USTAOĞLU’NDAN GENÇLERE MESAJ
İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine genelge gönderdi. Ülke genelinde dün bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimlerinin katılacağı kapsamlı korona virüs denetimi gerçekleştirildi.

Trabzon’da da Vali İsmail Ustaoğlu, Ortahisar ilçesi Beşirli Mahallesi’nde denetimlerde bulundu. Gençlerin koronavirüs önlemlerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Ustaoğlu, “Gençlerimiz rehavete kapılıyor, ‘bana bir şey olmaz’ diyor. Annesine babasına tehdit oluşturuyor. Kendisi hafif atlatabiliyor ama yaşlılarımız, büyüklerimizin ölüm oranı yüksek. Gençler rehavete kapılmaması lazım. Trabzon’da da vaka artışı söz konusu. O yüzden etkin bir şekilde sahada olmak istiyoruz. Çocuklarımızın okullara rahat gitmesinin yolu bizim bu önlemlerimizle gerçekleşebilir” diye konuştu. Vali Ustaoğlu çok haklı.

GÜRDOĞAN’IN HAKLILIĞI
Demir yolu güzergahı tartışmaları devam ederken Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan en fazla demir yolu kullanılan hattın Rusya olduğunu belirterek önceliğin Sarp’a bağlantılı bir güzergah olması gerektiğini belirtmişti. Bu açıklamaların ardından gördük ki dönemin ilgili bakanlığı, Trabzon İhracatçılar Birliği’ne yazdığı bir yazıda, Samsun-Sarp-Batum Demir Yolu’nun daha verimli ve daha rasyonel olduğunu belirtmiş. Gürdoğan’ın görüşünün haklılığını bu evrak destekliyor.

SAĞLIKLAŞTIRMA DEVAM EDECEK
Trabzon’da Atatürk Alanı’nın çevresinin ardından, bir mahallede daha Sokak Sağlıklaştırma Projesi yapılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karara göre İnönü Mahallesi’nde yapımı devam eden Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’ne bakan cepheler ‘Sokak Sağlıklaştırma Çalışmasına’ tabi tutulacak. Böylelikle Millet Bahçesi, çevresinde ki binalarla uyum içerisinde olacak.

DERSİMİZİ ALDIK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları dün yapılan oturumla devam etti. Meclis oturumunu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman yönetti. Mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 12 madde müzakere edildi. Meclis üyelerinin koronavirüs tedbirleri kapsamında aralıklı oturduğu toplantıda ilk olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’nın teşkilat şeması düzenlendi.

Düzenlenen teşkilat şemasına göre; Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde daha önce olmayan Arama Kurtarma ve Eğitim Şube Müdürlüğü oluşturuldu. Atilla Ataman, Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü ihtiyacının özellikle Giresun’da meydana gelen sel felaketinde bir kez daha ortaya çıktığını kaydederek bu şube müdürlüğünün kurulduğunu açıkladı. Trabzon olarak, Giresun’dan dersimizi almış olmamız güzel. Büyükşehir Belediyesi’ni bu çalışmasından ötürü tebrik ediyoruz.

HASTA YAKINI DİYOR Kİ…
Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirten bir hasta yakını aradı ve bakın neler anlattı. Noktasına dokunmadan yayınlıyoruz: “Hastanede diz ameliyatı olan herkesten doktorlar bir ilaç var onu istiyor. İğne olan ilacın tanesi 600 TL. Biz iki dizimizdeki rahatsızlık için iki tane almak zorunda kaldık. Bu ilaç bir süredir de eczanelerde de yok. Sadece bir medikalde var. Bu iğnenin gerçekten vurulup vurulmayacağını dahi bilmiyoruz. Parası olan vuruluyor, parası olmayan ne yapacak? İğnenin dizlerdeki sıvı kaybını önlemek ile ilgili olduğu söyleniyor. Eğer bu gerekli ise devlet niye karşılamıyor?” Bunlar bir hasta yakınının anlattıkları. İlacın ismini bilinçli olarak yazmadık, gerekirse onu da yazabiliriz. Varsa bu konuda yetkililerin bir cevabı onu da yayınlarız.

Editör: Haber Merkezi