YATIYORUZ TİSKİ KALKIYORUZ TİSKİ
Eline kalemi alan da TİSKİ’ye sallıyor, sosyal medyanın başına oturan da TİSKİ’ye sallıyor. Yani; akşam yatıyoruz TİSKİ ile, sabah kalkıyoruz yine TİSKİ ile. Evet, bu şehrin en büyük sıkıntılarından bir tanesi su ve alt yapı. Ancak bu demek değil ki bunun tek sorumlusu mevcut TİSKİ yönetimidir. Bundan önceki yıllarda bu konuda sesi çıkmayanların şimdi tek ağızdan TİSKİ yönetimini eleştirmesi ve tabiri caizse akşamdan sabaha su sıkıntısının çözüme kavuşmasını istemesi çok da mantıklı/ahlaklı bir yaklaşım değil. Kimsenin avukatı olmadığımız gibi TİSKİ yönetiminin de avukatı değiliz ama su ve alt yapı sıkıntısının aşılması konusunda gördüğümüz o ki gayretli ve kapsamlı bir çalışma yapılmakta. Yapılan çalışmalar muhalefetten bile teşekkür alırken biraz daha sabır etmek gerek diye düşünüyoruz. Amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmekse ona söyleyecek sözümüz yok tabi ki.

TEK İSİMDE KARAR KILINIR
AK Parti Trabzon’da ilçe kongrelerine aralık vermeden devam ediyor. Çarşıbaşı’nda tek isim üzerinde uzlaşı sağlanamadığı için bu kongre ileri bir tarihe ertelense de diğer ilçelerde mevcut takvime göre başkanlar belli oluyor. Kuşkusuz, AK Parti için en önemli ilçelerden birisi de Ortahisar. Böyle olunca da Ortahisar’da kimin İlçe Başkanı olacağı büyük merak konusu. Bazıları Çarşıbaşı örneğindeki gibi tek isim üzerinde uzlaşı sağlanamayacağını dile getirse de bizce mevcut üç aday Ankara’da yapacakları görüşmelerin ardından tek isimde karar kılınmasına zemin hazırlayacaktır. Ancak bu isimlerden başka birisi gündeme gelirse sonuç değişir mi onu bilemeyiz. Biz de merakla yeni Ortahisar İlçe Başkanı’nın kim olacağını bekliyoruz.

OYMAN’A ELEŞTİRİ GELDİ
Atatürkçü Düşünce Derneği Üyesi Ali Ayaz, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’a eleştirilerde bulundu. Ayaz şunları dile getirdi: “Mahalle temsilciği kapanmasından zevk alan İlçe Başkanı. Ortahisar ilçesinin nüfusu son veriler göre 328.457 olup, toplam mahalle sayısı da 85’tir.Bu nüfusun 167.372’si kadın ve 161.085’i ise erkektir. Yani ilçede kadın nüfusu erkek nüfusundan 6.287 fazladır. Bu durum ilçenin tek başına üç vekil çıkarma gücüne sahipken kendi ilçe yönetiminde bulunduğu dönemde Ortahisar’ın en büyük mahalle temsilcilikleri kapanmış, oradan gelen bir alışkanlık olsa gerek ki 7.108 nüfuslu Yenicuma Mahalle Temsilciliği’nin de yol genişleme çalışması gündemde olmasına karşın sayın Oyman hiçbir şey olmuyormuş gibi yeni bir temsilcilik yeri bularak hizmete açıp faaliyetin devam etmesi hususunda kılını kıpırdatmamaktır. Oyman herhalde Ortahisar’da CHP'yi ayağa kaldıracağı yerde bitirmeye çalışıyor. Kamuoyu olarak mevcut temsilcilik kapanırken yeni bir yer bulunarak faaliyetin devam etmesinin hangi gerekçeyle engellendiğini merak ediyoruz.” Bakalım, Başkan Oyman bu eleştirilere cevap verir mi.

FARKINDALIK SAĞLANACAK
Saadet Partisi Trabzon’da yenilediği kadroları ile çalışmalarına devam ediyor. Son dönemde gerek sosyal medya paylaşımları gerekse çalışmaları ile partiden olumlu yönde söz ettiren İl ve Ortahisar İlçe Başkanlığı şehirde fikir alışverişi yapmak için de ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu bağlamda Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz’u ziyaret etti. Turhan, Boz ile bağımlılık konusunda bir süre görüşürken, Başkan Boz, devlet kurumlarımız, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek bağımlılıkla hep birlikte mücadele ederek, farkındalık oluşturacak projeler yapacaklarını söyledi. Bağımlılıkla mücadele konusunda kim elini taşın altına koyarsan alkışlıktır. Turhan ve Boz’a bu konuda başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi