AİLE İÇİNE DİKKAT
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında illere göre 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı. Haritada en çok vaka yoğunluğu yaşanan iller listesinde Rize, geçen hafta olduğu gibi yine birinci sırada. Rize'de önceki hafta 100 binde 614,18 olan vaka sayısı 653,10'a yükseldi. Çay göçü ile nüfusu ikiye katlanan Rize'de filyasyon ekipleri, vakaların 'aile içi' bulaş kaynaklı olduğunu tespit etti. Kentte tersine göçle vakaların düşmesi bekleniyor. Bu yüzden vatandaşlarımızı aile içi bulaşa karşı tekrar uyarıyor ve alınan tedbirlere uymaya davet ediyoruz.

MİLLET BAHÇESİ’NİN İSMİ NE KOYULACAK?
Trabzon'da yapımı süren Millet Bahçesi'nde sona gelindi ve vatandaşların hizmetine açıldı. TOKİ tarafından yapılarak Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ve içerisine Büyükşehir Belediyesi tarafından buz pateni pisti, kaykay pisti, öğrenci çalışma mekânları gibi ilaveler eklenen millet bahçesinin isminin ne olacağı merak konusu olurken vatandaşlar sosyal medyada düzenlenen geniş çaplı bir ankette ortak kararda buluştu. Bakalım Millet Bahçesi’nin ismi ne olacak.

GÜLCEMAL HEBA OLMASIN
Trabzon’un önemli projelerinden biri olan Gülcemal’de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, projenin son durumuyla ilgili tahkimatın güçlendirmesinin sürdüğünü ifade etti. Zorluoğlu, şehrin bir süre önce gündeminde olan koku sorunu ve alanın ne zaman yatırımcılara açılacağı ile mega lunaparkın yapım tarihini de açıkladı. Zorluoğlu bakın neler dedi: “Bir taraftan tahkimat güçlendirmesi devam ediyor. Bir taraftan da son kalan bir takım koku alabilecek akarları Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile kanala alıp onları da denizle buluşturuyoruz. Dolayısıyla o hattın tamamı sorun oluşturmayacak şekilde hazırlanıyor. O hat tamamlandığında ilk taraftaki bölümün düzenlenmesi işine başlayacağız. Bir yandan proje çalışmalarımız devam ediyor. Orayı kısa sürede yatırımcı bulmak suretiyle şehrin hizmetine sunmak istiyoruz. Bu yıl içerisinde tahkimat ve kanala alma işlerini tamamlayacağız. 2022 yılında da hem yatırımcılara açacağız hem de o bahsettiğiniz mega lunaparkın yapımına başlayacağız.” Gülcemal konusunda şehirde beklenti oldukça büyük, umarız Trabzon’a yakışan bir proje ile o alan değerlendirilir de heba olmaz.

BEDELİ VATANDAŞ ÖDÜYOR
Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, ildeki 2 bin 840 üyeyle ‘iktidara hazırlık buluşmaları’ kapsamında bir araya geleceklerini belirterek Milli Görüşün ilk seçimde iktidarda olacağını ve bunun için durmadan çalışacaklarını söyledi. Kurt, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini, bunun neticesinde ülkenin pek çok sorunla boğuştuğunu belirterek, “Ekonomik kriz, kendiliğinden ortaya çıkmaz. Bunun sebepleri vardır. Temel sebep, iktidarın kötü ve beceriksiz yönetimidir. Üretime önem vermeyişi, ekonomiyi rant ve spekülasyona teslim etmesidir, bir avuç çıkar grubunun menfaatlerini öncelemesidir. Maalesef bunun bedelini, bu durumun ortaya çıkmasında hiçbir suçu olmayan milyonlarca vatandaş ödüyor.” dedi. Gerçekten İl Başkanı Kurt’un dediği gibi Saadet Partisi iktidara gelecek mi, bunu da seçimde göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi