ESEFLE KINIYORUZ
Mescid-i Aksa'ya giren İsrail polisi, Kıble Mescidi'nin içinde namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle saldırdı, 200'den fazla kişinin yaralandığı saldırıya tepkiler ardı ardına geldi. İşte Trabzon’dan yükselen tepki seslerinden bazıları şöyle: Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “İsrail’in yaptığı akıl almaz bir zulümdür. Artık bu alçakça saldırılarına son vermelidir.”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Elbet bir gün Selahaddinler yine isyan bayraklarını açacak ve sizin zulmünüze karşı başkentimiz Kudüs’te, ablukadaki Gazze’de Haçlı zincirini kıracak. Ramazan ayında hatta Kadir Gecesi’nde işgalci İsrail'in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Her gafil saldırıda yine şehitler veriyoruz, yaralılarımız oluyor.”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Mescid-i Aksa’nın hukuki statüsüne saygı duyulmalı ve uluslararası yükümlülükleri yerine getirilmelidir. İsrail, bu zalimliğinden tez zamanda vazgeçmelidir! Türkiye olarak Filistin’in yanındayız.”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: “Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçlerinin, mübarek Ramazan ayında #MescidiAksa'da ibadet eden cemaate saldırısını lanetliyorum. Filistin halkının yanındayız. Geçmiş olsun.” Biz de bu saldırıyı esefle kınıyoruz.

3 GÜN PAZAR AÇALIM DEMEK…
Koronavirüs ile mücadele kapsamında kapatılan pazar yerlerinin 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri kurulması ile ilgili alınan karar sonrasında Trabzon’da da pazar yeri kuruldu. Amaç birçok sektör kapalıyken pazarcılara bir nebze de olsun destek çıkmaktı öyle de oldu. Ancak gördük ki Trabzon Seyyar Semt Pazarcıları Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu yaptığı açıklama ile haftada 1 günlük pazarın yeterli olmadığını, 15 Mayıs’ta pazar kurma süresinin 3 gün olması gerektiğini belirtti. Hemen hemen bütün sektörler kapanmışken kendilerine tanınan ayrıcalığa rağmen halen pazarcılar 3 gün pazar açalım diyorsa bu durum abesle iştigaldir.

AÇIKLAMA YAPARKEN BİRAZ DAHA DİKKAT
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli kapanma ile ilgili eleştirilerde bulundu ve dedi ki: “Allah aşkına bu nasıl kapanma? Trabzon’da; sokaklar, caddeler ve mahalle araları tıka basa insan dolu, yazıktır günahtır; Sayın Cumhurbaşkanımızın tam kapanma kararı alması ile birlikte bunu defalarca belirtmemize rağmen yetkililerimizden rica etmemize rağmen yine aynı görüntüler. Yazıktır günahtır. Kul hakkıdır. Lütfen hemşerilerimizden rica ediyorum, herkesin başına bir kolluk kuvveti dikilemez. Herkes yoruldu farkındayız lakin kabul etsek de etmesek de bir biyolojik savaşın içerisindeyiz.”

Başkan Gedikli buraya kadar haklı. Ancak sözlerinin devamında ittifak ortağı olmalarından olsa gerek iktidara aşı üzerinden güzellemeler yapmasında çok da haklı değil. Gedikli diyor ki: “Aşı tedariki olsun, uygulanması olsun Dünya’da örnek alınacak bir konumda başarı sergilemeye devam etmekteyiz.” Biz de Gedikli’ye soralım; nüfusun kaçta kaçı aşılanmış durumda ve stoklarda ne kadar aşı var? İktidara şirin gözükmek için aşı üzerinden gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapmaya gerek yok. Açıklama yaparken biraz daha dikkat diyoruz.

MERAK EDİLİYORDU GÖRÜŞ BELİRTİLDİ!
Son günlerde Trabzon’un gündemini meşgul eden konuların başında Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmaması konusundaki tartışmalar geliyor. Ve bu konu tartışılırken caddedeki Zorlu Grand Otel’in yönetiminin duruma nasıl bakacağı merak konusuydu. Öğrendik ki otel yönetimi de caddenin kapatılması halinde memnuniyet duyacaklarını konu üzerinde çalışan yetkililere iletmiş. Yani otel yönetimi de caddenin kapanması yönünde görüş belirtmiş. Bakalım caddenin akıbeti ne olacak.

Editör: Haber Merkezi