ESEFLE KINIYORUZ!
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a dün silahlı saldırıda bulunuldu. Başkan Bıyık araçtan inip Belediye’ye doğru hareket halinde iken bir şahıs Belediye’nin makam aracının arkasına geçerek Başkan Bıyık’a doğru 5 el ateş etti. Kurşunlardan 4’ü belediye binasına, 1’i ise yakınlardaki ATM’ye isabet etti. Başkan Bıyık, olaydan yara almadan kurtuldu. Bu olayı esefle kınadığımızı belirtiyoruz.

İLK ZORLUOĞLU GİTTİ
Yaşanan bu silahlı saldırının ardından, Başkan Bıyık’ı ziyaret eden ilk isimlerden birisi de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu oldu. Başkan Zorluoğlu, silahlı saldırı olayını duyar duymaz, destek için Yomra Belediyesi’ne gitti. Burada Başkan Bıyık ile görüşen, Başkan Zorluoğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti. Zorluoğlu sosyal medya hesabından da, “Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık’a yapılan saldırıyı esefle kınıyorum. Geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

SALDIRININ HESABI SORULACAKTIR!
Saldırıya Trabzon’dan ortak ses yükseldi ve siyasiler durumu mesaj yayınlayarak kınadı. İşte o mesajlardan bazıları...

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın: “Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık Bey’e yapılan silahlı saldırı dolayısıyla geçmiş olsun diyor, alçak saldırıyı lanetliyorum. Yomra'mıza huzur getiren Başkanımızın sonuna kadar yanındayız. Saldırgan ve arkasındakiler bilsinler ki cesurları kimse korkutamaz ve yıldıramaz. Başkanımız Mustafa Bıyık Bey’e sıkılan kurşunlar, Yomra'mızın huzuruna sıkılmıştır. Bu alçak saldırının hesabı, failinden ve azmettiricilerinden bugün olmasa da yarın mutlaka adalet önünde sorulacaktır. Belediye Başkanımızın yanında; sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık Beye yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. Bu alçak saldırının hesabı, failinden azmettiricilerine kadar mutlaka adalet önünde hesabı sorulacaktır. İYİ Parti ailesi olarak Belediye Başkanımızın yanında; sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.”

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta: “Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a gerçekleştirilen çirkin saldırıyı esefle kınıyor, sayın başkana geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Failleri kısa zamanda bulunup adalete teslim edilecektir.”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınıyor, sayın başkana geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu müessif saldırı asla kabul edilemez, telin ediyoruz. Hukuk gereğini yapacaktır.”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Yomra Belediye Başkanımız, değerli mesai arkadaşım Sayın Mustafa Bıyık’a belediye binası girişinde yapılan saldırıyı esefle ve şiddetle kınıyorum. Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kurşunu sıkan faillerin kısa zamanda bulunup adalete teslim edilmelerini diliyorum.”

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy: “Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a yapılan çirkin saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum. Başkanımıza yapılan saldırı kesinlikle kabul edilemez, geçmiş olsun başkanım.”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: “Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınıyor, sayın başkana geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

O ANLARI ANLATTI
Başkan Bıyık olay anını şu sözlerle anlattı: “Araçtan indiğim anda telefonla görüşüyordum. Çok da konunun farkına varamadım. Silah sesinin ardından karşımdaki camın patladığına şahit oldum geriye döndüğümde zaten hain kaçıyordu. Konuyla alakalı farklı bir bilgi sahibi değilim. Bariz bir durum var, kendimize göre bilgilerimiz var. Onları Emniyet’le paylaşacağız.”

Editör: Haber Merkezi