BAKAN KURUM TRABZON’DA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, devam eden çalışmaları yerinde incelemek ve projeleri açıklamak üzere 3 günlük Karadeniz ziyaretinde bulunacak. Bakan Kurum sırasıyla bugün Trabzon, yarın Rize ve pazar günü de Gümüşhane’yi ziyaret edecek. Cuma günü Trabzon’a gelecek olan Bakan Kurum, burada devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları, millet bahçesi alanı ve devam eden diğer yatırımları ve projeleri yerinde inceleyecek.

Bakan Kurum, TOKİ Başkanlığı tarafından eski Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılan millet bahçesinde incelemelerde bulunacak. 54 bin metrekare büyüklüğündeki millet bahçesinde yürüyüş ve bisiklet yolları, millet kıraathanesi, yerel ürünlerin işleneceği el işi atölyelerinin yanı sıra Trabzonspor’un hatırasının da yaşatılacağı tribünün bir bölümü de yer alacak.

Millet bahçesine ziyaretin ardından Bakan Kurum, Valiliği ziyaret edecek. Ziyaretin ardından Meydan’da yapımı süren sokak sağlıklaştırması çalışmasını yerinde inceleyecek olan Kurum, Fatih Parkı’nın açılışını gerçekleştirecek. Ak Parti İl Teşkilatıyla buluşacak olan Bakan Kurum, 278 konuttan oluşan Araklı TOKİ konutlarında incelemelerde bulunacak. Bakan Kurum’un Trabzon programı Barma Yaylası’nı ziyaretle son bulacak.

ELE AVUCA GELİR BİR ŞEY YOK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı toplantıları dün devam etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun katılmadığı toplantıyı Başkan Vekili Atilla Ataman yönetti. Mecliste ilk olarak Faaliyet Raporu oylandı. Raporla ilgili görüşlerini belirten İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, grup olarak “evet” oyu vereceklerini söyledi. Çakıroğlu, “Faaliyetleri içinde ele avuca gelir, dişe dokunur geçmiş yönetimlerin bıraktığı çalışmalar dışında bir faaliyetle karşılaşmadım” dedi.

Çakıroğlu'nun sözlerine yanıt veren Ataman ise, “Faaliyet raporu bir önceki yılın faaliyetleri çerçevesinde yapılır. Bir önceki 5 yılın Stratejik Planı çerçevesinde yapılır. Bundan önceki yönetimin yaptığı işleri kasıtla bu tenkiti gösteriyorsanız, bundan önceki yönetime çok tepki gösteriyordunuz. Bir AK Partili arkadaşımızın bıraktığı yerden bir AK Partili devam ediyor. Bu şehrin her yerinde Büyükşehir Belediyesi var. Bu yaklaşımı kendi adıma emeklerimiz adına incitici bulduğumuzu söylemem lazım” ifadelerini kullandı.

DOĞRU YERDE DURUYORUZ
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Faaliyet Raporu ile ilgili görüşlerini belirten CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Burada dikkatimi çeken husus var. Her ilçeye hizmet getirilmek istenmiş. Muhalefetteki belediyelere de az da olsa hizmet getirilmiş. Yalnız yol ağına uyulmamış. Bana sorarsanız Ortahisar daha çok hizmet almalı. Ortahisar ilçesinde sahilde, yeni yol yapılmamış. Şalpazarı, Tonya'da yukarıdaki kesimde yeni yol tahsis edilmiş” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman ise, “Belediyenin siyasi kimliğine bakmadan Büyükşehir olarak her ilçede ne yapabileceğimize karar verip yapıyoruz. Doğru yerde duruyoruz. Trabzon hepimizin. A, B, C partisinin önemi yok” dedi.

MERHAMET ÇINARI
Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü insani yardım kuruluşu olan ve 152 yılı geride bırakan Türk Kızılay, yardımseverlerin her geçen gün artan desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor. Türk Kızılayı Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, Kızılay’ın kuruluş yıl dönümü ile ilgili yayınladığı mesajında, “1957 yılında kan merkezlerini kurmaya başlayan ve 2005 yılında Güvenli Kan Temini programını hayata geçirdiği günden bu güne kan bağış oranını artıran Kızılay, ülke geneline yayılmış hizmet birimlerinde görevli yaklaşık 3 bin 500 personel ile 300 noktada kan bağışı alıyor.

Her gün 1500 hastanenin kan bileşeni ihtiyacını karşılayan Kızılay, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacının tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedefliyor. İlik nakli ve kök hücre tedavisi bekleyen hastalar için de 2013 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay iş birliğiyle “Türkök Projesi” yürütülüyor.

Koronavirüs salgını döneminde İmmün Plazma Yöntemiyle Tedavi de katkılar sağlayan Kızılay, bu tedavi yönteminin yaygınlaşması, toplumumuz tarafından benimsenmesi için çalışmalar yaptı. Kızılay, binlerce hastanın bağışlanan immün plazmalarla iyileşmesine katkı sağlarken yaşanabilecek yeni salgın dalgalarına yönelik de biobankalar oluşturdu” diye konuştu.

CAYDIRICI YASALAR UYGULANMALI
CHP Trabzon İl Kadın Kolu Başkan Ayşe Nil Bektaş açıklamalarda bulundu. Bektaş, “Tüm dünyada ve Türkiye’de koronavirüs ile birlikte olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Biliyoruz ki korona salgını süresince en çok etkilenen kesim: işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar ve tabii ki kadınlardı. Bu süreçte ne yazık ki kadına yönelik şiddet çeşitli başvuru ve yargı mekanizmalarının işletilmemesinden kaynaklı olarak daha da vahim bir noktaya geldiğini gördük.

Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyeler ise şiddeti artıran önemli bir unsura dönüştü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıkladığı verilere göre Mayıs ayında 21 Kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddet önlenemeyecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi