TOPLUMUMUZUN ORTAK BEKLENTİSİ
Dün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü idi. İşte bu nedenle yayınlanan mesajlardan bazıları. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: “Toplumun haber alma ihtiyacını, olabildiğince hızlı şekilde ve en doğru bilgileri aktararak gidermeyi amaçlayan gazeteciler, zor bir mesleğin gereklerini yerine getirmek için, özellikle sahada, yoğun gayretlerle ve büyük fedakârlıklarla görev ifa etmektedir.

Kendi meslek ilkelerini belirlemiş olan basın mensupları; hukuk kurallarına bağlı, tarafsız, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı şekilde görev yaptıkları sürece, toplum nezdinde saygınlıklarını korumakta, kamuoyu oluşturma ve geniş kitleleri etkileme güçlerini ellerinde bulundurmaktadır. Bu potansiyelin, devlet ve millet menfaatlerine kullanılması, ülke çıkarlarını her türlü kazancın üzerinde gören, güvenilir ve saygın gazetecilerin meslekte hak ettikleri yerlerde bulunması ise toplumu uzun haklı ve ortak beklentisidir.”

TRABZON BASINI ÖNEMLİ YERE SAHİP
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: “Çok sesli, etkin, herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirebilen medyanın varlığı, demokratik ve şeffaf toplumun olmazsa olmaz koşuludur. Ülkemiz, iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeye uyum sağlayan yazılı ve görsel basın, sosyal medya ve internet gazeteciliği alanlarında dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almaktadır. Keza Trabzon basını da ülkemizde çok önemli bir yere sahiptir.”

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük: “Bu zorlu süreçte kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma, halkın haber alma hakkını mesleki sorumluluk bilinci içinde fedakârca yerine getiren bir meslek grubu olduk. Yasama, yürütme ve yargının yanında 4. kuvvet basının, geleceğin güçlü Türkiye'si için mutlaka desteklenmesi ve sektörde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi gerekiyor.

Bizler de Bölgenin güçlü bir yerel medya ağına sahip olan Trabzon da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak, temsil ettiğimiz meslektaşlarımızın sorunlarını her platformda dile getirerek çözüm arıyoruz. Bu bağlamda basın çalışanlarının, hak ettikleri hayat standardına, ekonomik ve sosyal imkânlara kavuşması için elimizden gelen gayreti göstermeye ve takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

MİLLETİMİZ UNUTMAYACAK
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “İletişim imkanlarının hızla geliştiği günümüzde haberleşme araçlarının doğru ve etkili kullanmanın önemi her geçen gün artmaktadır. Basın mensuplarımız ve medya kuruluşları küresel şer odakları ile terör örgütlerinin karşısında durup, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaları milletimizle bir ve beraber olduğunun açık bir kanıtıdır.

Bilhassa tarihte eşi görülmemiş 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde milletinin yanında duran, gerçekleri tarafsız bir şekilde paylaşan, inisiyatif alan gazetecilerimizi aziz milletimiz asla unutmayacaktır. Günün fotoğrafını çeken, dünü ve günü yarınlara doğru bir şekilde aktaran, kılıçla kalkanla fethedilen topraklarımızı kalemle kelamla savunan saygın gazetecilerimizin günü kutlu olsun.”

DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Demokrasinin temel taşlarından olan basın, haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici fonksiyonuyla basın, sivil topluma dinamizm ve demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesine önemli katkı vermektedir. Kamuoyunu tarafsız bir şekilde bilgilendirme görevi ifa eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.”

FEDAKAR ÇALIŞMA
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman: “Her insanın yeteneği farklı olacağı gibi her mesleğin de kendine has zorlukları vardır. Özellikle gelişen teknolojiyle birlikte günün her saatinde bilgi ve haber akışı sağlamak, günün her anına hazır olmak ciddi ve takdir edilen bir çalışmanın sonuçlarıdır. Zorlu koşullar altında, büyük sorumluluk içerisinde ve salgın dönemi koşullarında dahi halkın haber alma hakkını sağlamak için fedakar bir şekilde çalışmalarınızı takip ediyoruz. Bir fikir, bir düşünce ortaya çıkarmanın ve paylaşmanın değeri, sizlerin tüm dünyaya ulaştırmanızla katlanıyor.”

Editör: Haber Merkezi