TEKATAŞ YETKİLENDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantılarının 4. bileşimi dün gerçekleşti. Başkan Vekili Atilla Ataman’ın başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 4, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 5 madde müzakere edildi. Meclis gündem maddelerinden ilk olarak TİSKİ Genel Müdürlüğünün; İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebeke Hattı inşaatı, İsale Hatları, Yağmur Suyu Hattı İnşaatı, İçme Suyu Depoları, Terfi Merkezleri, Su Alma Yapıları, Atık ve İçme Suyu Tesisi, Su ve Kanalizasyon Altyapı İşlerinde kredi kullanmak üzere yetki verilmesi maddesi müzakere edildi. Kullanılan kredinin 50 Milyon TL olduğu yetkinin de TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a verileceği ifade edildi.

KARŞILIĞINI GÖRDÜM
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kredi kullanmak üzere yetki verilmesi ile ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Bu az bir ödenek değil. 50 Milyon TL gibi yüksek rakam. Kredi talepleri ve kullanılması proje bazındadır. Bu projeleri bilmiyoruz. Çarşıbaşı’nda, Beşikdüzü’nde kanalizasyon yapılacak mı? Burada çok değerli ilçe belediye başkanlarımız var. Kredinin hangi yatırımlara kullanılacağı bilinmesi gerekiyor.” dedi.

Şahin’in bu sorusuna Başkan Vekili Ataman, “50 Milyon TL’lik krediye gelince Kasım ayında ki yatırım programında detaylandırıldı. Takdir edersiniz, anında müdahale etmek lazım. Kasada para olması lazım. İlçe bazında karşılıklarını gördüm.” diyerek yanıt verdi. Altyapı da iyi işlere imza atan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyoruz.

KİRALARA PANDEMİ İNDİRİMİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, koronavirüs pandemisi nedeniyle açık olduğu halde, işleri düşen kendi kiracılarından yüzde 50 indirimli kira alacak. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayan kira indirimi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kiralarını ödeyen işletmelerden, ödedikleri miktar ise sonraki aylara mahsup edileceği ifade edildi.

ASLİ GÖREVLERİMİZ
Akçaabat Belediyesi’nin Kültür yayınları arasına eklemiş olduğu Akçaabat Destanları adlı kitap Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Belediye Başkanlarına ve Meclis üyelerine dağıtıldı. Kitap hakkında açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat Belediyesi Kültür Kurulu olarak, kanunla sınırları çizilmiş olan yerel ve kültürel hizmetlerimiz kapsamında tanıtım sorumluluğu üslenmiş olduğumuz turizm, kültür, sanat ve folklor olan Akçaabat’ımızın kültürel kimliğini korumaya ve de bu kimliğin çeşitli yönleriyle araştırılmasını sağlayarak kitaplaştırmayı asli görevlerimiz arasında sayıyoruz. Bu eserleri size sunmanın heyecanı ve de mutluluğu ile emeği geçen tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyor ve sizleri kitabımızla baş başa bırakıyorum.” dedi. Kendilerine dağıtılan kitabı alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, kitabı da ilgi ile inceleyerek Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e teşekkür etti.

SALİH SEYYAR GÖREVİ BIRAKTI
Trabzon’da 18 yıldır İl Müdürü olarak görev yapan Salih Seyyar görevi bıraktı. Trabzon Valiliği’nde eski adı İl Dernekler Müdürlüğü yeni adı ise Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü kurumunun 18 yıldır Müdürlüğü’nü yapan Salih Seyyar 65 yaş sınırı nedeniyle yaş haddinden emekliye ayrılarak görevi bıraktı. Başarılı Müdürün yerine aynı birimde şef olarak görev yapan Orçun Calap vekaleten getirildi. Asaleten İl Müdürlüğüne atama yapılana kadar müdürlük görevini Calap yürütecek.

MAÇKA’DA DEĞİŞİM
Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü 6 yıldır yürüten Orhan Topal görevden alındı. Merkeze alınan ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Uzman olarak görevine devam edecek olan Orhan Topal’ın yerine gelen isim de belli oldu. Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde Müdür olarak görev yapan Yaşar Adıgüzel’in Maçka Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi