YÜREKTEN ÂMİN DİYORUM
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Zorluoğlu, “İstiklal Marşımız, milletimizin inancının, azminin ve imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, mısralara dökülmüş halidir. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla, yüce Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği azmini, hür yaşama iradesini ve eşsiz kahramanlık ruhunu en güzel şekilde dile getirerek, ölümsüzleştirmiştir.

Emsalsiz kahramanlık destanımız; vatan toprağını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan ecdadımıza, tüm zorluklara rağmen azim ve kararlılıkla kutsallarını koruma bilinci aşılamış, milletimizin topyekûn kazandığı zaferin adeta reçetesi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, üstadın ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına yürekten âmin diyorum” ifadelerini kullandı.

GÜLE GÜLE MERMERTAŞ
Basın İlan Kurumu’nda uzun yıllardır görev yaparak Kocaeli ve Trabzon İl Müdürlüğü’nde bulunan Muharrem Mermertaş, Muğla’ya atandı. Mermertaş veda ziyaretleri kapsamında gazetemizi de ziyaret ederek yayın kurulumuz ile bir araya geldi. Mermertaş’a yeni görev yerinde başarılar diliyoruz. Görev yaptığı Kocaeli ve Trabzon’da başarılı işlere imza atan Mermertaş, Muğla İl Müdürlüğü’nde de bu başarı çıtasını yükseltecektir. Buna inanıyoruz.

YEREL BASINA ÖNEM VERİLİYOR
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı gazetemizi ziyaret etti. Yayın Kurulumuz ile bir araya gelen Kaşıkçı çalışmaları hakkında ve Trabzon basınına dair sohbet gerçekleştirdi. Kaşıkçı, İletişim Başkanlığı’nın yerel basına da büyük önem verdiğini belirtti. Kaşıkçı, Trabzon’da güçlü bir basın yapısının olduğunu ve bunun şehrin dinamizmine destek verdiğinin de altını çizdi.

ATMACA’YA ÖNEMLİ GÖREV
Türkiye’de iş dünyasının önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından olan TÜMSİAD’ın Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi oldu. Yaşar Doğan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısına katılan Başkan Atmaca, “Bu önemli görevin şahsıma ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizlere bu görevi verenlerin yüzünü asla kara çıkarmayacağız” dedi.

ÖNCE KENDİMİZ İYİ OLMALIYIZ
Eski İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan’ın sosyal medya paylaşımı dikkat çekecek cinstendi. Erkan bakın İYİ Parti’den AK Parti’ye transferi nasıl yorumladı: “Tuba Vural Çokal hanımefendi İYİ Parti’den ayrılarak AK Parti’ye geçmiştir. Bu bir tercih meselesidir. Saygıyla karşılamalıyız. Biz partiyi kurarken iyilik hareketi olarak yola çıktık. Farklı olacağız ve sevgiyi iktidar yapacağız dedik.

Bir hanımefendi milletvekiline yaptığı siyasi tercihi nedeniyle ağır laf konuşmak, küfretmek, hakaret etmek bize yakışmaz. Yakışmıyor. Doğru değildir. İnsana saygı temel prensibimiz olmalıdır. Olaylar karşısında soğukkanlılığımızı, nezaketimizi ve sevgi dilimizi muhafaza etmeliyiz. Bu olay partimizin karar organları için bir ders olmalıdır. Gelecek seçimlerde aday belirlenirken daha seçici olmaları gerekir. Eğer bu ülkenin iyi olmasını istiyorsak önce kendimiz iyi olmalıyız.”

PROTESTO ENDİŞESİ
Milli Görüş Hareketinin kurucu lideri Necmettin Erbakan’ın vefatının 9’uncu yıldönümü dolayısıyla Erbakan Demek Bereket Demek konulu konferans, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla bugün Trabzon’da düzenlenecek. Yomra’da saat 19.00’da yapılacak toplantı öncesinde, parti teşkilatlarında, bir grup tarafından Erbakan’a yönelik ‘protesto’ yapılacağı endişesi yaşanıyor.

Eylül 2019’da yapılan Trabzon 1. Olağan Kongresi öncesinde partinin Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kenan Akçay, düzenlediği basın toplantısında İl Yönetimine eleştiriler yönelterek İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı mahalle başkanlarıyla görevlerinden istifa ettiklerini açıklamış ve kongrede İl Başkanlığı’na aday olmuştu.

Kongrede iki listeli bir yarış olmuş ve partinin kurucu İl Başkanı Mustafa Durmuş, 1 oy farkla seçimi kazanmıştı. Bu süreçte yaşanan tartışmalar sebebiyle daha önceden açıklanmasına rağmen Fatih Erbakan kongreye katılmamıştı. Bu olaylar üzerine teşkilat içinde başlayan tartışmalara, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın çözüm üretmediği, kendisiyle görüşme taleplerini kabul etmediği gerekçesiyle konferans öncesinde bir grup partili tarafından protesto edileceği parti kulislerinde tartışılıyor.

Editör: Haber Merkezi