BALKON TEMİZLİĞİ
Kar yağdı belediyeler seferber oldu. Çalışmalar yeterliydi veya değildi diye günlerce bu tartışıldı. Belediyeler sadece yollarda değil çatılarda da kar temizliği yaptı. Çünkü olası tehlikeye karşı çatıları da temizlemek gerekliydi. Ancak gördük ki Ortahisar Belediyesi bir kafenin balkonunu dahi temizlemiş. Başta biz de inanamadık ama olay gerçekten böyle.

Belediye çalışanları özel bir işletme olan kafenin balkonunu temizlemek için çalışma gerçekleştirmiş. Dışarıdan bakınca balkonda karla alakalı bir tehlike de görünmüyordu açıkçası. Yollardaki çalışmaların yeterliliği tartışılırken personelin balkon temizliğine yollanmasına vardır herhalde belediyenin bir açıklaması.

KONAK’IN VASİYETİ
Karadeniz müziğinin sevilen ismi Volkan Konak, İstanbul’da sahne aldığım bir mekanda vasiyetini açıkladı. Türkiye’nin üzerindeki kara bulutların farkında olduğunu belirten Konak, son günlerde yaşanan felaket olaylarına değindi ve vasiyetini açıkladı. Konak “Bu gece eğlenmek için burada değiliz, bu gece ben sizi eğlendirmeyeceğim, ülkemin biraz morale ihtiyacı var.

Ben size bu gece moral vereceğim motive edeceğim ülkem normale dönsün o zaman eğleniriz. Siz sevenlerime vasiyetimdir ne olur beni gömmesinler, yaksınlar benim tüm bedenimi. Bir kutuya koyup Karadeniz’imin üstüne bir helikopter ile savursunlar tüm küllerimi özellikle Trabzon’umun üstüne.” dedi.

BASIN İLAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
Trabzon’da Basın İlan Kurumu Müdürlüğü’ne Gaziantep Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu atandı. Nuhoğlu “Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu kararı ile Trabzon Müdürü olarak görevlendirildim. Rabbimden muvaffakiyet dilerken bu vesileyle dualarınızı beklerim. Gaziantepli tüm dostlarımıza hakkımız var ise helal olsun. Sizler de hakkınızı helal ediniz. Trabzon'da göreve başlama nasip olursa 25 Şubat. Allah başarılı olmayı nasip etsin.” dedi.

ENERJİ SA BORSA’DA
Enerji SA Türkiye Satış Müdürü Serkan Saral, İç Anadolu Bölge Yöneticisi Tolga Kalfazade ve Bölge Satış Uzmanı Aziz Ekiz Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile görüş alış verişinde bulundu. Türkiye Satış Müdürü Serkan Saral ve İç Anadolu Bölge Yöneticisi Tolga Kalfazade Trabzon’u ticaret açısından önemli bir şehir olmasından tercih ettiklerini belirterek, Türkiye’de ESCO modeli ile verimlilik projesi gerçekleştiren tek firma olmaları ve verimlilik konusunun her geçen gün tüketiciler açısından önem arz ettiğine vurgu yaptılar.

MAKAMDAKİ KEDİ
Dün telefonumuz çaldı arayan bir Arsinli dostumuz “Kediyi gördünüz mü?” diye sordu. “Ne kedisi” dedik, meğer Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy soğuk havadan kaçıp belediyeye sığınan bir kediyi makamında ağırlamış. Gürsoy’un bu tavrı takdirlik. Ancak telefonun ucundaki Arsinli dostumuz telefonu kapatırken şunu da söyledi: “Başkan keşke o kediyi makam koltuğuna oturtsaydı, daha iyi bir iş yapmış olurdu. Çünkü o koltuk aylardır boş gibi.” Telefonun ucundaki dostumuz dediğimiz gibi Arsinli bir isim, bu sözleri söylüyorsa bir bildiği vardır herhalde.

EĞİTİMLER BAŞLIYOR
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) Konsept İnovasyon Ağı Projesi kapsamında Girişimcilik, Fikri Mülkiyet Haklarına Giriş, Proje Döngüsü Yönetimi, Yenilikçilik ve Tasarım Eğitimi programları düzenlenecek. Avrupa Birliği’nce finanse edilen ve TR-AB İş Dünyası Diyaloğu Programı kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası ile Litvanya’nın Kaunas Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odası’nın da ortağı olduğu Konsept İnovasyon Ağı Projesi kapsamında TTSO’da çeşitli eğitim programları düzenlenecek. Eğitimler için hedef grupların araştırma ve geliştirme, yenilik ve teknoloji transferi üzerine odaklanan kurum/kuruluşların temsilcileri, yenilik, teknoloji ve yenilikçi girişimcilik ile ilgilenen bireyler ve girişimciler olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi