EMZİRME KABİNLERİ KALKIYOR
Trabzon’da bir dönem tartışma konusu olan emzirme kabinlerinin sözleşmelerinin feshedildiği ve kaldırılmaları istenildiği bildirildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, Kanser Derneği ile yaptığı anlaşma gereği Meydan ve Pazarkapı mahallelerine emzirme kabinleri yerleştirildi. Ancak derneğin kabinleri bir şirkete vermesi sonrasında kabinlere eklenen reklam panoları ve bankalara ait ATM’ler büyük tartışma yaratmıştı.

Şirketin bu emzirme kabinlerinden büyük gelir elde ettiğine dikkat çeken İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu konuyu sürekli gündemde tuttu. Çakıroğlu dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde emzirme kabinleri ile ilgili son durumu Başkan Murat Zorluoğlu’na sordu. Zorluoğlu, emzirme kabinleri ile ilgili sözleşmenin feshedildiğini kaydederek, “Emzirme kabinlerine ile ilgili sözleşme feshedildi. Bankalara yazı yazıldı. Kaldırılmaları istendi. Çarşamba gününe kadar süre verildi.” dedi. Bakalım kabinler ne zaman kalkacak.

OTOMATİK OTOPARKTA SON DURUM
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Tanjant bölgesindeki Tam Otomatik Katlı Otopark’ın son durumu merak konusu idi. Konu dün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem geldi ve Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şu açıklamalarda bulundu: “Pandemi nedeniyle var olan bir kaç müşterisi şuanda muallakta. Belki 1-2 ay daha orayı bekletip ondan sonra karar vermenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Oranın satışını daha rahat yapabileceğimizi düşünüyoruz.

Toplu olarak satılması Belediye’nin menfaatine. Ayrı ayrı satılırsa sanki daha az gelir elde edeceğiz. Kamulaştırma bedelleri dahil olmak üzere 116 milyon TL. Her şey en başından itibaren ödenen para yıllık kat sayılarıyla çarpılmak suretiyle. Bu da bizim minimum satış değerimiz.” dedi. Biran önce otoparkın şehrin faydasına hizmet sunmasını temenni ediyoruz.

GÜLCEMAL'E ALTERNATİF
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantıları’nda CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Gülcemal Dolgu alanına dökülmekte olan hafriyat nedeniyle kamyonların bölgeden çıkarken lastiklerindeki çamur gibi malzemelerin şehre zarar verdiğine dikkat çekti. Şahin, “Trabzon’un il ve ilçe tüm hafriyatları Gülcemal Dolgu Alanı’na dökülmekte. Fakat gerek vatandaşlardan, gerek Akçaabat, Beşikdüzü ve Vakfıkebir’den elen minibüsçüler ve vatandaşlardan çok şikâyet geliyor. Buraya giren kamyonlar çıkışındaki lastiklerinde çamur araçlarımıza sıçrıyor. Yolu da çamur deryası haline getiriyor. Önerim şudur. Oraya bat koyup en az lastikleri tazyikli su ile yıkanıp hem yola hem de vatandaşa zarar vermesin.” dedi.

Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Temizleme bandı fikrinizi yenilikçi buldum. Arkadaşlarımız not alsın. Ortahisar’ın da sorununu çözer. Kirliliğe sebep olabilir. Öyle teknik imkân varsa onu not alın, biz gereken tedbiri alalım.” açıklamasında bulundu.

Şehirde yeni döküm alanları belirlendiğine dikkat çeken Zorluoğlu, “Üniversitede çalışma yaptık. Yeni döküm alanları belirlendi. Onların üzerinde yoğun şekilde arkadaşlarımız çalışıyor. Kısa zamanda Trabzon’da çok farklı alanlarda döküm alanları ilanı yapacağız. Bilimsel olarak belirlendi. Çok iyi bir işbirliği oldu.” dedi. Döküm alanı olarak Gülcemal’e alternatif yaratma konusunda geç kalınmıştı, bu konunun aşılması iyi oldu.

GENÇLİK VE SPOR’UN VASATLIĞI!
Önceki gün gerçekleşen AK Parti Ortahisar İlçe Kongresi’ni takip etmek için gittiğimiz Beşirli Spor Kompleksi’nde gördük ki tuvalet ve lavaboların hali içler acısı idi. Bir çok milletvekili, parti üst düzey yöneticisi ve vatandaşın katılım gösterdiği bir organizasyon öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu konuya özen göstermesi gerekirdi. Ama ne yazık ki gösterilmemiş. Bu vasatlığın altını çizmek istedik.

BAKKALDA ÇIRAKLIKTAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
Trabzon’un siyaset, ekonomi ve sanat dünyasında “Sıfırdan Başlayanları” konuk eden dijital medya ajansının son video hikayesindeki konuğu Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık oldu. Bakkalda çıraklıktan meslek hayatına başlayan ve ardından 20 yıl boyunca bir market zincirinin her kademesinde görev alan ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yomra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık başarı hikayesini anlattı. Market yöneticiliğindeki idareci konumundaki tecrübesinin belediye başkanlığında kendisine çok fayda sağladığını belirten Bıyık, başarı hikayesinin her noktasında vefaya ve sadakate önem verdiğini vurguladı.

MHP’DE DİSİPLİN SÜRECİ
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Kongresi öncesinde adaylığını açıklayıp daha sonra adaylığını geri çeken Orhan Bal, Disiplin’e sevk edildi. Orhan Bal karara inanamadığını belirterek İlçe Sekreteri’ni arayıp durumu doğruladığını belirtti. İhraç talebi ile Disiplin Kurulu’na sevk edilen Bal neden böyle bir karar alındığına anlam veremediğini de belirtti. Şimdi, Disiplin Kurulu’na giden sürecin gerekçesi merak konusu.

Editör: Haber Merkezi