DUYARLI DAVRANIŞ KAYITSIZ KALMADI
Giresun’un Dereli ilçesinde meydana gelen selden etkilenen vatandaşlara taziye ve geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunan Mardinli muhtarların bu duyarlı davranışı kayıtsız kalmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan muhtarlara teşekkür geldi.  Geçtiğimiz hafta içinde Mardin’e çeşitli ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ Mardinli muhtarların Giresun’da yaşanan sel felaketi dolayısı ile yaptıkları taziye ziyaretinin önemine vurgu yaparak, “Muhtarlarımız baş tacımızdır. Kendilerine bu duyarlı ve anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu. Mardin merkez ve ilçelerden 20’ye yakın muhtar ile Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Şerif Öter geçtiğimiz günlerde Giresun’a giderek orada yaşananları yerinde tespit edip acılı aileleri ziyaret etmişlerdi. Giresun Muhtarlar Derneği ve yönetim kurulunun misafir ettiği muhtarları Trabzon’da da Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu misafir etmişti. Mardin Muhtarlar Derneği ve aynı zamanda Mardin Trabzonspor Kardeşlik Derneği Başkanı İsa Dal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na 47 numaralı Trabzonspor forması da hediye etti.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR
Trabzon'da ihalesi yapılan ve Akyazı'ya yapılması planlanan Şehir Hastanesi ile ilgili Trabzon Tabipler Odası'ndan açıklama geldi. İşte o açıklama: “Son günlerde gündeme gelen Şehir Hastanesi konusunda birkaç noktaya değinmek gerekir. Öncelikle gerekli mi? Bizce Trabzon'daki hastaneler güçlendirilirse Şehir Hastanesi'ne ihtiyaç yoktur. Vatandaşımız açısından ve sağlık personeli açısından da açılmak istenen hastane büyük sorunları da beraberinde getirecektir. Var olan hastanelere şehrin bir alışkanlığı vardır. Bu kadar insanı şehrin dışında bir yere götürebilmek doğru gözükmüyor. Hem insanların ulaşımı hem sağlık personelinin ulaşımı toplu taşımanın yapılamadığı Trabzon'da mümkün görünmüyor. Ayrıca stadın yanında maç günlerinde yaşanan trafik kaosu insanların ölümüne kadar giden bir dizi ihmali de beraberinde getirecektir. Bu kadar insanı sabah trafiğinde aynı yere yönlendirebilmek mümkün gözükmüyor. Yeni yerler yapmak her zaman iyi değildir. Etraflıca düşünüp, halkı göz önüne getirip ona göre planlama yapmak lazım. Elbette yeniliğe karşı değiliz. Halkımız her şeyin en iyisine layık. Ama kritik sorular şunlar; Neden devlet hastanesi değil? Neden şehrin merkezinde değil? Neden kapanacak hastanelerden bahsedilmiyor?” Trabzon Tabipler Odası’nın bu sorularına bakalım cevap verecek birisi çıkar mı.

TTSO BU İŞİ İYİ YAPIYOR
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Habitat Derneği işbirliğinde Trabzon için dijital eğitim seferberliği başlatıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Trabzon dijital eğitim seferberliği ile bireyleri, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirerek; büyümek için ihtiyaç duydukları becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor. Çalışma kapsamında Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapılacak. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak Habitat Derneği ile imzalanan bölgesel topluluk merkezi işbirliği protokolü kapsamında, Habitat Derneği’nin başlattığı online eğitim hareketine destek veriyoruz ve daha çok kişinin bu eğitimlerden yararlanması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Siz de online gerçekleştirilecek eğitimlere katılabilir ve etkileşimli olarak becerilerinizi geliştirebilirsiniz” ifadesi kullanıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, dijital/online program ve eğitim konusunda gerçekten dikkat çeken iyi işlere imza atıyor.  

OLSUN BİTSİNLERLE DEĞİL
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman dün bu satırlardan kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Oyman şunları dile getirdi: “Başkan Oyman eleştirilebilir, Başkan Oyman hata yapabilir, ama Başkan Oyman karalama diline hiç bir zaman ortak olmayacaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Ali Ayaz’ın, şuan bir siyasi parti üyeliği var mı bilmiyorum, Ortahisar nüfusu ile başlayıp CHP’yi bitirme ile devam ettiği ancak ana teması Yenicuma Mahalle temsilciliği olan yazısıyla ilgili kafasında soru işareti oluşan 1 tane dahi üyemiz, seçmenimiz veya mahallelimiz varsa belirtmek isterim; ekibimiz ‘olsun bitsinlerle’ değil verimlilik ve sürdürülebilirlik esasına dayanarak ne gerekiyorsa onu yapar. Mahalle temsilciliklerimiz üzerinde istişarelerimiz devam etmekte, daha ulaşabilir ve verimli olması adına çeşitli planlar yapılmaktadır. Salgın sebebiyle toplu etkinlikler planlanamamaktadır ama bu günleri de umut ediyorum ki atlatacağız ve kavuşacağız.”

Editör: Haber Merkezi