VEKİLLERDEN DESTEK GELDİ
Trabzon’da uzun süredir Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmaması konusunda çalışmalar sürüyor. Nihai karar yakında açıklanacak ve caddenin akıbeti belli olacak. Ancak hâkim görüş caddenin trafiğe kapatılması yönünde. Ulaşım Master Planı ekibi de Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yaptığı bilgilendirmede Cumhuriyet Caddesi ayrımına kadar Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının sorun yaratmayacağını belirtmişti. AK Parti Trabzon Milletvekillerinin de caddenin kapatılması yönünde Büyükşehir Belediyesi’ne destek verdiklerini öğrendik. Bakalım sonuç ne olacak.

KOÇHAN ŞOK YAŞADI
Son zamanlarda sıkça rastlanan sosyal medya hesaplarının çalınması durumuna Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan da maruz kaldı. Koçhan’ın kişisel Instagram hesabından bahis reklamları yapılınca görenler hayrete düşerken gerçek çok geçmeden anlaşıldı. Koçhan da bu durumu şöyle açıkladı: “Instagram hesabım kötü niyetli kişiler tarafından çalınmıştır. Lütfen bu hesaptan gelen bildirimleri dikkate almayın.” Bu tarz sıkıntılar için tüm vatandaşlarımızı uyarıyor Başkan Koçhan’a da geçmiş olsun diyoruz.

HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1-7 Mayıs tarihinde her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka haritasını açıkladı. Buna göre, Doğu ve Orta Karadeniz’in 9 ilindeki vaka sayılarında, tam kapanma ve aşılama ile birlikte geçen haftaki düşüş eğilimi sürdü. Vatandaşlarımızı alınan tedbirlere eksiksiz uyulması konusunda yeniden uyarıyor bu rakamların daha da aşağıya düşmesi için biraz daha sabır diyoruz. Böyle devam, bu sıkıntıyı hep birlikte atlatacağız.

BARO’DAN KINAMA
Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Mescid-i Aksa'da ve Gazze’de Filistin yurttaşlarına yönelik İsrail güvenlik güçlerinin saldırısını kınadı. Suiçmez şunları söyledi: “Filistin yurttaşlarına yönelik bu vahşi saldırı, Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasi Haklar sözleşmesiyle korunan din ve vicdan özgürlüğünü, yaşam hakkını ihlal etmiştir, etmektedir. Uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini İsrail’in bölgede gerginliği arttıran yeni yerleşim yeri açma planından vazgeçme için baskı yapmaya çağırıyoruz. İsrail Devletini uluslararası hukuka uygun davranmaya, insan hak ve özgürlüklerine saygı duymaya davet ediyoruz.” Bizler de bu vesile ile tekrar saldırıyı kınıyoruz.

O BİNALARI HİÇ ETMEYELİM
Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Dr. İsmet Çalık, 2021 yılı “Vakıf Medeniyetinde Şefkat ve Merhamet” teması ile 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Vakıflar Haftası'nın Covid- 19 tedbirleri sebebiyle ağırlıklı olarak sosyal medya kanalları ve kitle iletişim aracılığı ile kutlanacağını söyledi. Çalık, her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Vakıflar Haftası ile vakıf konusu hakkında farkındalığın sağlanması ve vakıf şuurunun topluma katkılarının vurgulanmasının hedeflendiğini belirtti.

Vakıf şuurunun topluma katkılarının vurgulanması tabii ki güzel ama söz vakıflardan açılmışken biz de iki kelam edelim. Görüyoruz ki çok da fazla etkileşimi olmamasına rağmen şehirde birçok görkemli ve tarihi bina vakıf adı altında kullanıma açılmış durumda. Bakıyoruz o binalara belki de senede üç ya da beş gün açık. Dememiz o ki bu tarihi binaları hiç etmeyelim. Mesaj yerine gitmiştir.

Editör: Haber Merkezi