ASAN’IN CEVABI…

Şehir Plancılar Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen’in Trabzon Turizm Konseyi’ne Uzungöl ve Uzungöl’de turizm ile uğraşan temsilcilerin davet edilip edilmediği sorusuna Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mustafa Asan’dan cevap geldi. Asan, konseye şehirden birçok platformu olduğu gibi Uzungöl’den de turizm sektörü ile ilgili temsilcileri resmi yazı ile davet ettiklerini belirtti. Asan, bu konuda kesinlikle bir art niyet ve ön yargı taşımadıklarını, turizmin bütün paydaşlarını bir araya getirmek için çalıştıklarını belirtti.

ÇÖZÜM MASASI TALEBİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman açıklamalarda bulundu. Oyman, “Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi arasındaki yetki karmaşasının sıkıntısını vatandaş çekemez. Çok önemli bir adımla altyapı projesi yapılacaktı, alt üst oldu. Üst yapıya geçişle beraber gecikmelerde yaşanınca vatandaşın şikâyetlerine, ‘O yol bize ait değil üstyapısını biz yapmıyoruz.’, ‘Taşlarını Ortahisar Belediyesi dizdi.’, ‘Büyükşehir bize teslim etmedi.’ gibi cevaplar sunmaya başladılar. Bu iki belediye arasındaki bu meselenin derdi vatandaşa intikal etmemeli. Madem ortak bir noktada buluştunuz bu proje için Ortak Çözüm Masası kurarak vatandaşın başvuracağı noktayı teke düşürür, ilgili kurum kimse o masa ona yönlendirirsiniz. Aksi durumda şikâyetçiyi birbirinize yönlendirmek, problemi diğerine atmak iş değildir. Bir de iki belediye aynı siyasi partinin başkanlarıyla yönetiliyor. Nereden bakarsan tutarsızlık.” açıklamasında bulundu. Şehirde bakalım Çözüm Masası kurulur mu?

EROL BİRSEN CANLI’YI UNUTMADI

Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkan Yardımcısı Erol Birsen, Gümüşhane’nin sevilen Eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Mustafa Canlı’yı ölümünün birinci yıl dönümünde saygı ve minnetle andıklarını belirtti. Canlı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken koronavirüs hastalığına yakalanarak hayatını kaybetmişti. Bizler de Canlı’yı rahmetle anıyoruz.

YENİ BÖLÜMLER YOLDA

Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Raif Kalyoncu, yeni bölümler eklemek için girişimlerde bulunduklarını açıkladı. Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü'nün 2020- 2021 Mezunlar Sergisi açılışında konuşan Dekan Kalyoncu, grafik, çizgi film animasyon ve geleneksel Türk Sanatları bölümü için YÖK’e müracaat ettiklerini açıkladı. Dekan Kalyoncu, “Grafik, çizgi film animasyon ve geleneksel Türk Sanatları bölümü için YÖK’e müracaat ettik. Bu bölümlerin doluluk oranı ve popülaritesi en yüksek olan bölümler olduğunu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu bölümler onaylanırsa Fakültemizi çok daha iyi yerlere getirmiş olacağız.” dedi. Yeni açılacak bölümlerin Trabzon Üniversitesi’ne ve bölgeye katkı sunmasını diliyoruz.

MEZARI BAŞINDA ANDILAR

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu adına Engin Nur, açıklamalarda bulundu. Gökmen Dalmaç’ı mezarı başında andıklarını belirten Nur, şu ifadeleri kullandı: “Gökmen Dalmaç ve 10 Ekim katliamında kaybettiğimiz tüm canlarımızı saygıyla anıyoruz. Arkadaşlarımıza olan hasretimiz, her geçen gün daha da büyüyor. Bilinmelidir ki, insanlığa karşı işlenen bu suçların faillerini gizleyenler, bu suçların ortağıdır. İktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız. Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz. Yaşasın emek, barış ve demokrasi mücadelemiz.”

Editör: Haber Merkezi