BÜYÜKŞEHİR ULUSAL BASINDA
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, önemli projeleri ve icraatlarıyla yerel basın kadar ulusal basının da gündeminde yer alıyor. Bu manada yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile sık sık bir araya gelen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Selahattin Aydınlı, ulusal basının önemli kalemlerini ziyaret etti. Başkan Aydınlı, Türkiye'de en fazla haberi çıkan belediyeler arasında yer alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne gösterdikleri ilgi dolayısıyla ulusal basın temsilcilerine teşekkür etti.

Ziyaretlerde Trabzon'un tanıtımı ve Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarının daha çok kişiye ulaştırılması noktasında görüş alışverişinde bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Selahattin Aydınlı, bu kapsamda Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu ve Milliyet Gazetesi Yerel Yönetimler Yazarı Eren Aka’ya ziyarette bulundu.

Aydınlı, daha önce de Milliyet Gazetesi Yerel Yönetimler Bölge Ekler Koordinatörlüğü ve Demirören Medya Özel Ekler Direktörlüğü görevlerini yürüten Eren Aka ve Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu’na misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi. Aydınlı önümüzdeki günlerde ulusal basın ziyaretlerine devam edeceğini kaydetti.

YAZIK OLDU ONCA EMEĞE
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi isyan etti. Türedi, “Maalesef, aşı olun diye yalvardık, hastaneye, meydana, hatta yaylalara bile aşı çadırları kurduk. Elimizden gelen her şeyi yaptık, uyardık, kızdık, tatlı dille söyledik, ne yaptıysak olmadı. 4. dalga geldi, korkarım ikinci dalgayı da aşacak gibi. Aşısız veya yeterli dozda aşı olmamış onlarca insanımızı sorumsuzluğumuz nedeniyle kaybedeceğiz. Çok üzgünüm, çok kızgın ve kırgınım. Yazık oldu onca emeğe.” dedi. Keşke uzmanların uyarılarını toplumun çoğunluğu dikkate almış olsaydı, ama ne yazık ki durum öyle olmadı.

BAHÇE YENİDEN DÜZENLENECEK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl önce kurulan Botanik Park’ta oluşturulan Fındık Çeşitleri Bahçesi yeniden ele alınarak düzenlenecek. Dünya Fındık Haftası etkinlikleri kapsamında Botanik Parkta 21 fındık çeşidinin dikimi ile oluşturulmaya başlanan bahçenin yeniden dizaynı için konusunda uzman Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin görevlendirildi.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Yahya Çavdar, 5’i ekonomik olmak üzere 21 fındık çeşidinin yer aldığı bahçenin ocak, ikili, tek gövde şekliyle dikim sistemlerinin de sergileneceği şekilde yeniden dizayn edilmesi için fikir birliğine vardılar. Söz konusu Fındık Çeşitleri Bahçesi önümüzdeki Kasım ayında gerekli budama ve yeni dikimlerle birlikte yeniden oluşturulup, 5 yıl sonra meyve verecek hale getirilecek. Bahçe Türkiye’de 21 çeşidin sergilendiği tek yer olacak.

Editör: Haber Merkezi