BİRLİĞİMİZİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Ramazan ayı sebebiyle mesaj yayınladı. Vali İsmail Ustaoğlu mesajında, “Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan; huzur, barış ve kardeşlik duygularımızı kalben daha yoğun hissettiğimiz ve yaşamımıza tatbik edebildiğimiz en önemli aydır. Vasıl olduğumuz şu kıymetli günler, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin dertlerine derman olacağımız, millet olarak birliğimizin daha da güçleneceği ve artacağı günler olacaktır. Ramazan ayı, beden ve nefis için, birey ve toplum için takvadır, korunmadır. Kardeşliktir, birliktir, paylaşmadır. Bu ayda sevgi ve hoşgörü duyguları ile kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakmalı bir birimizin ve birliğimizin kıymetini bilmeliyiz.

Özellikle son dönemde salgın hastalık nedeniyle tüm dünya ve millet olarak bu duyguların değerini bir kez daha derinden fark etmiş bulunmaktayız. Bu ulvi ayda hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Sevdiklerimizle iftar sofralarında bir arada olamasak da, muhabbetle kucaklaşamasak da tüm duygularımızın ortak olduğu iyi niyet dualarımızla bir birimize sıkı sıkıya sarılacağımızı biliyoruz. Değerli Trabzonlu hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan ayını; milletimizin birliğine, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olması dileklerimle kutluyorum.” dedi.

PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İl Başkanı Dr. Mumcu, “Ramazan Ayının şehrimize, ülkemize ve tüm İslâm Âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Yüce Allah bizlere bu ayın rahmet ve bereketinden istifade etmeyi nasip etsin.” dedi.

İl Başkanı Dr. Mumcu şunları söyledi: “Mübarek ramazan ayı kardeşliğimizin pekişmesinde dostluk ve muhabbetin artmasında önemli bir manevi iklimi oluşturmaktadır. 'Komşusu açken yatan bizden değildir' anlayışıyla birlikte her zaman insanlara ve insanlığa yardım etme gayretimiz mübarek Ramazan Ayında da artarak devam edecektir. Her zaman olduğu gibi milletimizle ihtiyaç sahipleri ile Allah'ın bize nasip ettiklerini paylaşmaya ne kardeşliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz.”

GÜZEL GÜNLER UZAK DEĞİL
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, on bir ayın sultanı “Ramazan-ı Şerif” öncesinde bir kutlama mesajı yayınladı. Balta mesajında, “Bir ay boyunca sahurda huzur bulacak, gün boyu manevi haz duyacak, arkasından da iftar sofralarında verilen nimetlere kavuşacağız. Malumunuz tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan büyük bir salgınla mücadele içerisindeyiz. Gönül isterdi ki hep birlikte teravihler kılacağımız, bayram namazları eda edeceğimiz bir Ramazan ayı yaşamış olalım. İnşallah güzel günler artık bizler için uzak değil.

İnanıyorum ki milletçe el ele verip bu sıkıntılı günlerinde üstesinden geleceğiz. O eski Ramazanları tekrardan yaşayacağımız, yan yana olup kucaklaşacağımız birlikte teravih ve bayram namazları kılacağımız günler olacak. Bu vesileyle Milletimizin ve tüm İslam âleminin, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Cenabı Allah'tan, bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı'na kavuşturmasını niyaz ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

BUGÜNLERİ AŞMAK İÇİN DUA EDELİM
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, on bir ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İslam âlemi tarafından büyük özlemle beklenen Ramazan ayının tüm bereketiyle yüreklere mutluluk ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Başkan Zorluoğlu, hemşehrilerinin mübarek ayını tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ramazan ayının tüm İslam âlemi tarafından özlemle beklendiğini belirterek, “Gönülleri yakınlaştıran, dargınlıkları unutturan, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine imkân veren on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cenab-ı Allah ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı'na kavuştursun.” ifadelerini kullandı.

Başkan Zorluoğlu mesajında ayrıca, koronavirüs salgını dolayısıyla zor bir süreçten geçildiğini de dile getirerek, “Bu noktada hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu mübarek ayda zor günleri aşmak için dua edip, belirlenen kurallara riayet ederek hepimizin bir arada olacağı güzel günlere kavuşmayı gönülden diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in başta Trabzonlu hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âlemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini en kalbi duygularımla temenni ediyorum.” dedi.

YARDIMLAŞMANIN GÜZELLİĞİ
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim yayınladığı mesajında; “Müslüman âlemi tarafından büyük bir özlemle beklenen on bir ayın sultanı Ramazan ayının, tüm bereketiyle yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirmesini temenni ederim. Ramazan ayı her şeyden önce; paylaşmanın, sevginin, beraberliğin yanı sıra nefsimizi terbiye etmenin de ön plana çıktığı, İslam âlemi için kutsal bir aydır.

Bu mübarek ayda, yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini yaşayıp yaşatmalıyız. İslam coğrafyasında yaşanan acıların son bulmasını, oluşan manevi atmosferi milletçe yayarak bir olarak devam ettirmeliyiz. Yüce Allah’tan tuttuğumuz oruç ve ibadetlerimizin kabul olmasını, ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınından milletimizi koruyup en yakın zamanda pandemi sürecini geride bırakmayı nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi