BUGÜN 10 OCAK!

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Bu işi hakkını vererek yapan tüm meslektaşlarımızın gününü kutluyoruz. Ve aynı zamanda diyoruz ki; özellikle dövizin dalgalanması ile kâğıt ve matbaa giderlerinin fahiş şekilde artışı, dövizin ateşinin inmesi ile eski hâkline gelmedi, bu da sektörü çok ama çok olumsuz etkiliyor. Görev başındakilerin bu konuya ivedilikle eğilmelerini diliyoruz. Yoksa bu ekonomik şartların böyle devam etmesi halinde birçok meslektaşımız işsiz kalacaktır. Bunu da hatırlatmış olalım, bu tablo ile karşı karşıya kalmamak için çaba sarf edelim.

KADRO ARTIK OTURMALI!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nda değişikliğe gidildi. Daire Başkanı Ayhan Pala görevden alındı, yerine Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürü olarak görev yapan Özgür Kara getirildi. Pala artık Büyükşehir’ Belediyesi’nde uzman memur olarak görev yapacak. Bu vesile ile bir noktaya dikkat çekelim… Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde, gerek daire başkanlıklarında, gerek şirketlerin genel müdürlüklerinde, gerekse danışmanlık kadrolarında sık sık değişiklikler yapıldığını gözlemliyoruz. Tabi ki her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, Başkan Murat Zorluoğlu da bu minvalde sıkıntı gördüğü isimlerde değişikliğe gidebilir ancak, bizce artık Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim oturmalıdır. Çünkü başarı biraz da istikrardan gelir. Bunu da hatırlatmış olalım.

ŞEHRİN HAYRINA ÇALIŞIN

Trabzon Kent Konseyi seçime gitti ve Prof. Dr. Hasan Karal 117 oy, Mustafa Yılmaz ise 67 oy aldı. Karal’ın güven tazelediği seçim ile ilgili konuşan Yılmaz sonucu bakın nasıl yorumladı: “Seçime girdik ama maalesef kaybettik. Karşımızdakiler; Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Genel Başkan Vekili, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Kamu-Sen, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, TÜGVA, KADEM, Memur-Sen, Türk-İş, Hak-İş, MÜSİAD, TÜRSAB ve siyaset üstü olması gereken kurum Trabzonspor. Üçüncü adayın mevcut listeye destek olmasına karşın bu ittifaka karşı tek başımıza 67 oy almak bizler için başarıdır.” Seçimi kaybeden Yılmaz böyle diyor. Sonnokta Gazetesi olarak yeni yönetimi kutluyor ve Trabzon’un hayrına işler yapılmasını diliyoruz.

GÖZÜMÜZ ÜZERLERİNDE

Trabzon Kent Konseyi seçimi ile ilgili Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu da değerlendirmelerde bulundu. Zorlu, “Trabzon Kent Konseyi’ne seçilen listeyi tebrik ediyorum. Yalnız geçen yılda görev yapan Hasan Karal hocanın Trabzon şehrine önerileriyle ne katkı yaptığını merak ediyorum. Bu yılki kadro fena değil gibi. Ama seçildikleri makamda ve Trabzon’un en güzel vadisinde yerleştikleri tarihi binada ne yapacaklarını takip edeceğiz. Gözümüz üzerlerinde.” Trabzon Kent Konseyi’nin bundan sonraki süreçte çok takipçisi olacak gibi görünüyor. Yeni yönetim bunu da hesap katmalı.

HARARETLİ TARTIŞMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir canlı yayında, “Şimdi Ulaştırma Bakanlığı yapan kişi eskiden İBB’de Genel Sekreter Yardımcısıydı. İş olmuş gibi tutanak tutuyor, düzenliyor, adama para veriyorlar. İhale yok, bina da yok.” dedi. Bu sözler sonrası yayına bağlanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ben 24 yıl İBB’de çalıştım. Genel Sekreter Yardımcısı tutanak tutmaz. Oturduğunuz yerden iftira atıyorsunuz, çok ayıp.” tepkisini gösterdi. Bu sırada ikili arasında tansiyon yükseldi. Olay davalık olabilecek gibi görünüyor. Bakalım bu tartışma nereye kadar uzayacak.

Editör: Haber Merkezi