KARADENİZ PİDESİ GÜRCÜLERE MAL EDİLDİ
Karadeniz’in meşhur pidesi Gürcülere mal edildi. Bu haberi KTÜ Öğretim Üyesi Doç. D.r Coşkun Erüz duyurdu. Erüz: “Gürcistan, Haçapuri Laz-Acaristan pidesinin dünyayı etkilemeye başladığı duyurulmakta. Aslında tüm Doğu Karadenizin geleneksel tadı. Yani dünyaya Gürcü yemeği olarak markalaştırıldığı ilan edilmiş durumda. Biz mi? Her zamanki gibi kervan arkasından nal toplayarak… ‘Yok o bizimdi.’ demeye başlarız. Daha yüzlerce yıllık geleneksel tat olan Trabzon pidesinin malzemesi, şekli, pişirme özelliklerinin ne olduğuna ve sunumu konusuna dahi karar veremedik. Laf gani!”

KENDİNİZİ DÜZELTİN
MHP’nin Trabzon’daki ve Akçaabat’taki en özgür seslerinden olan Eski MHP Akçaabat İlçe Yöneticisi Fatih Seis yine sözünü esirgememiş. MHP’nin içinde bulunduğu durumun olumsuzluklarından dert yanmış. Seis: “Söylemezsem olmaz” diyerek şunları yazmış: “Bir MHP’li olarak fazlasıyla rahatsız olduğum bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. MHP’li olmanın görevde olmanın size verdiği gücü, klavye başında fikirlerinize katılmayan insanlara hakaret ederek, sokak tabiriyle posta koyarak, küfürler, tehditler savurarak kullanmayın.

Bazı yazılanları hayretle, dehşetle okuyorum, utanıyorum sıkılıyorum, bazen yazıp yazıp siliyorum. Kocaman kocaman adamlar oturmuşlar klavyelerin başlarına, kavgada birbirine söylenmeyecek sözleri birbirlerine yazıyorlar! Bunların çoğu evli, çoluk çocuk sahibi. Genel Merkez Trabzon’da size yetki vermiştir, başımız gözümüz üstüne eyvallah ama bu yetkiyi beni, bizi temsil eden koltuklarda otururken sosyal medya hesaplarınızda 3. sınıf sokak kabadayısı ağzıyla paylaşımlar yaparak kullanamazsınız. Kendinizi düzeltin.”

KORAY AYDIN İHMAL ETMEMELİ
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Trabzon üstü siyaset yapan bir isim bu doğru. Eski Bakan olan Aydın’ın zamanında MHP genel başkan adaylığından da anlaşılacağı üzere Türkiye’nin liderliğine soyunmuş bir isim. İYİ Partide de üstlendiği konum itibarıyla oldukça mesai sarf ediyor. Ancak biz yine de Trabzon’la daha yakın olması gerektiğini düşünüyoruz. Siyasî tecrübesini de Trabzon için aktarmalıdır. Zira İYİ Partinin Trabzon’da buna ihtiyacı var. Bunu yerel seçimlerde de çok iyi gözlemledik. Bir kez Yomra Belediyesini ziyaret için gelen Aydın’ın zaman zaman kente de gelmesi gerektiği bekleniyor. Bunu kendi görüşümüz gibi aktarmak istemiyoruz. Bu, İYİ Parti tabanında da karşılık bulan bir görüş.

BU YOLUN ALTERNATİFİ YOK
İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, Akçaabat ilçesinin Yıldızlı mevkisindeki yolun kar nedeniyle sıkışmasının fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak şunları yazdı: “Bu yol Akçaabat’ımızın tek yolu. Bu yol şehirlerarası yol. Bu yol uluslararası yol ve bu yolun alternatifi hâlâ yok. Güney çevre yolunun zorunluluğunu bir türlü idrak edemeyen etkili ve yetkili idareci ve yöneticiler artık çevre yolunun biran önce yapılması için kolları sıvayın, çizmelerinizi giyin. Akçaabat bunu hak etmiyor.”

KAYNAKLAR ETKİN KULLANILMALI
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan, dünya ülkeleriyle rekabet edebilmek için kaynaklarımızı etkin, ekonomik ve verimli kullanmamız gerektiğini belirterek “Yeni politikalar üretmek zorundayız. Biz ne yapıyoruz; denizin gözünü toprak ile duyuruyoruz. Bu yöntemle açlığı sonlandırmaya, yoksulluğu azaltmaya, çevreyi korumaya ve ekonomik gelişmeyi artırmaya nasıl yardımcı olabileceğine dair küresel farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.” dedi.

ÖZBAL’A ZİYARET
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ı ziyaret etti. Cora ziyarette Sürmene'de kurulması planlanan 9. Deniz Üssü ile ilgili yaşanan süreci ve gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade etti. Cora Özbal’ın konuya çok büyük bir hassasiyetle yaklaştığını ifade ederek “Konuya göstermiş olduğu hassasiyetten ötürü hemşerilerimiz adına kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi