ZORLUOĞLU TEDBİLİ KIYAFETLE DENETİMDE
Trabzon’un Ortahisar İlçesinde bir süredir devam eden alt yapı çalışmaları tamamlanırken bozulan üst yapı da yapılmaya başlandı. Meydan Bölgesinde “Temmuz ayı sonuna kadar” biteceği ifade edilen üst yapı çalışmalarını Başkan Murat Zorluoğlu önceki gün akşam saatlerinde tedbili kıyafetle yerinde inceledi. İnceleme sırasında rastladığımız Zorluoğlu ile Tabakhane’ye kadar eşlik ettik.

Zorluoğlu, Uzunsokak’taki çalışmaların önemli aşamaya geldiğini ve Kurban Bayramı’na kadar Meydan Bölgesinde üst yapı çalışmalarının biteceğini vurgularken Uzunsokak’a döşenen taşların renksiz olduğu eleştirisine katılmadığını ifade etti. Başkan Zorluoğlu, Uzunsokak’ta önümüzdeki aylarda Cephe Sağlıklaştırma Projesi’ne başlanacağını belirterek yer zeminin bu şekilde yapılarak binaların ön plana çıkmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

UZUNSOKAK’A YENİ BAĞLANTI YOLU
Trabzon Öğretmen Evi ve Cudibey İlköğretim Okulu’nun yakın süreçte yıkılacağını belirten Zorluoğlu, bu bölgeden Uzunsokak’a doğru yol verileceğini kaydetti. Maraş Caddesi’nin kapanmasının ardından seçenekler arasında yer alan dolmuşların burada depolanma fikri ise şimdilik rafa kalkmış görünüyor. Uzunsokak’tan, Tabakhane’ye kadar bütün çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Zorluoğlu, çevredeki esnafın da sorun ve taleplerini dinledi.

Başkan Zorluoğlu Trabzon'da aydınlatma direklerinin de elden geçeceğini belirterek daha aydınlık bir şehir dizayn edeceklerini dile getirdi. Ve Başkan Zorluoğlu’nun bu ziyaretleri kapsamında Van’dan Trabzon’a tatil için gelen bir aile ile de rastlaşması dikkat çekti. Zorluoğlu’nun o aile ile geçmişe dönük sohbetinde gördük ki Van’da gerçekten güzel izler bırakmış.

SAYFAYA GİRENLER ŞOKTA
Okan Üniversitesi'ne ve Trabzon Üniversitesi'ne ait resmi web siteleri aynı hackerlar tarafından hacklendi. Hacklenen tüm sayfalarda hackerların isimleri ile birlikte bir de notlar yer aldı. Okan Üniversitesine ait tercihsistemi.okan.edu.tr, sinav.okan.edu.tr ve aday.okan.edu.tr web siteleri ile Trabzon Üniversitesi'ne ait trabzon. edu.tr web sitesi, Mutarrif ve RootSploiX tarafından hacklendi. Her iki üniversitenin de web sitelerinin ilgili sayfalarına erişimde herhangi bir sorun yaşanmadı.

Yalnızca /hack ve /uyarı şeklinde iki yeni sayfa açılmış ve kullanıcılar ilk etapta buraya yönlendiriliyor gibi göründü. Henüz konuya ilişkin olarak Okan Üniversitesi'nden ya da Trabzon Üniversitesi'nden bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Sistemlere girişte ya da işlem ekranlarında herhangi bir sorun olup olmadığı ise bilinmiyor. Bir süre sonra ise iki üniversiteye ait web sayfaları da normale döndü. İki üniversitemize de geçmiş olsun diyoruz.

YANKILARI SÜRÜYOR
Başarılı operasyonlara imza atan Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, önceki gün İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak Sudan’a atandı. Trabzon halkının sevgisini kazanan Alper’in şehirden ayrılmasının yankıları sürüyor. Bakın siyasiler Alper için nasıl veda mesajları paylaştı...

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan Bey’i tebrik eder, görevinde muvaffakiyetler dileriz. İl Emniyet Müdürümüz Sayın Metin Alper Bey’e de şehrimizdeki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eder, mesleki hayatında başarılar dileriz.”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Sayın Kenan Aydoğan'ı tebrik ediyor, görevini devreden Emniyet Müdürümüz Sayın Metin Alper'e bugüne kadarki başarılı çalışmaları ve emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Şehrimizde hep hoş anıldınız, sevildiniz. Yolunuz açık olsun Metin Müdürüm.”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Trabzon Emniyet Müdürü olduğu süre içerisinde huzuru, sükûneti ve güveni sağlamada önemli başarılara imza atan Sayın Metin Alper merkeze alındı. Bu görev değişikliğinin tamamen siyasi saiklerle yapıldığını düşünüyorum. Yaptığı başarılı çalışmalarla Trabzon halkının gönlünde güzel izler bırakan Sayın Metin Alper daha yüksek makamlarda, daha büyük başarılara imza atacak günler inşallah yakındır. Yaptığın başarılı hizmetlerden dolayı teşekkürler müdürüm. Güle güle, yolun açık olsun.”

Editör: Haber Merkezi