HERKES KONUŞUYOR!
Trabzon’a yapılması planlanan demir yolu projesinin Rize’ye kaydırıldığı iddiası hakkında Trabzon, Erzincan ve Gümüşhane’den peş peşe tepkiler gelmişti. Demir yolu tartışmasına Bayburt da katıldı. Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Seyhan konu ile ilgili konuşarak yolun Gümüşhane’den değil de Bayburt’tan geçmesi gerektiğini savundu. Bu konuda herkes faydalı faydasız konuşmaya başladı. Artık bakanlık duruma el koyup bu çatlak sesleri kesmeli ve konu Trabzon’un hayrına netleşmelidir. Yoksa bu iş ciddiyetinden sapacak.

BİR ADIM ÖNDE
AK Parti’de ilçe kongreleri devam ediyor. Hal böyle olunca da Trabzon’un en büyük ilçesi Ortahisar’da kimin ilçe başkanı olacağı konusu herkesin aklında soru işareti. Birçok isim gündeme gelse de Hasan Dilekoğlu ve Hüseyin Canım’dan birisi başkan olacak gibi duruyor. İki isim arasında da Dilekoğlu bir adım önde. Bakalım kongreye kadar dengeler değişir mi? Takvim yaklaşınca göreceğiz.

BİR İLKİ BAŞARDILAR
TED Trabzon Koleji, “Okulumuz Temiz” belgesini almaya hak kazandı. Kolej’den yapılan açıklamada, “2015 Eylül ayından beri başarıyla yürüttüğümüz TSE belgeli ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemimizle hizmet performansımızı güvence altına alarak, paydaş memnuniyeti ve sürekli iyileştirme anlayışıyla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Kovid-19 salgınının kişisel ve kurumsal alışkanlıklarımızı tamamen değiştirdiği bu günlerde, değişimleri doğru yönetebilmek ve yeni normale uygun bir ortam hazırlayabilmek adına ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu’ kapsamında uygulamalarımızı güncelledik. TSE Tetkik Sorumlusu Ezgi Şahin’in gerçekleştirmiş olduğu yerinde denetimden başarıyla geçip ‘Okulum Temiz’ belgesini almaya hak kazanarak Trabzon’da bir ilke daha imza attık” denildi. Diğer okullarımızdan da aynı başarıyı bekliyoruz.

BARO’DA SEÇİM VAR
Trabzon Barosu’nda seçim süreci başladı. 3-4 Ekim 2020 tarihlerinde yapılacak olan Baro Başkanlığı seçimlerinde Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez tekrar aday olduğunu belirterek, “Geçirmiş olduğumuz süreçte önemli duruşlar sergiledik. Bundan sonra da buna devam edeceğiz” dedi. Suiçmez’in yanı sıra Av. Mahmut Yazıcı’nın da aday olmayı düşündüğü öğrenildi. Suiçmez göreve devam edecek gibi görünüyor.

GEÇMİŞ OLSUN YOMRA
Yomra Belediyesi’nden yapılan açıklamada Fen İşleri’nde çalışan bazı personellerin koronavirüse yakalandığı belirtildi. Yapılan açıklama şöyle: “Değerli Yomralılar; üzülerek belirtiyoruz ki Belediyemiz Fen İşleri biriminde çalışan bazı personellerimizin Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır. Fen İşleri birimimizin çalışmaları personellerimizin sağlık durumuna göre sürdürülecektir. Çalışma arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın sağlığı için acil durum ve zorunlu iş görüşmeleri dışında ziyaretlere kısıtlama getirilmiştir. Mümkün olduğunca belediyemiz ile ilgili olan işlerinizi telefon ile arayarak çözüme kavuşturunuz. Anlayışınız ve dikkatiniz için teşekkür ederiz.” Yomra Belediyesi’ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi