KURTULUŞ SAVAŞI’NIN BAŞKOMUTANI
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti, AK Parti döneminde yapılan onca saldırı ve engelleme teşebbüslerine rağmen attığı Yerli ve Milli adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdürmektedir.

İçinden geçmekte olduğumuz bu zor günlerde el ele vererek Atatürk’ün manevi mirası olarak bıraktığı ‘aklın’ ve ‘bilimin’ yol göstericiliğinde yine ‘En büyük eserim’ dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşıyacak, daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke haline getirecek adımları; kararlı, sağlam, korkamadan, sendelemeden, yılmadan ve yorulmadan atıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı'mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnet ve şükranla anıyorum.”

DÜNYA TARİHİNDE YERİ SAYGIN
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. Yıl dönümünde saygıyla yâd ediyorum. İstiklâl mücadelemize önderlik eden, aziz milletimizin eşsiz fedakârlığıyla bu destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri yönetimi ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.

Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklâl mücadelemizi cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Vefatının 82. yıl dönümünde cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum.”

CANIMIZ PAHASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin yıl dönümünde saygıyla yad ediyoruz. Eşsiz fedakârlıklarıyla, üstün askeri yönetimi, kararlı duruşuyla başarılı bir lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edinen Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yollardan başarı ve zaferlerle dönmeyi başarmış ve müşterek bir ideal etrafında toplanan milletimizle Cumhuriyeti kurmuştur.

Bizlerde bize armağan edilen tarihimizi, zaferler sonrası Cumhuriyetle taçlandırılmış bu toprakları ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Milli ve manevi değerlerini her koşulda yaşatma kararlılığı ile her dönemde önüne çıkan engelleri birlik ve beraberlik içerisinde aşan ülkemize canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Geleceğe daha büyük ümitlerle bakıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna fedakârca şehit ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.”

İŞARET ETTİĞİ YOLDAYIZ
Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan: “Türk Milleti’nin istiklâl mücadelesine yaptığı önderliği ve sağladığı başarıyı, insan hak ve onurunu temsil eden Cumhuriyeti kurarak pekiştiren deha sahibi Atatürk, ‘İktisatsız İstiklal olmaz’ diyerek milli ekonominin temelinin tarım olduğunu belirtmiştir. Trabzon Ticaret Borsası olarak, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyete ulaşma yolunda, Türkiye’yi ‘çok çalışıp, çok üretip, çok ihraç edip, çok kazanarak’ dünyanın gelişmiş büyük ekonomileri arasında sokma çabamızı, O’nun ilke ve inkılaplarını rehber edinerek sürdürmeye devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi