TURAN’A ÖNEMLİ GÖREV

Gelecek Partisi ilçe başkanları belli olmaya devam ediyor. Trabzon İl Başkanlığını Hasan Kamil Velioğlu’nun yaptığı Gelenek Partisi’nin Tonya ilçe başkanı da belli oldu. Buna göre Gelecek Partisi Tonya İlçe Başkanı Emine Turan oldu. İl Başkanı Velioğlu, “Yaptığımız istişareler sonucunda Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun tensipleriyle Gelecek Partisi Tonya İlçe Başkanlığı’na Emine Turan atanmıştır.” ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇESİ’NDE İKİNCİ ETAP BAŞLIYOR

Trabzon’da bir süre önce yapımı tamamlanan Avni Aker Millet Bahçesinin, 2 Etap Çalışmaları da tamamlanıyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nün lojmanlarının bulunduğu alanda yıkım çalışmaları tamamlanırken sıra yapılacak projeye geldi. Millet Bahçesi 2. Etap adıyla yapılacak projede “Zaman Tüneli” şeklide bir müze de düşünülüyor. Projenin ihalesi 16 Haziran 2022’de saat 11.30’da yapılacağı kaydedilirken işin adı “Trabzon İli Ortahisar İlçesi (Eski Avni Aker Stadyumu Yeri) 2 Etap Millet Bahçesi İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” olarak ifade edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılacak ihalenin ardından projenin 1 yılda hayata geçirilmesi planlanıyor. İşe başlama tarihi ise sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde yapılacağı ihale şartnamesinde yer aldı.

ANLAMLI BULUŞMA

Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Fatih Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle temizlik işçilerini ziyaret etti. Çocuklara toplumsal temizliğe bireysel olarak ne kadar katkıda bulunabilecek bilinci aşılanırken temizlik işçilerinin yaptıkları işin göz ardı edilemeyeceği, toplum için ne kadar değerli ve önemli olduğu yerinde anlatıldı. Çocuklar tarafından tavsiyeleri istenen ve en çok karşılaştıkları sorunların neler olduğu sorulan temizlik işçileri, çocukların bütün sorularına sabır ve içtenlikle cevap verdi.  Ziyaret kapsamında temizlik işçilerine çikolata ikramında bulunan çocuklar, ziyaret öncesinde temizlik işçilerine hizmetleri için teşekkür etmek ve minnetlerini iletmek amacıyla hazırlamış oldukları mektupları teslim etti. Ziyaret sonrasında çocuklara temizlik işçileri ile empati yapmaları ve temizlik işçilerinin toplumu oluşturan bireylerden neler bekleyebileceği sorulan çocukların verdiği cevaplar ziyaretin ne kadar yerinde olduğunu ve amacını karşıladığını doğrular nitelikteydi. Biz de bu vesile ile çocukları bu anlamlı hareketlerinden dolayı tebrik ederiz.

KADERİNE TERK EDİLDİ

Boztepe Mahallesi Piknik Alanında bulunan çamlık alan adeta kaderine terk edildi. Çamlık alan da sıcak yaz günlerinde serinlemeye ve piknik yapmaya gelen yerli yabancı turistler yabani ot dikenliklerin büyümüş ve çamlık alanın bakımsız olduğunu görünce dert yanıyorlar. Özellikle gün içeresinde ve aksam saatlerinde alemciler piknik yapmaya gelen aileleri ve insanları zor durumda bırakıyorlar. Mahalle sakinleri, “Hep birilerinin demesiyle mi çamlık alan düzelecek ve bakimi yapılacak. Burası Trabzon şehrinin göz bebeği bu durum hiç hoş değil.” diye konuştular. Umarız konuyla ilgilenilir.

AKARYAKIT KUYRUĞU

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi, Trabzon’da da vatandaşların istasyonlarda kuyruk oluşturmasına neden oldu. Türkiye’de döviz kurlarıyla beraber artan akaryakıt fiyatlarına yeni zam gelecek iddiaları vatandaşları da endişeye sevk etti. Motorin litre fiyatının 27,8, benzinin ise 26,2’ye yükselecek endişesi vatandaşların akaryakıt istasyonlarına akın etmesine neden oldu. Bu noktada Trabzon’da da birçok akaryakıt istasyonunda kuyruk oluşurken, vatandaşlar araçlarının depolarını doldurmak istiyor.

Editör: Haber Merkezi