BİR KEZ DAHA DAVET EDİYORUZ

Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ve Trabzonspor Kulübü’nce başlatılan Anca Beraber Kanca Beraber adlı kampanyada, kan bağışçılarına hediye edileceği duyurulan Trabzonspor forma sayısı 661'den 1461'e çıkarıldı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 24 Ekim'e kadar sürecek kampanya dolayısıyla Atatürk Alanı’nda konuşlandırılan TIR’ı ziyaret etti. Buradaki vatandaşlarla sohbet eden Vali Ustaoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan'ın desteğiyle kan bağışında bulunan vatandaşlara verilecek forma sayısının 1461'e çıkarıldığını söyledi. Vali Ustaoğlu, “Biz vatandaşları teşvik etme adına bugün bunu değiştirdik, kan bağışında bulunan her kişiye bir forma hediye edeceğiz. Tabii bu 1461 ile sınırlı olacak.” dedi. Bu vesile ile bir kez daha tüm vatandaşlarımızı kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.

BÜYÜKŞEHİR’DE BİR İLK YAŞANDI

Trabzon Turizm Eylem Planı Müzakeresi ile ilgili Trabzon Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, Trabzon’da kuruluşlar, turistler ve vatandaşlar üzerinden şehrin turizmi ile ilgili yapılan anketler ile hazırlanan raporu Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında açıkladı. Raporda Trabzon turizminin 4 mevsime uygun olduğunu ve eksik yönlerini açıklayan Karal, ulaşım konusunun yeterli olmadığını raporladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’da bunun bir ilk olduğunu açıklayarak, “Trabzon belediyecilik tarihinde bir ilk yaşanıyor. İlk kez kent konseyinin bir çalışması burada görüşülüyor. Kent Konseyinin hazırladığı raporu bu şehrin en önemli karar organına sunması önemli bir şeydir. Biz bir işi ya yaparız ya yapmayız. Bizim Kent Konseyine yaklaşımımız dostlar alışverişte görsün değil, tarafsız, bağımsız işlerini yapmasını sağlarız. Trabzon için çalışmalar yapmasını sağlarız.” dedi. Zorluoğlu şu şekilde devam etti: “Kent Konseyine bir yer tahsis ettik. Aynı zamanda Kent Konseyinin 2022 yılında kendi bütçesini oluşturacağız. Özerkliğine kavuşturmak istiyoruz. Yeri geldiğinde bizi de eleştirsinler, bize yol göstersinler. Bu çalışmayı kıymetli buldum. Her gün konuştuğumuz şeyler olabilir ama bunların bir araya toplanması önemli. Bugünkü yaptığımız şey Trabzon tarihinde bir ilktir. Raporu ayrıntılarıyla biliyorum. Çok güzel tespitler ve öneriler var.” Rapor, Trabzon turizmine yön vermek adına olumlu sonuçlar ortaya koyacaktır. Emeği geçenleri bizler de tebrik ediyoruz.

OYMAN DEDİ Kİ: AKILLARINI ŞAŞIRIRLAR

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Ortahisar Belediye Meclisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Oyman şunları dile getirdi: “Meclis üyemiz Cüneyt Zorlu’nun Ortahisar Belediyesi’nde ORBEL’in personel alımı hakkında konuştuğu sırada AK Parti sırasından gelen ‘en azından PKK’lı değiller’ çıkışı artık basitleşmiş bir harekettir. Sonrasında da durumun öyle olmadığını izah etmek için yapılan davranışlar da sıvamaktır. İnsan hayatında olduğu gibi siyasette de dik duruş çok önemlidir. Dik durun ‘yok öyle demedim de’, ‘öyle oldu da’ gibi cümlelerle oyalanmayın. Geçtiğimiz günlerde bir başka AK Parti Meclis Üyesi sosyal medyadan ortaya bir şey atmış, sonrasında ‘ben ortaya attım niye üzerinize alındınız’ diye ikinci kez paylaşım yapmış, hala kime söylediğini dile getirememişti. Düşüncenizdekileri dile dökerken ya tam çıkarın ya altından çıkamayacağınız laflar etmeyin. Bizler var oldukça Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde görev yaptığımız yol arkadaşlarımıza terörizm iması, yaklaşımı ve benzeri girişimlerde bulunanlara kendi üslubumuzla kuracağımız cümleler vardır. Uyarımdır; akıllarını şaşırırlar. Bizim Ata, vatan, bayrak, millet ve hizmet sevdamızı kimse basit işlerle oyalamasın, bizim onlar gibi oyalanmaya vaktimiz yok; geliyoruz.” Bakalım bu tartışma daha ne kadar sürecek.

Editör: Haber Merkezi