BAKALIM NASIL SONUÇLANACAK
Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Son günlerde yaşanan Saadet Partisi ile AK Parti yakınlaşmasının ardından bu ziyaretin nasıl sonuçlanacağını merakla bekliyoruz.

İMAMOĞLU’NA SERT ELEŞTİRİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Partili üyesi Davut Çakıroğlu'ndan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili bir paylaşım geldi. Paylaşımında, “Türkiye'de siyaset yapan, hele hele hedefini Türkiye'yi yönetmek olarak belirleyen insanlar bir soluklanıp kendine bakmalı.” diyerek başlayan Çakıroğlu, “Esasen kimin değirmenine su taşıdığını görmeli. İyi niyetle bakıp sehven olduğuna inanmak istediğimiz kimi duruşların tekerrürü bizi acaba demeye sevk eder. Bu isimlerin önde geleni sanırım toplumun kahir ekseriyetle olur vereceği Ekrem İmamoğlu'dur. Kadınlar günü ile ilgili kutlamayı HDP ile ilgili sevgi gösterisine dönüştüren ve uçurttuğu sevgi baloncuklarının birinin içine de Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in resmini koyan, koyma gafletine düşen Ekrem İmamoğlu'nun tutumunu şahsım olarak kabul edilemez buluyorum. Hiç kimse HDP ile İYİ Parti'nin kesişen küme elemanı gibi kendini görmemeli. Kadınlar günü kutlamasını Şehit Ailelerini incitecek bir noktada olmayı bırakın, biz bu günü sadece Şehit ailelerine atfen kutlayan bir düşünce, zihniyet ve partiyiz. Birileri olduğu yeri bilmeden, olmak istediği yerin heyecanını bir hezeyana dönüştürmemeli.” açıklamasında bulundu. İmamoğlu’nun HDP ile ilintili Kadınlar Günü mesajının bizce de kabul edilebilir bir tarafı yok.

ÜNİVERSİTELERDE YENİ DÖNEM
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikte belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar öğretim üyesi alımları ve atama ilanlarında yazılamayacak. YÖK Başkanı Yekta Saraç, “Yeni YÖK olarak ilk kez hayata geçirdiğimiz YÖK Akademik Kariyer Liyakat Projemizin tanıtım toplantısında bazı akademik kadro alımlarında yaşanan durumlardan rahatsız olduğumuzu belirterek bunları engellemeye yönelik düzenlemeler yapacağımızı ifade etmiştik. Bu kapsamda yükseköğretim kurumlarımızın akademik kadro istihdamında liyakat ve fırsat eşitliğini artırmak amacıyla Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nde yaptığımız düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.” dedi.

Saraç, “Yaptığımız bu çalışma neticesinde; Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarının özel şartlarında adaylara ait tez/uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacak. Ayrıca, ilanın özel koşulunda belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemeyecek. Belirli bir adayı tanımlayan özel şartların öğretim üyesi alımlarındaki atama ilanlarında yazılmasını engellemeyi hedefleyen ve 'fırsat eşitliğini, rekabet ve kaliteyi önceleyen' bu düzenlememizin yükseköğretimimiz ve akademisyen adaylarımız açısından hayırlı olmasını dilerim” dedi. Hatırlanacağı üzere Trabzon'da da üniversitelere yapılan atamalar çok tartışılmıştı. Hatta dönem dönem basına haber konusu da olmuştu.

GENEL MERKEZE İKİ İSİM
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi önceki gün gerçekleştirildi. Aysel Kesir’in Genel Başkanlığa getirildiği genel kurulda Merkez Karar Yürütme Kurulu’na Trabzon’dan dikkat çeken iki isim girdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın eşi Suna Kepolu Ataman ile AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı olan MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun yeğeni Fatma Fidan Kara MKYK’ya seçildi. Her iki ismi de tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi