BİZE KATILIN DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Ortahisar ilçesinin Bahçecik Mahallesi'ni ziyaret ederek, burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Esnaf, ekonomi başta olmak üzere iktidarın yanlış uygulamalarından şikayet ederken, Başkan Hacısalihoğlu ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile herkesin kazandığı, herkesin huzurlu olduğu bir Türkiye inşa edeceklerinin sözünü verdi. Başkan Hacısalihoğlu şunları söyledi: “Huzur istiyorsanız bize katılın, adalet istiyorsanız bize katılın, hukuk istiyorsanız bize katılın. Bu ülkede huzur olsun, bu ülkede barış olsun, bu ülkede insanlar barış içinde yaşasın istiyorsanız bize katılın. Geliyor gelmekte olan, halkın iktidarı yakın.” Bakalım bu sözler seçimde nasıl karşılık bulacak.

ARSİN ELEŞTİRİSİ

İYİ Parti Arsin İlçe Başkanı Köksal Sağıroğlu, Belediye çalışmaları ile ilgili eleştirilerde bulundu. Sağıroğlu’nun eleştirileri şöyle: “Arsin Belediyesi ne iş yapar? Kaç gündür Arsin halkı susuzluktan kırıldı. Fındık ayında yapılacak çalışma mıydı bu? Önümüzdeki ay yapılsa ne kaybedilirdi? Plansız ve programsız çalışma Arsin Belediyesi’nin beceriksizliğidir. Arsin’in giriş yerinden başlatılan su çalışması hangi akılla çarşının ortasına alındı? Arsin Belediye Başkanı bilmiyor mu yaz sezonunda buranın nüfusunun 2-3 kat arttığını? Bu resmen Arsin halkına yapılan zulümdür, eziyettir. Arsin’in merkezinde bulunan üst geçidin yine zamansız yıkılıp insanların karşıya geçişlerinin engellenmesi sahil kısmındaki işletme sahiplerinin isyan etmesine neden olmakta. Arsin Cumhuriyet Mahallesi’nde tek yön olan yolun çift taraflı açılması, buna istinaden yol üzerinde bulunan araçların kaldırılmaması trafiği felç durumuna getirmiş olup zaman zaman kavgalara şahit olmuşuzdur. Bu sorunların çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.” Başkan Sağıroğlu bunları söyledi, Arsin’de demek ki baya eleştirilen konu varmış.

KTÜ O İSMİ YAŞATACAK

KTÜ Fen Fakültesi, fizik bilimine yön veren dünyaca ünlü Türk profesörün ismini yaşatacak. Fizik alanında dünyada yapılan bilimsel araştırmalara imzasını atan Trabzonlu Bilim İnsanı Prof. Dr. Behram Kurşunoğlu’nun ismi, KTÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Büyük Amfi’ye verildi. Özgün bir başarı hikâyesine sahip olan bilim insanının isminin, kendi şehrinde ölümsüzleştirilmesi saikiyle yola çıkılan proje ile Prof. Dr. Behram Kurşunoğlu’nun ismi artık KTÜ Fen Fakültesi’nde yaşatılacak. 1922 yılında Trabzon Çaykara’da dünyaya gelen ve 25 Ekim 2003 tarihinde, Miami/Florida’da hayata veda eden Teorik Fizikçi Prof. Dr. Behram Kurşunoğlu; ilk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde (İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu) Matematik-Astronomi Bölümü’ne girdi ve 1945 yılında İngiltere’ye Edinburgh Üniversitesi’nde Fizik Bölümü’ne MEB bursu ile gönderildi. Nobel Ödülü alan Paul DİRAC’ın danışmanlığında 1952 yılında Cambridge Üniversitesi’nde fizik doktorasını yaptı. 1956-1958 yıllarında ODTÜ’de Öğretim Üyeliği yaptı. 1958 yılında Miami Üniversitesi’nde profesör oldu. 1962 yılında yazdığı Modern Kuantum Teorisi (Modern Quantum Theory) kitabıyla bu alandaki en değerli eserlerden birine imza attı. 1965 yılında Miami Üniversitesi’nde Teorik Fizik Araştırma Merkezi’ni ve Global Foundation adlı enstitüyü kurdu ve her yıl onlarca doktora sonrası çalışan bilim adamını o kurumlarda yetiştirdi. 81 yaşında Miami’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman Prof. Dr. Behram Kurşunoğlu’nun, Trabzon’dan başlayıp Miami’de son bulan yaşamı, bilime ve buluşa adanmış çok değerli bir öyküdür.

Editör: Haber Merkezi