İÇME SUYU MASAYA YATTI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Arsin, Araklı ve Yomra’da toplam 45 mahalleye sağlıklı ve yeterli içme suyu sağlayacak olan Arsin İçme Suyu Yapım İşi’ni nihayete erdiriyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir içme suyu yatırımını daha hayata geçiriyor. İhalesi 2016 Şubat ayında yapılıp çalışmalarına başlanılan ancak çeşitli nedenlerle bitirilemeyip tasfiye edilen Arsin İçme Suyu Yapım İşi, İLBANK A.Ş. Trabzon Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantıya TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, İLBANK A.Ş. Trabzon Bölge Müdürü Cafer Bilgin, TİSKİ Genel Müdür Yardımcıları ve her iki kurumun yetkilileri katıldı. İLBANK A. Ş. yetkililerinin projeyle ilgili yaptığı sunumun ardından ihale öncesi tespit çalışmaları kapsamlı bir şekilde tartışıldı.

Aralık ayı içerisinde ihalesi yapılması planlanan işin kapsamı her iki kurum yetkililerince istişare edilip ortak karara bağlandı. İş kapsamında Yanbolu Deresi üzerine 1180 kotunda kurulacak su alma yapısı ile alınan su (Santa suyu), 1080 kotunda kurulacak olan içme suyu arıtma tesisinde arıtılarak şebekeye ulaştırılacak.

CORA DEDİ Kİ…
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden Plan ve Bütçe görüşmelerinde Türkiye’deki adalet sisteminde AK Parti döneminde ciddi bir değişim ve de dönüşüm yaşandığını söyledi. Cora, “Türkiye'de adalet manasında, AK Parti döneminde, ciddi bir sistem değişikliğine ulaşılmıştır. Büyük bir yargı teşkilatına sahip olduk ve AK Parti döneminde yapılanlara böyle kısaca baktığımız da özetle şunu ifade etmeliyiz ki Adalet Bakanlığı’nın bütçesi 2 kat artmıştır ve her yılda artmaya devam etmektedir.

Yine hâkim ve savcı sayısında, mahkeme sayısında ciddi artışlar ortaya konulmuştur. Kadın hâkim ve savcının az olduğundan bahsedilmiştir bu konuda yeteri kadarı inceleme yapılmadığını, bir bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum. Kadın hâkim ve savcı yüzde 10'lardan yüzde 36'lara çıkmıştır” açıklamasında bulundu.

TALEP VE ÖNERİLERİ DİNLEDİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, video konferans aracılığıyla gerçekleşen toplantıda oda başkanları ile bir araya geldi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun da katıldığı toplantıda, Covid 19 salgınının sanayi işletmelerinde ve üretimde yarattığı sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Toplantıda ayrıca oda başkanları sağlık ve ilgili sektörlerin taleplerini de dile getirdi.

MEMNUNİYET ÇOK ÖNEMLİ
Özel Trabzon 7M Hastanesi Yönetimi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt, Başhekim İsmail Hakkı Ocak, Genel Müdür Ömer Fatih Özkurt TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ettiler. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt, hastane hakkında Hacısalihoğlu’na bilgi vererek, “Hastanemizde her branş ve teknoloji var. Trabzon'un tüm ilçeleri ile bölgemizin illerinden hastalarımız şifa bulmak için hastanemize geliyor. Doktorlarımız da çok tanınan ve iyi doktorlar. Kadromuz çok iyi. Gelen hastalarımız tedavilerini olup hastanemizden memnuniyetle ayrılıyor. Hasta memnuniyeti hastanemizin de tercih edilmesine neden oluyor. Çok şükür o yönden çok iyiyiz. Memnuniyet çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi