UZUN SÜRE SONRA İLK KEZ
Koronavirüs Salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar sonrasında tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da ki camilerden de vefat haberini duyurmak için bir süredir sela okunmuyordu. Şehit Pilot Yüzbaşı Gençcelep için camilerden sela okunması da uzun bir süre sonra ilk oldu. Sela sonrasında Şehit Pilot Yüzbaşı Gençcelep’in şehit olduğu vatandaşlara duyuruldu. Bu vesile ile Şehit Gençcelep’e tekrar Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz.

DAHA ÇOK FAYDANIZ DOKUNUR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu'nun kendisi ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi. Kuvvetli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “AK Parti İl Başkanı Sayın Sezgin Mumcu, maalesef teşkilat nedir, siyasi etik nedir, muhatapları için kullanması gereken üslup nedir bilmez bir şahsiyettir. Büyüklerimizin sözüyle üslubu beyan ayniyle insandır. Türkiye’nin gerçek gündemi ekonomik kriz, küresel koronavirüs salgını ve 19 yıldır yönetilemeyen güzel ülkemizdir.

Sezgin Mumcu, eğer ki bir şey söyleyecekse Trabzon’daki yüzde 27 oranında olan genç işsizliğinden, esnaf ve sanatkârı oyalamalarından, Trabzon’un alt yapı sorunlarından bahsetsin. Esnafın dertlerine nasıl çare olacaklarını anlatsın. Salgını döneminde Trabzon'un düştüğü bu durumdan nasıl kurtulacağından, milletin aç susuz nasıl oruç tutacağından bahsetsin. Ey Mumcu, 'mum dibine ışık vermez' diye bir söz var ya işte bizler için siyasette siz tam olarak bu sözün karşılığısınız. Gelin mesleğinize dönün orada milletimize daha çok faydanız dokunur.”

SÜRECİ İYİ KULLANALIM
KTÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, yaklaşan ramazan ayının vakaların düşürülmesi açısından fırsat olabileceğini belirtti. Ramazan ayında tüm ülkede tam kapanma uygulanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Faruk Aydın, “Türkiye için ramazan ayını şans olarak görüyorum. Ramazan ayındaki bu süreyi çok iyi kullanmamız hem baharımızı hem yazımızı kurtarmamız gerekiyor. Ramazan ayında birçok sektörün faaliyetlerinde yavaşlama oluyor, hatta faaliyetlerini kendiliğinden durdurup restorasyon gibi işlemlerini yaptıkları bir dönem.

Bunu fırsat bilip insanların daha fazla kurallara uymasını hatta bazı kapanma uygulamaları da yapılabileceğini düşünüyorum. Bunun yapılmaması durumunda sayılarımız artmaya devam edecek. Gidişat onu gösteriyor. Bu hiç iyi bir durumda olmadığımızın ifadesidir. Bizi daha kötü günler bekliyor. Ölüm sayısı da günlük 211 gibi ciddi bir sayıya ulaştı. Önlem alınmaması durumunda bu sayıların kendiliğinden aşağı inme şansı yok.” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN BÜYÜKAYDIN
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Trabzonsporlu yönetim kurulu üyesi Yılmaz Büyükaydın koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma alındı. Büyükaydın'ın Türkiye'nin Letonya ile oynayacağı maç öncesinde yapılan testte test sonucunun pozitif çıkması üzerine tedavisine başlanmıştı. Önceki akşam durumu ağırlaşan Büyükaydın'ın İstanbul'da Acıbadem Hastanesi'nde yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Büyükaydın’a geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz.

İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ
Yerel seçimlerde CHP kontenjanından seçime girerek İYİ Parti Yomra Belediye Meclis Üyeliği’ne seçilen, il dışında çalıştığı için de meclis çalışmalarına yeteri kadar katkı sağlayamadığı ve katılım gösteremediğini belirtilen Kemal Turhan, İYİ Parti'den istifa etti. Turhan'ın kendisine gelen “Katkı sağlayamıyorsun istifa etmen gerekir” önerisini kabul ederek partisinden ayrıldığı meclis üyeliğinin ise devam ettiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi