CEMİYET’TE SEÇİM GÜNÜ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti bugün Olağan Genel Kurul’unu gerçekleştirecek. Genel Kurul’da mevcut Başkan Ersen Küçük ile Osman Şişko yarışacak. Kongre’nin Trabzon basınına katkı sunmasını diliyor yeni yönetimi şimdiden kutluyoruz.

ÖZDİL ÇIKARMASI

AK Parti Yomra İlçe Teşkilatı Özdil’e çıkarma yaptı. İlçe Başkanı Abdülkadir Özdemir ve yönetimine, Kadın Kolları Başkanı Nurten Şahin ve yönetimiyle birlikte Meclis Üyeleri Mustafa Bayındır, Tülay Adanur, Eyüp Çuvalcı, Hasan Dilaveroğlu da eşlik etti. İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir program sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Özdil Mahallemize kadın kollarımızla ve meclis üyelerimizle beraber ziyarette bulunduk. İftarımızı mahallemizde yaparak teravih namazını mahallemizde kıldık. Mahalle sakinleriyle çay eşliğinde muhabbet edip, esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Misafirperverliklerinden dolayı Özdil Mahalle sakinlerimize canı gönülden teşekkür ederiz. İftar programlarımıza Ramazan ayı boyunca ilçemizin her mahallesinde devam ederek vatandaşlarımızla birlikte olacağız.” Abdülkadir Özdemir göreve geldikten sonra sosyal konulara ağırlık vererek ilçede farkındalık yaratmaya devam ediyor.

ÜS BÖLGEYE GİTTi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, Tunceli’nin Ovacık İlçesi Mercan Jandarma Karakolu’ndaki kahramanları ziyaret ederek orucunu kahramanlarla açtı, sahurunu üs bölgede yaptı. Özer, iftardan sonra askerlerle bol bol sohbet etti. Özer, “Bizlerin bu vatan topraklarında rahat yaşaması için bir saniye sonrasını bile düşünmeden kahramanca görev yapan kahramanlarımıza moral vermek için ziyaretlerimize başladık. Pandemi döneminde 2 yıl gibi uzun bir süre kahramanlarımızdan ayrı kalmıştık. Pandemi dönemi etkisini azaltınca kahramanlarımızın yanında olmaya başladık. İlk ziyaretimizi de Ovacık Mercan Dağlarındaki üs bölgeye gerçekleştirdik. Burada kahramanlarımızla orucumuzu açtık, sohbet ettik. Bizim için de güzel bir sohbet oldu.” dedi. Bu vesile ile biz de silahlı kuvvetlerimize kolaylıklar diliyor, Ramazanlarını kutluyoruz.

ABİGEM GENEL KURULU YAPILDI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) iştiraklerinden Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Eğitim ve Danışmanlık A.Ş. Olağan Genel Kurulu yapıldı. ABİ- GEM’in 2016 – 2021 döneminde yazdığı ve yatırıma dönüşen 247 proje karşılığında bölgede 18 milyon 500 bini hibe olmak üzere toplam 40 milyon Euroluk yatırım yapıldığı belirtildi. ABİGEM Olağan Genel Kurulu’na TTSO Başkanı ve ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ve diğer ilgililer katıldı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin 2008 yılında bir proje kapsamında TOBB öncülüğünde kurulduğunu hatırlatarak, “Projenin bitmesinin ardından ABİGEM’i kapatmadık ve bölgedeki oda ve borsalarımızın da ortaklığıyla anonim şirket haline dönüştürerek faaliyetlerini sürdürdük. ABİGEM Trabzon bölgede hem eğitim hem de projelerde aktif rol oynayarak önemli kazanımlar elde edilmesini sağladı. Bölge iş dünyasına katkısı büyük olmuştur.” dedi. ABİGEM Genel Kurulu’nun iş dünyasına katkı sağlamasını diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi