UZUN SÜRE SONRA YÜZ YÜZE
Pandemi süreci tüm hayatı etkilediği gibi siyaset dünyasını da derinden etkilemişti. Bu bağlamda AK Parti İl Başkanlığı’nda uzun süre sonra ilk yüz yüze toplantı gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen görüşmeler dün yerini fiziki toplantılara bıraktı. Başkan Sezgin Mumcu İl Yönetimi Kurulu Toplantısı’nı yüz yüze gerçekleştirmenin mutluluğunu paylaşırken, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah pandeminin tüm olumsuzluklarını aşarak maskesiz günlere de ulaşacağız.” dedi. Hayatın normale dönmesi gerçekten mutluluk verici.

BİRİZ VE BERABERİZ
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’ndan son günlerde Yomra’da yaşanan gelişmelerin ardından açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “AK Partimizin Yomra ilçesindeki beş belediye meclis üyesinin istifası hususunda henüz tarafımıza ulaşmış resmi bir başvuru yoktur. Belediye meclis üyelerimiz ile görüşme neticesinde istifa hususunda gerekir ise ayrıntılı bir açıklama yapacağız. Ancak şu bilinmelidir ki AK Partimiz ülkemize hatta dünyaya teşkilatçılığı öğretmiş bir partidir. Bizim herhangi bir teşkilat üyemizi yalnız bıraktığımız iddiasının gerçeklik ile uzaktan yakından herhangi bir bağı yoktur. Biz her zaman partimize gönül vermiş teşkilat mensuplarımız ile biriz ve beraberiz. Hiç kimseyi niyetinden veya yaklaşımından dolayı suçlayacak ve yargılayacak da değiliz.

Bizler özellikle böyle dönemlerde bu türde yaklaşımlardan uzak durmaya gayret ediyoruz. Ancak İl Yönetim Kurulumuzun Yomra İlçemiz için gayretlerini yok sayarak sürekli ithamlarda bulunulmasını gerçekten anlamakta zorlanıyoruz. Partimizin ilgili kurulları ve mükemmel derecede işleyen bir organizasyonu vardır. Söz konusu sürece tüm kademelerimiz dahil edilerek istişare ile karar alınmıştır. Tüm meclis üyelerimiz de olması gerektiği gibi karara dahil edilmiştir. Kesinlikle süreç tüm paydaşları ile beraber yürütülmüştür. Partimiz mezkur olayda evvelden nasıl durmuş ise en son aşamada da aynı şekilde duruşunu değiştirmeksizin tavrını ortaya koymuştur.

AK Parti Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulmuş, 19 yıldır iktidar olan, toplumun her kesiminden insanların içinde bulunduğu bir siyasi yapıdır. AK Parti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi hususiyetlerini, yaklaşımlarını, siyasal duruşunu, siyasi tecrübesini temel alan bir siyasi yapıdır. Hiç kimsenin boş hayaller peşinde koşmasına gerek yok. AK Parti geniş bir camianın adresidir. Bu siyasi yapıda görev alan ve görev yapan herkes bunu böyle bilmelidir. AK Parti çatısı altında, Meclis üyesi seçilip ardından sözde yalnız bırakıldık iddialarıyla bu kutlu davadan istifa etmek, kişilerin kendi aidiyet sorunudur. Tüm vefakâr teşkilat mensuplarımız ile birlikte var gücümüzle kutlu davamıza hizmet etmeye, ülkemizin ve tüm mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz.” Yomra’da bu sıcak gelişme bir süre daha sürecek gibi görünüyor.

BİR HAKKIN TESLİMİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun, geçtiğimiz günlerde AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ile gerçekleştirdiği ziyarette duygusal anlar yaşandı. Ziyaret için gidilen bir evde 70 yaşlarındaki kadının üç çocuğu ile yaşadığı ve çocuklarının hem fiziksel engelli, hem de zihinsel engelli oldukları görüldü. Ziyarette, evde çamaşır makinesi olmadığını öğrenen Başkan Uzun kısa sürede sıkıntıyı aştı ve bu sorunu çözdü. Ev sahiplerinin ziyaretten ve sıkıntılarının bir nebze de olsa giderilmesinden mutluluk duyduklarını da öğrendik. Başkan Uzun’un bu vefalı girişimini kutluyoruz ve hakkını teslim ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi