SÜRMEN YENİDEN
AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi Hayri Gür Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Karadeniz Bölgesi İl Koordinatörü Haydar Revi, AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanı ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Mevcut Başkan Meryem Sürmen tek adaylı kongrede yeniden başkanlığa seçildi.

REVİ’DEN TEŞEKKÜR
Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Karadeniz Bölge İl Koordinatörü Haydar Revi yaptığı konuşmada 6 yıllık İl Başkanlığı süresi içerisinde birlikte görev yaptığı herkese teşekkür ederek, “Kuruluşundan bu güne kadar, büyük ve bağımsız Türkiye idealini, tarihimizin altın sayfalarına eklemleyebilmek, medeniyetimizin kodlarını 21. Yüzyıla taşıyarak, sadece Türkiye davasının değil, bütün bir ümmet davasının yeniden bayraktarlığını yapmak ve bu iddiayı ısrarla aralıksız 18 yıldır iktidarda tutarak, başarısını sürdüren ve her alanda destanlar yazan AK Partimizin kıymetli neferleri, değerli dava arkadaşlarım hepinizi hürmetle selamlıyorum. Bu gün gerçekleştirdiğimiz Kadın kolları 6. Olağan il kongremizin hem kadın kollarına, hem partimize, hem şehrimize hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

KADINA SİYASETİ SEVDİRDİK
Kongrede konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Ne mutlu bize ki bayrağı devralırken ki ruhumuzu muhafaza ederek, bayrağı devralan Meryem Sürmen Başkanımızla birlikte Trabzon'da kadına siyaseti sevdirdik. Başarılı çalışmalarına daha nicelerini ekleyeceğinden zerre şüphe duymadığım Meryem Başkanım! Yolun açık, ufkun geniş, başarıların daim olsun. Ve Kadın Kollarında devrimsel işlere imza atan Selva Başkanımızla devam edeceğin yolun mübarek olsun. Dünden bugüne Kadın Kollarımızda sandık müşahitliğinden, mahalle Başkanlarına, İlçe Başkanlığından, İlçe Yöneticiliğini, İl Teşkilatında görev alan tüm fedakar kadınlarımıza teşekkür ediyor, emekleri, niyetleri ve inançlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Allah’a emanet olun.” ifadelerini kullandı.

MERKEZ AÇILIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biliyorsunuz seçimden önce şehrimizde sadece kadınlarımıza hizmet verecek Bir Kadın Yaşam Merkezi kuracağımızın sözünü vermiştik. İşte o projemizi tamamlama aşamasındayız. Mart-Nisan döneminde ihalesini gerçekleştiriyoruz. Kadınların fikirleriyle olgunlaştırdığımız projede çeşitli kursların düzenlenebileceği atölyeler, kreş ve çocuk oyun alanı, kafeterya, çok amaçlı toplantı salonları, kadın danışma ve pdr birimi, fitnes salonları, yarı olimpik yüzme havuzu var. İnşallah 2022 yılı yazında siz kıymetli hanımefendilerin istifadesine sunulacak. Şimdiden hayırlı olsun.”

VESAYETÇİ ANLAYIŞA DUR
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de kadınlarımız vesayetçi anlayışa dur dediler. Vesayetçilere karşı yiğitlikleri, mertlikleri ile hep önde oldular. Bunları en son 15 Temmuz’da yaşadık Türkiye4de, hem içerde ki düşmanlar, hem de dışardaki düşmanlara karşı her zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dim dik durarak cesaret verdiniz, moral verdiniz. Ben tekrar bütün kadınlarımızın huzurunda saygıyla eğiliyorum. Bizlerde İl Başkanı olduğumuz dönemden itibaren, şu anda milletvekilliğimizde koordinatör olduğumuz bölgelerde bu teşkilatlarda kadınlarımızın olması gerektiğini her zaman söyledik.

Yüzde 52’nin üzerinde milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı olmuş olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, kasetle, kumpasla sözde Genel Başkanı olmuş insanlara, sözde o insanlara Trabzon’dan bu salondan AK kadınların verdiği cevabı görüyoruz. Onlar her zaman vesayetten, darbelerden beslendiler. Ama milletin oylarıyla seçilmiş olan Cumhurbaşkanımıza dil uzatmaya çalıştılar. Vız gelir, tırıs gider. İnşallah birlik içinde beraberlik içinde kardeşlik içinde kenetlenerek, daha da yelpazeyi açık tutarak, bu davada olmak isteyen insanlara, yerimiz var. Onları da davet ederek, daha güçlü şekilde Cumhur ittifakı olarak 2023’te tekrar Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapacağız. Hizmetlerimize devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi