BİR LÜTUF DEĞİLDİR
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Engelli Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Engellilere verilecek haklar, bir lütuf değil, sosyal devlet anlayışıyla eşit yaşama hakkı kapsamında yapılması gerekenlerdir” dedi.

10-16 Mayıs Engelli Haftası nedeniyle bir açıklamada bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs “Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri ülkemizin de dâhil olduğu Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede engelli hakları konularında farkındalık çalışmalarının, bilgilendirmelerin yapıldığı, etkinliklerin düzenlendiği bir hafta olarak değerlendirilir.

Türkiye, Mayıs 2008’de yürürlüğe giren Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ne imza atmış bir ülkedir. Bu sözleşmede 'Daha yoğun bir desteğe ihtiyacı olan engelliler dahil olmak üzere, tüm engellilerin insan haklarının güçlendirilmesi ve korunması gerektiği devletin temel ödevlerindendir' maddesi vardır” dedi.

ALLAH RAZI OLSUN ALBAYRAK
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu. Demirtaş şunları dile getirdi: “Bu ülkenin bir Hazine ve Maliye Bakanı var. Trabzon'un bir yiğit evladı. Görev aldığı günden beri uluslararası ekonomik saldırılarla mücadele ediyor. Son yıllarda defalarca uluslararası kur saldırılarına maruz kaldı ülkemiz! Neden? 'Yerli ve milli olacağız' dediğimiz için. Gece yarısı operasyonlarına karşı dimdik durdu.

Bir yanda kâfirler, bir yanda muhalefet. Asla panik yapmadı. Asaletini ortaya koydu. Her defasında gemiyi limana sağ salim yanaştırdı. Öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanıydı. Ülkemizin enerji bağımlılığını sona erdirecek projelere imza attı. Çünkü o bu toprakların evladı. Ve son olarak korona virüs süreci... Hayatın durduğu dönemlerdeyiz. Hayat durunca ekonomi duruyor, devletimizin gelirleri minimize oluyor.

Siz hiç bu yiğit Anadolu evladının panik yaptığını gördünüz mü? Bu zor süreçte katrilyonlarca lira destek sağlandı milletimize. Fakirlerimizin evlerine gönderildi biner TL, işletmelere verildi destekler, millet ayakta kalsın diye. Öyle ki, Halk TV'de bile bu büyük hizmetleri görmezden gelemediler.

Kadının biri aklı sıra Kısa Çalışma Ödeneği'ni küçümsemek istedi, diğeri, ‘Olur mu öyle şey, biz başvuru yaptık, desteğimizi alıyoruz’ dedi. Allah senden razı olsun Berat Albayrak. Cephede sınırı kollayan asker gibi kolluyorsun bu milletin kesesini. Uluslararası şer odakları ile mükemmel bir mücadele veriyorsun. Bu büyük satranç oyununda, her defasında şer odaklarını mat ediyorsun. Allah senden razı olsun.”

SOMA FACİASI KANAYAN YARADIR
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen ve ülkeyi derinden yaralayan iş kazası (cinayetinin) yıldönümünde bir açıklama yaparak “Soma faciası Türkiye’nin kanayan yarasıdır” dedi.

Gökhan Gedikli açıklamasında şu konulara vurgu yaptı: “Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde Türkiye’nin en büyük maden kazası meydana geldi. 301 maden işçisi şehit oldu, yüzlerce dul ve yetim geride kaldı. Meydana gelen ‘iş cinayeti’ ülkeyi ve toplumu derinden sarstı, uluslararası alanda da üzücü biçimde yankılandı. Faciadan etkilenenlerin sosyoekonomik ve psikolojik durumlarını iyileştirmeye dönük çalışmalar yapıldı.

Üye sendikalar ve işçilerimizle birlikte TÜRK-İŞ topluluğu o bölgedeki vatandaşlarımıza destek oldu, gereken katkıyı yaptı, yapmaya da devam etmektedir. Soma faciasının yıldönümünde Şehit işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kaydetti.

İŞKUR’DAN İSTİHDAM DESTEĞİ
Kırsal kesimde ekonomik kalkınma sağlanırken, buna dayalı olarak nüfus göçünün de önlenmesi için köylerde yaşayanlara devletin istihdam desteği sağlaması istendi. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Karadeniz Bölgesi’ndeki oda ve borsa başkanları ile video konferans sistemi ile yaptığı son toplantıda konuyu dile getirerek teklifini tekrar iletti.

Eyyüp Ergan konu ile ilgili şunları söyledi: “Eğitimde taşımalı sistem ile birlikte İŞKUR’un Toplum Yararına Programının da olumsuz etkisiyle kırsaldan kentlere nüfus göçü yaşanmıştır. Bu tablo kırsalda evinde 2 ila 5 tane süt ineği bulunduranların da şehirlere göç edip, üretimi sonlandırmalarına vesile olmuştur. Bunun önlenmesi, hatta tersine döndürülmesi gerekiyor.

Çare Trabzon ve yöresinde ev ekonomisi işletmeciliği şekliyle hayvansal üretimin desteklenmesidir. Bunun için köylerindeki evlerinde, arazilerini kullanarak 4-5 inek besleyip, süt üretimi yapan-yapacak ailelerde bir kişinin tıpkı İŞKUR’un Toplum Yararına Programı’nda olduğu gibi SGK’lı olarak, asgari ücretle desteklenerek istihdam edilmesi yeterlidir.”

YATIRIMLAR HAYATA GEÇİYOR
Ülkemizin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından birisi olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür görevine, Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Kaya Yıldız vekâleten atanmıştır. Mühendis olarak göreve başladığı DSİ’de her kademede görev yapan ve 3 yıldır Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini yürüten Kaya Yıldız, 16 Nisan tarihinden itibaren ise vekaleten Genel Müdürlük görevine atandı.

Türkiye’nin her alanda daha da güçlü hale getirilmesi konusunda DSİ’ye de önemli görevler düştüğünün altını çizen DSİ Genel Müdür V. Kaya Yıldız, “DSİ olarak bizlere düşen görev; ülkemizin kalkınması ve muasır medeniyet seviyesine yükselmesi adına yatırımlarımızı arttırarak devam ettirmek, devletimizin bize verdiği vazifeleri en iyi şekilde yapmak için çaba sarf etmektir. Bu çerçevede ülkemizin en büyük yatırımcı kuruluşu olan DSİ’ye çok önemli görevler düşmektedir. Bu bilinçle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi