ÇÖMLEKÇİ’DE BÜYÜK SORUN
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantılarını dün Başkan Murat Zorluoğlu başkanlığında devam etti. Meclis Toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 2, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 4 madde görüşüldü. Başkan Murat Zorluoğlu, yaptığı ziyaretlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirirken, Çömlekçi Projesinde yer alan otopark sorununu gidermek için harekete geçtiklerini açıkladı.

Başkan Zorluoğlu, “Çömlekçi’de ki projeyi yerinde gittim gördüm. Orada işe başladık. Orada yüklenici 108 konut, 20 tane iş yeri olacak şekilde 1. etapta çalışmalara başladı. Şu anda orada fiilen inşaat yükseliyor. Yerinde gördük. Özellikle otopark ile sıkıntı olduğunu bana ilettiler. TOKİ başkanını aradık. Otopark sayısının artması gerekiyor. Çünkü orada ki iş yerleri, cazip olacak. Müşteri geleceği için yan yol o otoparkları karşılayamayacak duruma gelecek. Şimdiden müdahale edip, projesinde değişikliğe gidip orada ihtiyaç kadar ya da ihtiyacın üzerinde kapalı otopark oluşturmak lazım. Orası çok sıkışık bölge sonradan çare bulamayız. Yüklenici firma şantiyesini oluşturdu, gayet düzenli şekilde hazırlanıyorlar. İnşallah 500 günlük süresi var. 500 gün sonunda 1. etabı yükselecek. Bir 10 senedir bekliyoruz, ama beklediğimize değecek proje için çok çaba sarf ettik.” dedi.

2 Etap projesinde çalışmaların nasıl gittiği ile ilgili ise Başkan Zorluoğlu, “2. etabın, yani şehre doğru olan bölümde hatırı sayılı bir şekilde kamulaştırma yapıldı. Acele kamulaştırma kararıyla kalan kısmı kamulaştıracağız. Oranın yıkımını süratle tamamlayacağız. TOKİ 2. etabın projesini yapıyor. Süratle orayı yıkıp 2. etabı başlatmak istiyoruz. Bir kaç sene içinde orada yükselecek Çömlekçi Mahallesini şehrimize kazandırmak istiyoruz. 2. etapta tescilli binalar var. Onları koruyarak, onları zenginlik olarak orada tutarak 2. etabı biraz daha Trabzon'un dokusuna şeklinde kazandırmak istiyoruz.” dedi.

SAHİLDEKİ İŞGALLER KALDIRILIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları dün Başkan Murat Zorluoğlu başkanlığında devam etti. Meclis Toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 2, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 4 madde görüşüldü. Mecliste yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Murat Zorluoğlu, Yalıncak Plajının olduğu bölgede yapılan çalışmaları aktarırken sahillerde yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.

Trabzon'da Karadeniz Sahil Yolunun merkezde şehri denizle ayırdığına dikkat çeken Başkan Murat Zorluoğlu, “Trabzon'da şöyle bir sıkıntı var: Yol geçmiş, sahil yolu, denizle şehri ayırmış. Merkezden dışarı gittiğimizde denize doğru, yapılan binalar siteler, önlerini kendi mülkleri gibi kullanmışlar. Böyle bir temel sorun var. Yomra'da da var, şehri doğru gelirken de var. Bu anlayıştan vazgeçilmesi lazım. Sahiller tüm vatandaşın ortak malıdır. Devlet vatandaşın sahillere ulaşımını sağlayacak tedbiri alması lazım.

Burada ki devlet, Belediyelerdir. Bu manada orada ki işgalleri kaldırıyoruz. Orada vatandaşların sahille buluşmasını özgürce faydalanmasının önünü açıyoruz. Elbette zorlukları var, bir sürü sıkıntıları var. Bunları üstleniyoruz, siyaseten ve idare olarak da üstleniyoruz. Beraberce bu meclisin desteğiyle Trabzon'da bu tür işgalleri ortadan kaldıracağız. Trabzon yeniden her noktada denizle buluşabilecek hale gelecek.” dedi

VALİLİK UYARDI
Trabzon Valiliği'nden dolandırıcılık açıklaması geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Valiliğimize ve emniyet birimlerimize gelen şikâyetlerden; son günlerde ilimizde, telefon, internet gibi diğer iletişim araçlarıyla vatandaşlarımızın dolandırılmaya çalışıldığı anlaşılmaktadır. ‘Bağış’, ‘yardım’, ‘engelliler yararına akülü araba için maddi katkı’, ‘şehit ailelerine destek’ gibi çeşitli gerekçeler ileri süren kötü niyetli şahısların; valiliğimizin, valimiz İsmail Ustaoğlu’nun, kamu kurumlarımızın veya kamu yöneticilerimizin adını veya unvanını kullandığı da belirlenmiştir. Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumumuzun ya da kamu görevlilerimizin; hiçbir şekil ve ad altında vatandaşlarımızdan yardım talep etmesi söz konusu değildir. Vatandaşlarımızdan, dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını rica eder, konuyla ilgili şikayetlerini, polis ve jandarma birimlerimize, 112 ihbar hattı üzerinden, olay anında ivedilikle bildirmeleri gerektiğini önemle hatırlatırız."

Editör: Haber Merkezi