ORTAHİSAR’DAN ÜNİVERSİTE BİRİMİ
Ortahisar Belediyesi’nin kurduğu üniversite birimi Trabzon’da faaliyet gösteren kamu ve özel üniversiteler ile Ortahisar Belediyesi arasında köprü vazifesi görecek. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kurulan birim ile üniversite öğrencilerinin potansiyelinden en verimli şekilde yararlanmak istediklerini söyledi.

Başkan Genç, üniversite birimin kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerin yanı sıra öğrencilere; kariyer, rehberlik, mesleki planlama konularında da yardımcı olacağını kaydetti. Üniversite Birimi’nden sorumlu belediye çalışanı Kadir Bekâr ise, üniversite öğrencilerine yönelik olarak bugüne kadar farklı içeriklerde birçok konferans ve proje koordinatörlüğü gerçekleştirdiğini, bundan dolayı bu konularda oldukça tecrübeli olduğunu dile getirdi.

ORTAMAHALLE’YE AKIN VAR
Tarih, doğa ve kültürü aynı anda ziyaretçileri ile buluşturan Ortamahalle Konya’dan gelen ziyaretçilerini ağırladı. Konya’dan Trabzon’a gelen misafirler Ortamahalle’yi ziyaretlerinde keyifli vakit geçirdiler. Akçaabat Belediyesi’nin Ortamahalle’deki turist hareketliliğini artırmak için başlattığı servis aracı hizmetinden memnuniyetini dile getiren tur firma yetkilisi Hasan Eröğüt “Akçaabat Belediyesi’nin başlattığı bu uygulama bizler için çok kıymetli. Bildiğiniz üzere kültür turlarında misafirlerimizin rahatlığı için genelde büyük araçları tercih ediyoruz. Ortamahalle gibi tarihi dokusunu koruyan ve küçük araçlarla seyahat edilebilen destinasyonlara büyük tur araçlarıyla ulaşılamıyor.

Bu tür durumlarda ya yerel idarenin sağladığı hizmetten faydalanıyoruz ya da ekstra araçlar bulmak durumunda kalıyoruz. Türkiye’nin birçok bölgesinde uygulanan hizmeti başlatarak misafirlerimizi Ortamahalle’deki güzelliklerle buluşturmamıza vesile olan Akçaabat Belediyesine teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki tur planlarımıza Ortamahalleyi dahil edeceğiz” dedi.

BIYIK NOKTAYI KOYDU
Trabzon'un Yomra İlçesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, hakkında çıkan AK Parti'ye geçeceği dedikodularına yanıt verdi. Bıyık'ın fındık fiyatlarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmesi sonrası dedikodular yeniden alevlenmişti. İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresinde konuşan Bıyık dedikodulara cevap vererek, “İYİ Parti'de siyaset yapmaktan İYİ Parti'de olmaktan mutluyum dedikodulara mahal vermemenizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

KADIN KOTASINA TAKILDI
İYİ Parti Trabzon İl Kongresi’nde adaylardan Tuna Taşkın, kadın kotasına takılınca mecburen listesini değiştirdi. Seçime 15 dakika kala Tuna Taşkın, revize edilmiş listesini Divan Başkanlığı’na sundu. Taşkın, Ortahisar İlçe Kongresinde kadın kotasının uygulanmadığını ifade ederken İl Kongresinde uygulandığını söyledi.

KULEYİN DAMGA VURDU
İYİ Parti Trabzon İl Kongresine konuşmacı olarak gelmek için yola çıkan Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, aracı Ankara Elmadağ yakınlarında arıza yapınca kongreye katılamadı. Partililere hitap etme görevi de kongrenin Divan Kurulu Başkanlığı’nı yapan Genel Başkan Meral Akşener’in danışmanı Şükrü Kuleyin’e düştü. Kuleyin tarihten esintilerle yaptığı konuşmasında dinleyenleri adeta mest etti.

KORONAYA YENİ DÜZENLEME
Türkiye'ye hava veya kara yoluyla giriş- çıkış yapacakların “Kovid-19 PCR” testleri, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan tüm laboratuvarlarda çalışılabilecek. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin valiliğine Kovid- 19 "PCR" testi ve izolasyonu işlemlerine ilişkin yazı gönderildi.

Düzenlemeyle, yurt dışı seyahati yapacak kişilere (giden/gelen), profesyonel sporcuların müsabakalar öncesi olası şüphe ve taramalarında veya mevzuatla zorunlu tutulan hallerde Kovid-19 tanısı için yapılacak PCR testleri de kamu sağlık hizmetleri fiyat tarifesinde belirlenen fiyatlar üzerinden Bakanlık tarafından ruhsatlandırılan mikrobiyoloji laboratuvar ruhsatı olan tüm kuruluşlar tarafından çalışılabilecek.

Kovid-19 PCR testi çalışan laboratuvarların dış kalite kontrol çalışmaları, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yapılabilecek. Her testin sonucu, Bakanlıkça belirlenen sistem üzerine işlenecek. Test sonuçlarını bu sisteme girmeyen sağlık kuruluşları hakkında yasal işlem yapılacak. Ayrıca Bakanlık, ihtiyaç olması halinde ilgili laboratuvarların kapasitelerinin yüzde 10'unu geçmeyecek şekilde ve ücretsiz çalışılması koşuluyla test gönderebilecek.

Editör: Haber Merkezi