ERDOĞAN’A GÜLCEMAL ANLATILACAK
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları dünkü buluşma ile devam etti. Beşirli’de devam eden Gülcemal Projesi dolgu inşaatının alt yapısının yapılması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na oy birliği ile 15 Milyon TL kredi kullanılması noktasında yetki verildi.

Altyapı inşaatı ile ilgili konuşan Zorluoğlu, “Birinci etabın tahkimatı başlandı. İkinci etabın tahkimatı ciddi maliyet. Bunu belediyenin bütçesinden değil de merkezi idarenin bütçesinden yaptırmaya gayret ediyoruz. Ben bunu Cumhurbaşkanına da arz etmeyi planlıyorum” dedi.

SOYLU’DAN ALBAYRAK MESAJI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili yapılan açıklamada, “Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bunun akabinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Lütfi Elvan atandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden ve istifası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Berat Albayrak'la ilgili paylaşımda bulundu.

Bakan Soylu mesajında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde beş yıl boyunca aynı kabinede güçlü ve Büyük Türkiye için kritik bir dönemde birlikte çalıştığımız arkadaşım, dostum sayın Berat Albayrak’a ülkem Milletim ve geleceğimize yönelik çabası, gayreti ve samimiyeti için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BOZULAN YOLLAR YENİLENECEK
Trabzon’da içme suyu şebeke inşaatı sırasında bozulan alanların yeniden düzenlenmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ilk etapta 50 Milyon TL kredi kullanılması için, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yetki verdi. Trabzon’da bozulan yollar ve caddelerin yapımının toplam maliyetinin 200 Milyon TL’ye bulacağı ifade edildi.

Zorluoğlu, “3 sene sonra inşallah bütünüyle yenilenmiş, asfaltı kaldırımı, ışıklandırılması yenilenmiş caddelerimiz olacak. Bu tamamıyla o iş için talep ettiğimiz kredidir” dedi. Bu konuyu geçtiğimiz günlerde gazetemizde gündeme getirmiştik. Bu sorun ivedilikle aşılmalı, vatandaş çünkü konudan çok mağdur.

AKŞENER’DEN TRABZON’A TELEFON
İYİ Parti Of İlçe Başkanı Avni Karamustafa evinde bir kapı montesini yaparken elinden kayan kesici aletin göğsüne saplanması sonucu yaralandı. Karamustafa hastanedeki tedavisinin ardından dün taburcu oldu. Genel Başkan Meral Akşener de, Karamustafa’yı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Karamustafa’ya bizler de tekrar geçmiş olsun diyoruz.

KTÜ’DE DEVİR TESLİM
KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu'nda devir teslim töreni yapıldı. Düzenlenen törenle birlikte Prof. Dr. Ömer Yüksek Trabzon Meslek Yüksekokulu Müdürlük görevini Prof. Dr. İlhan Deniz’e devretti.

DEVA TEŞKİLAT KURAMIYOR MU?
Deva Partisi Trabzon İl Başkanlığı’na geçtiğimiz aylarda Murat Onur başman olarak atanmış ve en kısa sürede teşkilatlanma çalışmalarını gerçekleştireceğini belirtmişti. Ancak geçen süreçte görüyoruz ki Deva Partisi teşkilatlanmayı henüz sağlayamadı.

Bundan da öte bugüne kadar bir basın toplantısı düzenleyip İl Başkanı kendisini Trabzon’a tanıştıramadı. Bakalım Deva Partisi’nde bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek.

Editör: Haber Merkezi