FİİLEN GÖREVE BAŞLADI
Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Resmi Gazetede yayımlanan Emniyet Müdürleri kararnamesi sonrası Sudan'a İçişleri Bakan Müşaviri olarak atanmıştı. Balayı için Trabzon'da bulunan Sudanlı çifti eşi ile birlikte ağırlayan Metin Alper, Sudan ile ilgili ilk çalışmalara başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İçişleri Müşaviri olarak Hartum’a atanan Metin Alper müdürümüz resmen olmasa da fiilen göreve başladı. Balayı için Trabzon’da bulunan Sudanlı çifti eşiyle birlikte misafir etti. Daha fazlası Sudan’da inşallah.” ifadelerine yer verdi. Bir kez daha Alper’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

CHP 40 VEKİL GELİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi geçtiğimiz günlerde Trabzon’da gerçekleştirdiği ekonomi buluşmasının ardından bu hafta da 40 milletvekili ile Trabzon’da olacak. Milletvekilleri ile Trabzon’a çıkarma yapacak olan CHP, 16 Temmuz’da şehirde vatandaşlarla hasbihal edecek. Milletvekilleri esnafla da bir araya gelerek istek ve sıkıntılarını dinleyecek.

AHMET DAVUTOĞLU İL BAŞKANLIĞI’NI AÇACAK
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 17 Temmuz’da Trabzon’a gelerek partisinin İl Başkanlığı’nın açılışını gerçekleştirecek. Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu açılışın saat 19.00’da Uzun Sokak'ta gerçekleşeceğini belirtti. Davutoğlu, Trabzon’da bir takım ziyaretlerde de bulunup vatandaşlarla bir araya gelecek.

ESNAFI DİNLEYECEKLER
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, bugün Yomra’da esnaf ziyareti ve açılış yapacak. Gün içerisinde ilçede esnaf ziyareti yapacak olan Ağıralioğlu ve Örs sıkıntıları dinleyecek. Saat 18.00’da da Yomra sahilinde yapılan Spor, Gezinti ve Dinlenme Alanı’nın açılışı gerçekleştirilecek. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık herkesi açılışa davet etti.

TOPLANTILAR BAŞLIYOR
Koronavirüs pandemisi ile mücadele ettiğimiz son dönemde normalleşme ile birlikte basın toplantıları da artık yapılmaya başlıyor. Gerek Belediye Başkanları gerekse de siyasi parti temsilcileri değerlendirme toplantıları ile basının huzuruna çıkmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günler için birçok değerlendirme toplantısı hazırlığı var. Bakalım bu toplantılarda ne gibi gündemler ortaya çıkacak.

AMAN DİKKAT
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, Kovid-19'un birçok ülke ile birlikte Türkiye'de de tespit edilen, bulaşıcılığı yüksek Delta ve Delta Plus varyantlarının yayılımının engellenmesi ve salgınla mücadelede özellikle genç nüfusun aşılanmaya teşvik edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de çift doz aşı oranının hızlı şekilde yüzde 75'e çıkarılması için herkesin tam seferberlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Balık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salgın bitmediği gibi Delta varyantı da girdiği ülkelerde 1 ay içerisinde hakim hale geliyor. Ülkemizde de ağustosun ortalarından itibaren Delta varyantını yüzde 80 oranında görmeye başlayacağız gibi duruyor. Bu yeni bir dalgaya sebebiyet verebilir. Aşılama ve bireysel tedbirlerle önüne geçmek elimizde. Tüm vatandaşlarımızın en kısa sürede randevularını alıp çift doz aşılarını olması çok önemli. Maske, 2 metre mesafe ve hijyen gibi bireysel tedbirlerden asla taviz verilmemeli.”

Editör: Haber Merkezi