İŞ SIKI TUTULUYOR
Trabzon İl Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılan toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından; yaşanan koranavirüs (COVİD 19) salgına yönelik İlimizdeki mevcut durumumuz ile 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında İlimizdeki okullarda COVİD 19 pozitif tespit edilmesi durumunda uygulanacak algoritma konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilimizdeki okullarımızda pandemi önlemleri kapsamında alınan önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Yapılan toplantıya Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan Usta ve Pandemi Koordinasyon Kurul Üyeleri katılmıştır.” Bu süreçte özellikle okullarda alınacak önlemler çok önemli. Bu konuda işi sıkı tutan Trabzon Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nü kutluyoruz.

MHP’DE 4 İSİM AYRILDI
MHP Trabzon İl Kongresi’ne sayılı günler kala sıcak gelişmeler yaşanıyor. MHP’nin mevcut yönetiminde 3 ismin istifa ettiği, 1 ismin ise siyasete devam etmeyeceğini ifade ettiği belirtildi. İstifa eden isimlerden Sultan Süha Tellioğlu, sosyal medyasından yaptığı paylaşımda MHP Trabzon İl Yöneticiliği’ni sonlandırdığını ifade ederek, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ı suçladı. Tellioğlu, “Kendisi CHP İl Başkanı olması gereken yerde, bir şekilde MHP’ye başkan olmuştur. İlk günden bugüne ne o benden, ne de ben ondan haz duydum ve böyle devam edecek. Kendimi soyutlama gereği duydum” ifadelerini kullandı.

MHP’de yaşanan bu süreçle ilgili konuşan İl Başkanı Tarım ise, “İstifalar var mı” şeklindeki soruyu şöyle cevapladı: “Beraber aynı yönetimde çalıştık. Hepsinin hizmetleri olmuştur. Önümüzdeki dönemde yapacağım kadroda kendilerinin olmadıklarını düşünen arkadaşlar veya özel işleri sebebiyle yer almayacaklarını düşündükleri için sosyal medyadan bu bildirimi yapmışlardır. Yoksa istifa söz konusu değildir” dedi. Tarım, gelecek dönemde güçlü bir yönetim için çalışmalarına devam ettiklerini de açıkladı.

DUYMADIK DEMEYİN!
Trabzon'un Köprübaşı ilçesine bağlı; Yağmurlu Mahallesi, Gündoğan Mahallesi, Çifteköprü Mahallesi, Güneşli Mahallesi, Fidanlı Mahallesi, Akpınar Mahallesi, Küçükdoğanlı Mahallesi, Arpalı Mahallesi ve Pınarbaşı Mahallesinde 10.10.2020 tarihinde 09:00 ile 12:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı; Kahramanlar Mahallesi ve Koyuncular Mahallesi’nde 10.10.2020 tarihinde 09:00 ile 12:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı; Kaşüstü Mahallesi ve Sancak Mahallesi’nde 11 Ekim 2020 tarihinde 09:00 ile 12:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı; Çukurçayır Mahallesi Mısırlı Mevkiinde 10.10.2020 tarihinde 08:30 ile 10:30 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı; Sancak Mahallesi’nde 10.10.2020 tarihinde 06:00 ile 08:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı; Sancak Mahallesi’nde 10.10.2020 tarihinde 08:00 ile 15:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Kaşüstü Mahallesi Yavuz Selim Mevkiinde 10 Ekim 2020 tarihinde 09:00 ile 16:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

100 BİN ZİYARETÇİ GELMİŞ
Trabzon’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, restorasyon çalışmalarının tamamlanması sonrası telekonferansla açılışını yaptığı Sümela Manastırı, ziyaretçilerini ağırlıyor. Manastırı 2 ayda 100 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Sümela Manastırı’nın restorasyonu boyunca bir an önce açılış gerçekleştirilmeli, her geçen gün turist kaybı yaşanıyor diyenlerin ne kadar haklı olduğu bir keza daha göz önüne serildi. Sümela Manastırı bölge için çok önemli bir değerdir ve pandemiye rağmen 2 aydaki 100 bin ziyaretçi bunu tekrar göstermiştir.

Editör: Haber Merkezi