta ise Akçaabat’ta ilçe kongrelerine katılacak olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan şehirde birkaç program gerçekleştirerek partisine üye kaydı yapılması için girişimlerde bulunacak. Babacan şehirde basın mensupları ile de bir araya gelecek, aynı zamanda da partisinin Trabzon İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirecek. Babacan’ın esnaf ziyareti yapması da bekleniyor.

TAKDİRLİK GİRİŞİM
Trabzon'da 112 acil sağlık hizmetlerinin filosuna yeni ambulanslar eklendi. Sağlık Bakanlığı tarafından 3 ambulans mart ayında filoya eklendi. Böylelikle 2021 yılında 5 adet 4x4, 4 adet 4x2 olmak üzere 9 yeni ambulans hizmete girdi. Trabzon'da yeni katılımların ardından toplamda 75 ambulans ile hizmet verilecek. Ayrıca 1 adet Yoğun Bakım/Obez Ambulansı, 1 adet 4 sedyeli ambulans, 1 adet motosiklet ambulans ve 4 adet kar paletli ambulans olmak üzere 7 adet özel donanımlı ambulans da filoda yer alıyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nü araç filosunu genişlettiği için tebrik ediyoruz. Sağlık alanında sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu dönemde bu girişim takdirliktir.

ÇOK GÜZEL HAREKET
Almanya’dan hayırsever isim İbrahim Alpaslan ve Trabzonlu İşadamı Mümin Alican, Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya vesilesiyle iki engelli vatandaşa akülü araç gönderdi. Kaya, “Tüm hayırsever vatandaşları hayır da yarışmaya bekliyoruz. Almanya’da yaşayan İbrahim Alpaslan ve Mümin Alican beye çok teşekkür ederiz.” dedi. Çok güzel harekete imza atan isimleri alkışlıyoruz bu tarz girişimlerin artmasını temenni ediyoruz.

HAYATIMDA İKİ KEZ DOĞDUM
Tiyatrocu, Yazar ve Gazeteci Şükrü Üçüncü Sıfırdan Başlayanlar’a konuk oldu. Hayatında iki kez doğduğunu ifaden Üçüncü ikinci doğumunun kanseri yendiğinde olduğunu ifade etti. Tiyatroyla hayata tutunan Üçüncü, ekranların sevilen dizilerinde rol almaya başladı. Kuzey Yıldızı dizisinde ana oyuncu olarak “Şükrü” rolünü canlandıran ve izleyiciler tarafından da ilgiyle takip edilen Üçüncü Sen Anlat Karadeniz ve Yeni Gelin gibi dizilerde de rol aldı. Sineme filmlerinde de rol alan Üçüncü yazdığı kitap ve tiyatro oyunlarıyla da adından sıkça söz ettirdi. Sıfırdan başlayan hayat hikayesini anlatırken bazen güldüren bazen de ağlatan Üçüncü verdiği mücadeleyle gençlere de örnek oldu.

Editör: Haber Merkezi