TRABZON’A ATAMA

Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) ad çekme sonucuna göre belirlenen 1008 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayı ile 7 idari yargı hakim adayının atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu atamalar, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 13. maddesi gereğince yapıldı. Trabzon'a yapılan atamalar ise şu şekilde; “Bursa Cumhuriyet Savcısı Adayı Yusuf İslam Bıraktı Trabzon Cumhuriyet Savcılığına, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Adayı Ali Çakmak Tonya Cumhuriyet Savcılığına, Ağrı Cumhuriyet Savcısı Adayı Ömer Kökser Vakfıkebir Cumhuriyet Savcılığına, Kozan Cumhuriyet Savcısı Adayı Hakan Dalkılıç Trabzon Cumhuriyet Savcılığına, Şanlıurfa Hakim Adayı Yusuf Ekinci Tonya Hakimliğine, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Adayı Sefa Ersan Trabzon Cumhuriyet Savcılığına.” Atanan isimlere başarılar diliyoruz.

YAPILACAK PROJE TAKDİR KAZANSIN

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Gülcemal Projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Zorluoğlu, Medical Park Stadı’ndan itibaren şehrin doğusundaki yaklaşık 750 dönümlük alanda dolgu çalışmalarının tamamlandığını, batıdaki alanda ise artık sona yaklaşıldığını aktardı. Tahkimat çalışmalarıyla birinci etabın altyapısının da tamamlanmış olacağını ifade eden Zorluoğlu, “Birinci etapta özellikle arzumuz büyük bir mega lunapark yapılması ve beraberinde birtakım alışveriş yerleri, denize nazır restoranlar, konser alanları, yeşil alanlar, çocuklar ve gençler için özel alanlar oluşturacağız. Batıya doğru yeni yaşam alanları, rekreasyon alanları ile park ve bahçeler oluşturmayı planlıyoruz. En sonunda da Faroz Limanı ile dolgu alanı arasında şehrin tam kalbinde bir plaj oluşturmak. Bu plaj şu anda yavaş yavaş doğal olarak oluşuyor. İnşallah projeyle ve yapacağımız yatırımlarla şehrin merkezinde insanlarımızın faydalanabileceği önemli bir plaja ve çok önemli bir sahil alanına kavuşmuş olacağız. Proje tamamlandığında şehrimiz ve bölge için çok önemli rekreasyon ve sahil düzenleme alanı da oluşacak.” dedi. Umarız yapılacak çalışma tüm Trabzon’un takdirini kazanır.

İMAMOĞLU SÖZÜNÜ TUTTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSTAÇ Genel Müdürü iken koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Mustafa Canlı adına yaptıracağı Bilim Sanat Merkezi’nin temel atma töreni için Gümüşhane’ye gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Ekim’de Gümüşhane’ye gelecek. Geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden İSTAÇ A.Ş Genel Müdürü Mustafa Canlı’nın adını yaşatacağının sözünü veren İBB Başkanı İmamoğlu, bu sözünü tuttu. Gümüşhane’de üç dönem Belediye Başkanlığı, MHP’den Gümüşhane milletvekilliği yapan ve daha birçok görev üstlenen Mustafa Canlı adına Bilim Sanat Merkezi yapılacak. Vefatının birinci yıl dönümünde sevilen kişiliği ve hizmetleriyle anılan Mustafa Canlı’nın ismi Gümüşhane’de bir eğitim kurumunda yaşatılmış olacak.

HOŞ GELDİNİZ

Gelecek Partisi Trabzon Gençlik Kolları Başkanlığı, üniversiteyi kazanan gençlere hoş geldiniz etkinliği gerçekleştirdi. Gençli Kollar’ından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “KTÜ, Trabzon ve Avrasya üniversiteleri önünde şehrimize yeni gelen kardeşlerimize Gençlik Kolları Başkanımız Sinan Yıldrım ve yönetim kurulu üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz stand çalışmamızla çiçek, çikolata, kalem, broşür, maske, kolonya ve ısıtıcı dağıtımında bulunarak şehrimize hoş geldin dedik. Sağlıklı bol başarılı bir dönem olur inşallah. Gelecek gençliği olarak bir telefon uzağınızdayız.” Biz de Trabzon’a gelen öğrencilere şehre hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz

Editör: Haber Merkezi