SÜMELA’DA HAZIRLIK TAMAM
Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’nde bulunan tarihi Sümela Manastırı’nda 15 Ağustos'ta yapılacak ayin için hazırlıklar tamamlandı. Ortodoks Hristiyanlarca 15 Ağustos’ta 'Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü' olarak kabul edilen yıldönümündeki ayine bu yıl pandemi nedeniyle 100 kişilik kontenjan ayrıldığı belirtildi. Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da katılması beklenen ayin, 15 Ağustos günü saat 09.00- 12.30 saatleri arasında yapılacak.

Ayin nedeniyle 15 Ağustos günü saat 08.00’dan sonra Maçka’dan manastır yoluna araç geçişlerine izin verilmeyeceği belirtilirken, Sümela’ya da ayine geleceklerin dışında ziyaretçi kabul edilmeyecek. Bu yılki ayine pandemi nedeniyle 100 kişilik kontenjan ayrılırken, 50 kadar da basın mensubuna akreditasyon yapılacak. 15 Ağustos günü Sümela’yı ziyaret etmek isteyenler bu bilgileri okumadan yola çıkmasın, yoksa kapıda kalır.

BU KEZ YAPILSIN ARTIK
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Değirmendere Mahallesi’nde yapılacak Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüklerinin bulunduğu arazide yapılacak yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihalesi sonuçlandı. Yapım Maliyeti yaklaşık 100 milyon 626 bin TL mal olacak. Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihalesini, 88 milyon 750 bin TL ile en düşük teklifi veren Fen Mühendislik ve İnşaat Taahhüt Ticaret LTD. ŞTİ.’nin kazandığı öğrenildi. Fen Mühendislik, 1983 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi Muhammet Sağlam tarafından kuruldu.

1995 yılında Limited Şirkete dönüşen Fen Mühendislik, yapılan projelerin planlandırılması ve detaylandırılması deneyimli mühendisler tarafından yapılıyor. Hatırlanacağı üzere Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihalesine Fen Mühendislik’in yanı sıra, Ayder Yapı ve Oflaz Madencilik de katılmıştı. İhalede Aydur Yapı 99 milyon 400 bin, Oflaz Madencilik ise 99 milyon 838 bin TL’lik teklif vermişti. İhalenin sonuçlanmasının ardından kısa sürede yer teslimi yapılarak, çalışmalara başlanması bekleniyor. Bu ihale ile umarız Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne kavuşur.

İYİ İKİLİ OLDULAR
Trabzon’da Efsanelerle Yeniden Futbol Şöleni, gösteri maçı ile son buldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğu ile AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, aynı takımda yer aldı. Bu tür gösteri maçlarında oyun yeteneğini gösteren ve futbolu bildiğini ispatlayan Zorluoğlu, orta sahadan aldığı topla rakip ceza alanına indi. Sonra Sezgin Mumcu’yu gördü. Sezgin Mumcu da ceza alanı içindeki Murat Zorluoğlu’nun ayağına çok iyi bir asist yaptı. Ve o asist gol oldu. Murat Zorluoğlu bu tür gösteri maçlarında futbolculuğunu konuşturuyor. Şu da bir gerçek ki Zorluoğlu ve Mumcu alanda olduğu gibi sahada da iyi bir ikili oldu.

AŞI ÇADIRI VATANDAŞI BEKLİYOR
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Meydan Parkı’na kurduğu aşı çadırını yeniden hizmete soktu. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İl Sağlık Müdürlüğümüzce Trabzon Meydan Parkı’nda kurulan aşı çadırımız tekrar hizmete açılmıştır. Vatandaşlarımıza hizmet veren ve yoğun ilgi gören aşı çadırımıza randevulu veya randevusuz tüm halkımız davetlidir. Aşı çadırımızda Biontech ve Sinovac aşılarının her ikisi de mevcuttur.” denildi. Salgınla mücadele için herkesi aşı vurulmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi