BAŞARILAR DİLİYORUZ

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (TESOB) bağlı 49 odada seçimler devam ediyor. TESOB Başkanı Metin Kara, birlik seçimlerinin ise Mayıs ayı içerisinde yapılacağını söyledi. Başkan Kara, Ahilik kültürüne bağlı kalarak birliğe bağlı odalarda seçimlerin olgunlukla gerçekleştirilmeye devam edildiğini belirterek, “Genel kurullar esnaf ve sanatkâra yakışan olgunlukla geçiyor. 49 meslek odası, seçimlerini 31 Mart’a kadar tamamlayacaktır. Yoğunluğumuz bu günlerdedir. Yasal süre mart sonuna kadardır. Nisan ayı boş geçecek. Mayıs ayı içerisinde de TESOB Başkanlık seçimleri yapılacaktır.” dedi. Kendisinin tekrar aday olup olmamasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Kara, “Rabbimiz hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin. Bugüne kadar güzide bir topluluğa elimizden gelenin en iyisini yaparak hizmet verdik. Bugüne kadarki süreç içinde esnafın sevgisini, kadirşinaslığını gördük. Takdir onlarındır.” dedi. Biz de seçilen yeni yönetimlere görevlerinde başarılar diliyoruz.

YORGUN RENKLER SERGİYE ÇIKIYOR

Türkiye’de resim sanatında gri değerleri (renkleri) en iyi kullanan, yaşayan, ilimizdeki genç ressamların yetişmesinde emeği geçen isimlerden Haydar Durmuş’un Karadeniz yorumlamalarını sanatının her döneminde kullanmayı tercih etmiş, biçimsel öğelerin dışında renk, doku ve figüratif anlamda yorumlamalar içermekte. Genellikle canlı renklerin hâkim olduğu resimlerinde biçimsel öğelerin birbiriyle uyumu göz ardı edilemez bir gerçek. Sanatçının “Yorgun Renkler” isimli kişisel resim sergisi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde yarın saat 17.30’da Covit-19 tedbirleri kapsamında açılacak. Sergi 26 Ocak 2022 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.  

BÖLGEYE KATKI SUNSUN

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen IPARD II Programı On Birinci Başvuru Çağrı İlanı Bilgilendirme Toplantısı Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Baştürk, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı ve Bölge Sanayicileri katıldı. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi toplantısına konuk edilen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörü (TKDK) Şansal Aydoğdu, yeni bir çağrı ilanına çıktıklarını belirterek üyelere bilgilendirmelerde bulundu. Aydoğdu, “Yatırım yapmak isteyen herkesi en kısa zamanda kurumumuzu arayarak ya da ziyaret ederek bilgi almaya davet ediyoruz.” diye konuştu. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Şansal Aydoğdu’ya iş birliklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi. Toplantının bölgeye katkı sunmasını diliyoruz.

***

Editör: Haber Merkezi