ANCA BERABER KANCA BERABER

Kızılay tarafından başlatılan “Anca Beraber Kanca Beraber” kan bağışı kampanyasına Trabzon Büyükşehir Belediyesi destek verdi. Atatürk Alanı’nda düzenlenen kampanyaya Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erdem Şen ve çok sayıda davetli katıldı. Bağış kampanyasında konuşan Adanur, “Öncelikle kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum. Biz de Kızılay kan bağışçısı olarak zaman zaman kan bağışında bulunuyoruz. Gerçekten kampanyanın başlatılmasından ziyadesiyle memnumum. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bu kampanyaya da destek veriyoruz. Trabzonspor, Kızılay, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile hep birlikte destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı. Biz de tüm vatandaşlarımızı kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.

ATAMAN’IN SÖZLERİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantılarına Başkanvekili Atilla Ataman’ın sözleri damga vurdu. Ataman şunları dile getirdi: “Orhan Karakullukçu ilk seçimde Trabzon tarafından seçilmemiştir, onun döneminde yapılan altyapıyı konuşuruz. Türkiye ve Trabzon aşığı Süleyman Soylu’yu canından bıktırmışız. Berat Albayrak’ı gerektiği değeri vermeyi başaramamışız. Açık ve net. Dört Trabzonlu bakanımız var ancak gereken değeri vermediğimiz ve başarılı olan hemşehrilerimiz şehrimizden kaçıyor. Buraya gelmiyorlar. Sanatçıyı küstürmüşüz. Türkiye’nin sanatçılarının yüzde 35-40’ı Trabzonludur. Çoğu küsmüş kaçmış Sermayeyi küstürmüşüz, kaçmış. Şimdi sıra asla konuşulan ve asla yapılamayan işlerini yapmış Murat Zorluoğlu’na gelmiş. 3 bin tane apartmanın 40’ında hidrofor yok diye ve olmaları yasal iken koparılan kıyamete bakar mısınız?” Atilla Ataman’ın bu sözlerine bakalım ilerleyen günlerde cevap veren biri çıkar mı.

PERSONEL SAYISI NEDEN ARTIYOR?

Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında Ortahisar Belediyesi 2022 yılı performans programı görüşüldü. Belediye Meclisi CHP’li Üyesi Cüneyt Zorlu performans programı hakkında görüşlerini belirtip şu soruları sordu: “Belediyenin işçi sayısı artmış, bunlar hangi şartlarda alındı? Buna bir standart alamadık. Biz yıllardır buradayız ama ilan açıldığını duymadık. Galiba ORBEL üzerinden alınıyor birilerinin adamı diye. Verilen hizmetlerde pek artış görmüyoruz ama personel sayımız artıyor. Araç sayımız düşüyor ama yaş artıyor. İş makinalarımızın yaşı artmış. Genç makine sayımız da düşmüş.” ifadelerini kullandı. Başkan Ahmet Metin Genç ise, “2021 yılında yaşanan pandemi nedeniyle bazı projelerde revizyon yapmaya çalıştık. Borçlanmamaya çalıştık. Faiz giderlerimizin artması kredilerden kaynaklı. Yeni kredi çekmedik. Krediler de görev süremiz içinde ödenecek. Pandemi nedeniyle devletimizin de ortaya koyduğu anlayış. Faiz kalemlerimizi kullanmamamıza rağmen neden faiz arttı. SGK ve vergi ödemelerimizin yapılandırmasından kullanıldı. İlave borçlanmadan Akvaryum ve Seyir Terası Projemizi yapmaya çalışıyoruz. Personelin oranına baktığımızda yeni personel alamıyoruz. Buradaki artışlar geçici personel alımlarından kaynaklanan personel. İlave bir personel alımı söz konusu değil. Makinalar konusundaki görüşünüze katılıyorum. Yeni bir talep var. Bir strateji belirleyeceğiz orada.” ifadelerini kullandı. Ortahisar Belediyesi’nin 2021 Yılı Performans Programı oy birliği ile kabul edildi. Belediyede işçi sayısı artışı yaşanıyor ise bunun şeffaf şekilde paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz.

BU BAŞARI ÖRNEK OLSUN

Her yıl Türkiye Radyo Televizyon (TRT) kurumu tarafından düzenlenen ve iletişim alanının en prestijli yarışmalarından biri olan TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda, Trabzon Üniversitesi, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılı mezunlarından Sümeyye Aksoy ‘Dijital Yayıncılık’ kategorisinde ‘Şiir Mevsimi’ isimli projeyle ikincilik ödülü kazandı. Aksoy’u tebrik ediyoruz ve bu başarının örnek olmasını diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi